ANNELERİN ?MEHMETÇİK´E BOYUNLUK? PROJESİNDE 10 BİNE ULAŞILDI

VATANİ GÖREVİNİ YAPAN OĞLU İÇİN ÖRDÜĞÜ BOYUNLUKLARDAN ARKADAŞLARININ DA İSTEMESİ ÜZERİNE BAŞLAYAN VE BUGÜN ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDA ASKERLERİMİZE GÖNDERİLEN ANNE DUASI TAŞIYAN BOYUNLUKLAR, 14 AYDA 10 BİNE ULAŞTI.

GÜNDEM 14.03.2018 17:54:42 0
/kanal16haber.com/2018-3/14/180047919b.mp4
ANNELERİN ?MEHMETÇİK´E BOYUNLUK? PROJESİNDE 10 BİNE ULAŞILDI

Vatani görevini yapan oğlu için ördüğü boyunluklardan arkadaşlarının da istemesi üzerine başlayan ve bugün ülkenin dört bir yanında askerlerimize gönderilen anne duası taşıyan boyunluklar, 14 ayda 10 bine ulaştı. Projenin mimarı Ülker Turan, Mehmetçik var olduğu sürece boyunluk örmeye devam edeceklerini söyledi.

İnegöl´de ikamet eden Ülker Turan, Gaziantep Nizip´te vatani görevini yapan oğlu için soğuktan korunması için boyunluk örerek kendisine gönderdi. Boyunluğun bölüğündeki arkadaşları tarafından çok beğenilmesi üzerine Oğuz Turan, annesi Ülker Turan´dan arkadaşları için de boyunluk örmesini istedi. Oğlu için ördüğü boyunluklardan tüm bölüğe ören Ülker Turan´ın boyunlukları, bölük sınırlarını da aşarak önce tabura, sonra yurdun dört bir yanında vatan savunması yapan Mehmetçiğe ulaştı. Ülker Turan, boyunlukların beğenilmesi üzerine örmeye devam etti. Oğlunun bulunduğu bölük, ardından tabur derken boyunluklar özellikle doğu bölgelerinde birçok kışlaya ulaşmaya başladı. Ülker Turan bunu kendisi için bir vazife bilerek örmeye devam ederken, bu örnek davranışı gören çevresindeki bayanlar da kendisine destek vermeye başladı. Arkadaşları, akrabaları derken İnegöl´de kulaktan kulağa yayılan bu olay, şehri saran bir sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Ülker Turan´a tanıdığı tanımadığı onlarca kişiden boyunluk örerek destek verilmeye başlandı.

10 BİN BOYUNLUK ÖRDÜLER

Projeye Ocak ayında İnegöl Belediyesi de dahil oldu. Belediye Başkanı Alper Taban Turan ailesini ziyaret ederek bu anlamlı çalışma için teşekkür edip boyunlukların lojistiğini sağlamak adına da destek vereceklerini ifade etti. Kamuoyunda duyulmasının ardından projeye destekler her geçen gün artarak bugün binlerce kişiye ulaştı. 1 yılda 3 bin boyunluk üretilirken, son 3 ayda bu sayı 10 bine yükseldi.

BAŞKAN TABAN´I ZİYARET ETTİLER

10 bin sayısına ulaşan Ülker Turan ve kendisine destek veren bayanlar, bugün Belediye Başkanı Alper Taban´ı makamında ziyaret ederek katkılarından dolayı çiçek takdim edip teşekkürlerini ilettiler. Başkan Taban´da asıl emeğin annelere ait olduğuna dikkat çekerek misafirlerine fincan hediye etti.

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Ülker Turan, ?Bugün Belediye Başkanımıza bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür etmek için ziyaretlerine geldik. 14 aydır Mehmetçiğimize boyunluk örme işini sürdürüyoruz. Çok ufak örgülerle başladık. Burada bulunan arkadaşlarım da ilk günden bu yana desteklerini esirgemediler. Ben askerliğini yapan oğlum için boyunluk örmüştüm. Daha sonra arkadaşları da istedi. Bölüğe, tabura derken anlamadık bu iş çığ gibi büyüdü? dedi.

EDİRNE´DEN KARS´A HER BÖLGEYE ULAŞIYOR


Boyunlukların maddi değerinden ziyade, askerlerimize yalnız olmadıklarını ve kendilerini düşünen birileri olduğu hissini vererek manevi bir destek sağladığını kaydeden Ülker Turan; ?Boyunluklarımız askerlerimize moral oluyor. Onları ısıtmaktan çok anne şefkatini hissettirmek istiyoruz. Çok güzel telefonlar alıyoruz askerlerimizden, komutanlarımızdan. Bu bizleri ayrıca mutlu ediyor. Boyunluklarımızı genelde doğu bölgelerine gönderiyoruz orada şartlar daha zor olduğu için. Ama Edirne´den Kars´a kadar memleketimizin birçok bölgesine boyunluklarımız ulaştı? diye konuştu.

3 AYDA BİNLERCE KİŞİ DESTEK VERDİ

Bu işe ilk başladıklarında 1 yılda 3 bin boyunluğu askerlerimize ulaştırdıklarını dile getiren Turan; ?Daha sonra Belediye Başkanımızın da destekleriyle bu iş daha da büyüdü ve duyuldu. Son 2-3 ay içerisinde 3 bin olan sayımız bugün 10 bine ulaştı. Çok bereketli oluyor. Tanıdığımız tanımadığımız herkes destek oluyor. Her ilmeği dualarla örülen boyunluklarımız Mehmetçiğimize anne kokusu taşıyor. Destek olan herkese teşekkür ediyorum? açıklamalarında bulundu.

ANNELERİMİZ VAR OLDUKÇA DEVAM EDEBİLİR

Belediye Başkanı Alper Taban ise Ülker Turan ve arkadaşlarının ziyaretinizden duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Sizlerin bu organizasyonunuzu ilk duyduğumda ve ziyarete gelip gördüğümde de çok mutlu olmuştum. Oradaki bulunan tüm arkadaşlarımızın heyecanını, yüreklerindeki sevgiyi gördüğümde ben de bu işlerin bir anne düşüncesiyle buraya geldiğini anlamıştım. Ülker Hanım kendi oğlu vatani görevini yaparken ona bu boyunluklardan örüp gönderiyor. Daha sonra arkadaşlarının da görmesiyle başlıyor bu hikaye. Bugün 10 bin adede ulaşmış durumda. Haftalık 300 civarında boyunluk yapılıyor. Bu iş onlar var oldukça devam edebilir.?

BİR FARKINDALIK OLUŞTURULDU

?Evlat sevgisi, asker sevgisi, vatan sevgisi ve millet olma şuuru Türk insanında her zaman var olmuştur. Bu işin de böyle geliştiğini düşünüyorum. Bu boyunlukları örenlerin sayısı şuanda binlerle ifade ediliyor. Ben emeği geçen tüm hanımefendileri kutluyorum. Gerçekten bir farkındalık oluşturmayı başardığınızı düşünüyorum. Bunlar belki hazır da alınıp yollanabilir ama işin içine bir de sevgi ve emeği de katmak lazım. Biz de İnegöl Belediyesi olarak bu farkındalığı arttırmak istedik. Küçük de olsa lojistik anlamda katkı sağlamak istedik. Ama bizim yaptığımız sizin fedakarlığınızın yanında hiçbir şey.?

AFRİN MESAJI

Başkan Taban, konuşmasının sonunda Afrin´de devam eden Zeytin Dalı harekatına da dikkat çekerek; ?Afrin´de görev yapan tüm Mehmetçiklerimize kolaylıklar diliyorum. Tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum inşallah bu harekat en kısa zamanda hayırlısıyla sona erer ve Mehmetçiğimiz sağ salim kışlalarına geri döner? dedi.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor