BTSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI

BURKAY: IKBY REFERANDUMUNU İŞ DÜNYASI OLARAK KESİNLİKLE TANIMIYORUZ

GÜNDEM 27.09.2017 11:47:37 0
BTSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI

´´ÇALIŞMALARIMIZA YÜKSEK TEMPOYLA DEVAM EDECEĞİZ ´´

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 16 makro projeyle çıktıkları yolda bugün 40´a yakın yeni projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, ?Projelere odaklanan bir anlayışla çalışmalarımıza yüksek tempoyla devam edeceğiz? dedi.

 

BTSO Eylül Ayı Meclis ile Müşterek Komite Toplantısı Oda Hizmet Binası´nda gerçekleştirildi. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye´nin morale en fazla ihtiyaç duyduğu her dönemde Bursa´nın lider şehir olma vasfıyla üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeyi başardığını söyledi. Bursa iş dünyasının ?Zaferin Cephanesi Üretimdir´ anlayışıyla Türkiye´nin geleceğine yatırım yapmaktan vazgeçmediğini dile getiren Burkay, ?Bursa, yatırımdan üretime, istihdamdan ihracata, tüm ekonomik göstergelerde Türkiye ortalamasından daha yüksek bir performans gösterdi. Türkiye kendisine güvenen ve yatırım yapanlarla birlikte çok daha güçlü ve müreffeh bir geleceğe doğru ilerlemektedir. Bursa iş dünyası olarak 39 bin üyemizle birlikte üretmeye ve ekonomimizi büyütmeye devam edeceğiz? diye konuştu.

 

?KOMİTE VE MECLİSİMİZ BURSA İÇİN ÇALIŞIYOR?

Başkan Burkay, BTSO meclis ve meslek komitesi üyelerinin Bursa ve ülke ekonomisinin kalkınması için büyük bir özveriyle çalıştığını söyledi. BTSO çatısı altında 4 yılda başta komite ve konsey toplantıları olmak üzere yaklaşık 3 bin 600 toplantının yapıldığını ifade eden Burkay, ?BTSO tarihinin belki de en yüksek performansıyla gerçekleştirilen bu toplantılarda ülkemize ve kentimize değer katan çok önemli kararlara imza attık? dedi. 51 Meslek Komitesi´nin ve 20 Sektörel Konseyin ortak akıl etrafındaki buluşmalarının Odanın projelerinin odak noktasını oluşturduğunu belirten Burkay, ?Bursa´mızın hedeflerine ulaşmasında emeği geçen tüm meclis üyelerimize, komitelerimize ve konseylerimize teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

 

?ÜYELERİMİZ DÜNYA ARENASINDA GÜÇLENİYOR?

BTSO olarak 16 makro projeyle yola çıktıklarını, bugün 40´a yakın yeni projeyi hayata geçirerek, Türkiye´deki oda ve borsalara rol model oldukarını ifade eden Burkay, ?İhracata dayalı kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda uygulamaya aldığımız Küresel Fuar Acentesi´nden Ticari Safari´ye Ur-Ge ve kümelenme projelerimizden Türk Ticaret Merkezlerine kadar birçok önemli projemiz sayesinde 39 bin üyemiz, dünya pazarlarında artık çok daha güçlü bir konuma yükseliyor? ifadelerini kullandı.

 

?PROJELERİMİZE ODAKLANDIK?

Başkan Burkay, Bakanlar Kurulu kararıyla tüm oda ve borsalarda organ seçimlerinin ertelenmesine ilişkin olarak, ?Öncelikle alınan kararın iş dünyamız ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizler seçimlere değil, projelere odaklanan bir anlayışla çalışmalarımıza aynı yüksek tempoyla devam edeceğiz? dedi.

 

KUZEY IRAK MESAJI

Başkan Burkay, Kuzey Irak´ta Bölgesel Yönetimin referandum girişimine yönelik ise ?Uluslararası alanda karşılığı olmayan ve bölgeyi kaosa sürükleyecek bu hamleyi iş dünyası olarak kesinlikle tanımıyoruz. Bölgede barışın ve huzurun teminatı olan Türkiye´miz, komşu ülkelerde de barışın ve kardeşliğin tesisi için gereken tüm adımları kararlılıkla atacaktır. Bursa iş dünyası olarak devletimizin ve hükümetimizin atacağı her adımda yanındayız. Gerek Irak gerekse de komşu ülkelerimizde yaşanan dramların biran önce son bulmasını diliyor, tüm halkların huzur ve kardeşlik içerisinde yaşayacağı istikrarlı bir düzenin kurulmasını temenni ediyorum? şeklinde konuştu.

Müşterek Komiteler ve Eylül Ayı Meclis Toplantısının ardından BTSO yönetim kurulu, komite ve meclis üyeleri yemek programında bir araya geldi.


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten dezenformasyon uyarısı

Bursa’da baraka alev alev yandı

Bursa’da otomobilin çarptığı bisikletli kız yaralandı

Prof. Dr. Naci Görür: "İstanbul için depreme hazırlık zamanı"

Zeytin Sütü büyük ilgi görüyor

6. İnegöl Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Kur'an kursları hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı'nın Danışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD heyetini kabul etti

Marmara'da muhteşem yunus gösterisi! Moths'tan belgesel tadında görüntüler

Fırtına kapıda! Edirne, Tekirdağ ve İzmir'e dikkat

Şişli’deki Cevahir AVM’de intihar şoku

Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e ihracat kısıtlaması açıklaması

Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarını sürdürdü

Bayram trafiğinde can kaybı 75'e çıktı!

TSK, Gara'da 5 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi

Otomotiv sektöründe yeni işbirlikleri

Tekirdağ’da feci kaza: 1 ölü, 1 firar

Devlet Bahçeli: "Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindedir"

Bursa'da Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Us'un alkış tartışması sürüyor

İnegöl'de ahşap kulübede yangın

İstanbul operasyonuyla Kazakistanlı uluslararası suçlu yakalandı

Bursa’da aksı yamuk tırı görenler gözlerine inanamadı

Geri viteste unuttuğu aracıyla kaza yaptı, o anlar kamerada

Reşit olunca ilk işi uyuşturucu satmak oldu

İstanbul’da işi bırakan DJ’ye silahlı saldırı kamerada

İstanbul’da balkonda genç kızı kurtarma operasyonu

Mobilya’nın kalbi 22-27 Nisan’da İnegöl’de atacak

Cezaevi firarisi yakalandı

Ayvalık açıklarında 42 düzensiz göçmen yakalandı

Süper Lig’de 32. hafta tamamlandı

Yükleniyor