BURSA´DA GELECEĞİN KAŞİFLERİ BU OTOBÜSTEN ÇIKACAK

OSMANGAZİ BELEDİYESİ, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ KAPSAYAN ?BEN MAKER? GEZİCİ SINIF OTOBÜSÜYLE ÇIĞIR AÇACAK BİR PROJEYE İMZA ATTI? ROBOTİK KODLAMA VE AHŞAP TASARIM PROGRAMLAMA DERSLERİNİN VERİLDİĞİ OTOBÜS GELECEĞİN KAŞİFLERİNİ ARAYACAK.

GÜNDEM 8.02.2018 16:52:15 0
/kanal16haber.com/2018-2/8/165419498b.mp4
BURSA´DA GELECEĞİN KAŞİFLERİ BU OTOBÜSTEN ÇIKACAK

 

Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ?Öğreniyorum Yapıyorum Bilim ve Teknoloji Karavan Atölyesi´ (Ben Maker) projesini hayata geçirdi. Proje sayesinde çocuklar, çeşitli atölyeler ile bilim ve teknolojiyi bir araya getirecek ve kendilerine yeni ürünler tasarlayabilecek.

Çocukların bilimsel faaliyetlere kolayca ulaşmaları sağlanarak, hedef belirleme ve meslek yönlendirmesinde etkin olmasının hedeflendiği Öğreniyorum Yapıyorum Bilim ve Teknoloji Karavan Atölyesi´ projesinin tanıtım toplantısı Başöğretmen Ortaokulu´nda gerçekleştirildi. Osmangazi ilçesi sınırlarında, teknoloji ile maker kültürünü bir araya getirerek çocukların yaratıcı ve inovatif düşünceler ile üretmelerini sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında, Osmangazi sınırları içerisinde yer alan okullarda eğitim gören 7-12 yaş arasındaki 2 bin 420 çocuk Öğreniyorum Yapıyorum Bilim ve Teknoloji Karavan Atölyesi´nde eğitim alacak.

4 ATÖLYE UYGULAMASINDA ÇOCUKLARA EĞİTİM VERİLECEK

Öğreniyorum Yapıyorum Bilim ve Teknoloji Karavan Atölyesi´nde çocuklara ahşap tasarım atölyesi, robotik kodlama atölyesi, elektronik atölyesi ve 3B modelleme ve 3B yazıcı atölyesi uygulamalarında eğitim verilecek. Tamgün eğitim yapan okullarda ders bitiminden sonra 2 saat, ikili eğitim yapan okullarda ders saatleri dışında 4+4 saat olarak eğitim uygulanacak. Atölyeler 14´er kişilik olup günde 28 çocukla çalışmalar gerçekleştirilecek. Her öğrenci 4 saat eğitim görecek ve veli izinleri okul tarafından alınacaktır.

Öğreniyorum Yapıyorum Bilim ve Teknoloji Karavan Atölyesi, Başöğretmen Ortaokulu´nda yapılan tanıtım toplantısı ile start aldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar´ın ev sahipliğinde düzenlenen projenin tanıtım toplantısına Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan,Osmangazi İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aşkın Bozkurt, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Ben Maker projesinin kurucusu, Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve 21. Dönem Milletvekili Fahrettin Gülener ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

?MARİFETLİ ÇOCUKLARI BULMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK?

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı konuşmada üretimin önemine vurgu yaparak, ?Bursamız üreten bir şehir. Bu üretimiyle Türkiye´yi omuzlarına alarak ileriye götürüyor. Üretmek çok zor iş. Farklı şeyler üretmek çok daha zor bir iş. Nadiren bazı kişiler çıkar, ellerindeki kıt imkanlarla, keser biçer doğrar, bir şeyler üretir. Bursa, üretim noktasında çok iyi yerlerde. Yüksek teknolojiyle üretim yapılıyor. Artık okumak yetmiyor. Üniversiteyi bitirip mühendis oluyoruz ama çoğu şeyi kağıt üzerinde görüyor, uygulamaya geçtiğimizde ise makineyi çalıştıramıyoruz. BTSO´nun açmış olduğu BUTKEM ile üniversiteyi bitiren mühendis bile en az 8-10 ay ders alıp ondan sonra yüksek teknoloji makinenin başında iş yapabiliyor. Çok maharetli meraklı kişiler var. Bizler, bu Ben Maker (Ben Yaparım) karavan ile onları aramak üzere yola çıktık? dedi.

DÜNDAR: ?ÜRETMEZSEK ÜLKEMİZİ KORUYAMAYIZ?

Proje ile atölyeleri sabit olmaktan çıkarıp hareketli hale getirdiklerini ifade eden Başkan Dündar, ?Sınıfı sabit olmaktan çıkarıp hareketli hale getirmiş olduk. Okulları gezeceğiz. Çocuklarımız karavan atölyelerde bir şeyler yapmayı öğrenecekler. Elle tutulan bir şey üretemezsek hiçbir şey yapamayız. Ülkemizi de bayrağımızı da koruyamayız.  15 Temmuz´da vatanına üretenler sahip çıktı. Vatanını, milletini üretenler korudu. Cumhurbaşkanımız o zaman ?Gece nöbet tutacağız gündüz çalışıp üreteceğiz´ demişti. Burada üretmenin ilk adımı atıyoruz. İnşallah buradan yeni mucitler,  üreticiler, ustalar çıkaracağız.  Bu projeyle birlikte kendi ürünlerimizi ürettiğimiz bir geleceğe doğru adım atıyoruz.  Bu programda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz´ün emeği var. Fahrettin Gülener vekilimizin atölye karavanında büyük tecrübesi ve emeği var. Bu tecrübesini bizimle paylaşıyor. Bu projeyle birlikte önce şehrimiz ardından da ülkemiz kazanacak. Gelecek yıllar, Türk insanının, Türk Milleti´nin, bu da çalışarak olacak. Çalışarak başaracağız? diye konuştu.

Proje hakkında bilgi veren Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Fahrettin Gülener de, ?Her şey devletten beklenmez. Bu karavanları yaptık. Büyük bir sistem kurduk. Bileği iş yapana kafası ve kalbi itaat eder? diyerek öğrencileri Ben Maker atölyesine davet etti.

Törenin ardından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve protokol üyeleri, Öğreniyorum Yapıyorum Bilim ve Teknoloji Karavan Atölyesi´nin içerisine girerek öğrencilerin çalışmalarını ve verilen eğitimi gözlemledi. 

 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor