BAKAN ÇAVUŞOĞLU´NDAN AFRİN AÇIKLAMASI: TEREDDÜT GÖSTERMEDEN GİRERİZ

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, AZERBAYCAN VE PAKİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLARI İLE İKİLİ VE ÜÇLÜ GÖRÜŞMELER YAPMAK ÜZERE BAKÜ´DEYDİ. ÇAVUŞOĞLU ORTAK BASIN TOPLANTISINDA AFRİN OPERASYONU İLE İLGİLİ ?TÜRKİYE´YE YÖNELİK TEHDİT GELDİĞİ ZAMAN HİÇBİR TEREDDÜT GÖ

GÜNDEM 30.11.2017 15:48:17 0
/kanal16haber.com/2017-11/30/155539580b.mp4
BAKAN ÇAVUŞOĞLU´NDAN AFRİN AÇIKLAMASI: TEREDDÜT GÖSTERMEDEN GİRERİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, olası Afrin operasyonuyla ilgili, ?Türkiye´ye yönelik tehdit geldiği zaman hiçbir tereddüt göstermeden oralara gireriz? dedi.

 Görüşmelerin ardından mevkidaşlarıyla ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, "Milli Güvenlik Kurulu, Türkiye´ye karşı tehditler ve bu tehditlere karşı nasıl tedbir alırız, bunların değerlendirildiği bir platformdur. Milli Güvenlik Kurulu hükümete tavsiyelerde bulunur. Benim de katıldığım Milli Güvenlik Kurulu toplantısında özellikle Afrin bölgesinden gelen tehditti de değerlendirdik. Çünkü buradan çok sayıda tacizler geliyor. Gerek Fırat Kalkanı operasyonu çerçevesinde orada bulunan askerlerimize, gerek ise sınırımızı aşarak o bölgeden Türkiye´ye gelen tehditler. Nasıl daha önce yine Fırat Kalkanı Operasyonu bölgesinde Kilis´e ve bölgeye tehdit geldiği zaman hiç tereddüt etmeden o bölgeye girdiysek, DEAŞ´ı temizlediysek, Afrin veya başka bir bölgeden de Türkiye´ye yönelik tehdit geldiği zaman hiçbir tereddüt göstermeden oralara gireriz, oraları teröristlerden temizleriz. Yani Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi ´bir gece ansızın gelebiliriz´. Dolayısıyla ilgili kurumlarımızın da görevi bunların hazırlıklarını yapmak, her zaman hazır olmak. Zaten askerimiz, güvenlik güçlerimiz, polisimiz her zaman terör ile mücadelede ve tehditleri yok etme konusunda hazırdır? diye konuştu.

TRUMP´IN VERDİĞİ SÖZ VE PENTAGON´DAN YAPILAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Trump´ın terör örgütü YPG´ye silah verilmeyeceğine dair sözünü ve Pentagon´dan gelen açıklamayı da değerlendiren Çavuşoğlu, "ABD başkanı Trump´ın kendisi bizzat sayın Cumhurbaşkanı´mıza telefonda bundan sonra YPG´ye silah verilmeyeceğini söyledi. Bununla ilgili değişik açıklamalar sağdan da geliyor. Şimdi biz ABD´nin iç işlerine karışmayız ama ABD´de Pentagon kendi başkanını dinlemiyorsa esasen sonuçta bizi ilgilendirir çünkü oraya verilen silahlar bize tehdittir ama bu biraz da ABD´nin iç meselesidir. ABD gibi önemli bir ülkenin başkanının sözü tutulması gerekiyor. Yani biz Türkiye olarak buna çok önem veriyoruz. Biz verdiğimiz her sözü tutarız. Dolayısıyla bunun esas sorumlusu da ABD yönetimidir ve başkanın verdiği sözün de herkes tarafından harfiyen uygulanması gerekir? diye konuştu.

SAVUNMA SANAYİ

Çavuşoğlu, ?Savunma sanayide her 3 ülke önemli mesafe kat etti. Almak istediğimiz ürünlerde bazı ülkelerin sorun oluşturduğunu görünce kendi sanayimizi güçlendirmek için çok çalışıyoruz. Geçmişten bu yarana kardeş Pakistan savunma sanayide ve her alanında yeni teknolojiler geliştirdi. Özellikle eğitim uçakları konusunda sadece bölgemizde değil dünyada öncü. Şimdi hem Azerbaycan hem Türkiye bu eğitim uçaklarını Pakistan´dan almak istiyorum. Mesela biz savaş gemilerinde çok iyiyiz. Eğitim uçaklarını Pakistan´dan alırken savaş uçaklarını biz yapıyoruz. Kardeş Azerbaycan´da her zaman bize öncelik veriyor. Bu savunma sanayide hem ortak üretim konusunda işbirliği yapalım hem de alanlarda bir birimize öncelik verelim dedik. Ekonomik bağlarımızın güçlendirilmesi önemlidir. Bunun için ticaretin önündeki engelleri kaldırmamız lazım ve ticaret anlaşmalarımızı bir an önce imzalamamızda fayda var. Uluslararası alanda bir birimizi her zaman destekliyoruz. Ama özellikle Karabağ probleminin çözümü, Keşmir probleminin çözümü, Kıbrıs probleminin çözümü konusunda da bir birimizle daha dayanışma içinde olmamız lazım. Bir birimize destek verirken hiçbir şeyden çekinmemiz gerekiyor? şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu Azerbaycan temasları kapsamında bir sıra ikili görüşmeler gerçekleştirecek ve yarın düzenlenecek, Afganistan´a ilişkin Asya´nın Kalbi-İstanbul Süreci Yedinci Bakanlar Konferansına katılacak.

 


Merkezparkın 200 araçlık otoparkı hizmete girdi

Gürsu'da Başkan Aktaş'a sevgi seli

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Yükleniyor