GELECEĞİN SANATÇILARI YILDIRIM´DA YETİŞİYOR

2016-2017 SANAT SEZONU GÜZEL SANATLAR KURSU KAYITLARI BAŞLADI

GÜNDEM 6.09.2016 17:32:44 0
 GELECEĞİN SANATÇILARI YILDIRIM´DA YETİŞİYOR

 

Kentsel dönüşümün sosyal ve kültürel çalışmalarla desteklenerek başarıya ulaşılabileceğini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kültür sanat sezonu boyunca birbirinden ünlü isimleri konser, tiyatro ve söyleşi gibi önemli etkinliklerle Yıldırım´da ağırlayacaklarını söyledi. 

 

Yıldırım Belediyesi yeni kültür-sanat sezonunda birbirinden önemli isimleri ağırlamaya hazırlanırken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu, Erguvan Halk Oyunları ile Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf Musikisi toplulukları, ücretsiz düzenlenecek kurslarla yeni yeteneklerin sanatın farklı kollarında kendilerini geliştirme imkanı sağlıyor. Öte yandan engellilerin sosyal hayatın içinde yer almalarını sağlayan ?Müzik Akademisi, dezavantajlı bireylere imkan tanındığında engellerin yalnızca zihinlerde örülen duvarlar olduğunu gösteriyor. Uzman eğitmenlerle 16 farklı yöreden halk oyunları eğitimi, uygulamalı tiyatro ve drama eğitimi, en önemli eserleriyle Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Tasavvuf Musikisi ve engellileri hayatın bir parçası haline getiren Müzik Akademisi´nde yeni dönem kurs kayıtları başladı. Ücretsiz kurslara kayıt yaptırmak isteyenler 7 Ekim´e kadar Yıldırım Belediyesi Hizmet Binası, Barış Manço Kültür Merkezi ve Adile Naşit Tiyatrosu´nda kurs başvuruları yapabilir ve 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi´nden bilgi alabilir.

 

Uzman eğitmenlerin öncülüğünde 7-10 yaş küçükler, 11-14 yaş yıldızlar, 15-25 yaş gençler ve 25 yaş üzeri master gruplarıyla, Anadolu´nun dört bir yanından asırlardan boyunca süre gelen kültür mozaiği, Erguvan Halk Oyunları Topluluğu´nun çalışmaları ile Yıldırım´da sahneleniyor. 16 yörenin halk oyununun sahnelendiği Erguvan Halk Oyunları Topluluğu´nda Bursa, Artvin, Kütahya, Aydın, Bilecik, Burdur, Samsun, Trabzon, Rize, Gaziantep, Erzurum, Kastamonu, Adıyaman, Akşehir, Anamur ve Van yörelerine ait oyunlar sergileniyor. Kılıç kalkan ekibini de bünyesinde barındıran Erguvan Halk Oyunları Topluluğu, Bursa´nın kültürünü de sanatseverlere yansıtıyor.
7´den 70´e her yaş grubu insanın katılabileceği tiyatro kursunda temel tiyatro bilgisinin kazandırılmasına yönelik olarak, sahne bilgisi, rol ve mimik, beden dili, tiyatro tarihi, şiir okuma, diksiyon, dans, müzik ve orta oyunu alanlarında hazırlanan dolgun bir içerikten oluşmakta. Ayrıca tiyatronun temel niteliklerinden olan sahne ahlakı ve disiplini de kursiyerlerin edindikleri temel kazanımlardan. Kurs sonunda hazırlanan sahne gösterileri ile Yıldırımlılar yeteneklerini sergileme imkanı buluyor.
Ulusal ve uluslararası düzeyde başarı kazanmış isimlerden oluşan Yıldırım Belediyesi Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf Musikisi eğitim kadrosu ile koro eğitimleri bu yıl da sürecek. Aldıkları eğitim sonrası sahne ile buluşacak olan kursiyerler Yıldırımlılara eşsiz konserler sunmaya devam edecek.
Bursa´da yaşayan dezavantajlı ve engelli 8 - 17 yaş arası bireylere, proje kapsamında gitar, keman, bağlama, piyano, ritim, bateri, klarnet, ve kanun eğitimleri veriliyor. Geçtiğimiz dönem alanında uzman müzisyenler tarafından keman, gitar, klarnet, piyano, bağlama, ritim, yan flüt, bağlama ve ney enstrümanlarının teorik ve pratik eğitimlerini alan 362´si engelli, toplamda bin 362 kursiyer eğitimlerini tamamlayarak başarı belgesini almaya hak kazandı.
İlçede başlatılan kentsel dönüşüm hamlesini sosyal ve kültürel değişim ile desteklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ?İçinde barındırdığı kültürel çeşitlilik ile adeta Türkiye mozaiği olan ilçemiz, sanat alanında önemli adımlar atarak bu zenginliği yansıtıyor. Kültür sanatın mutfağı olan eğitim kurslarımızdan hobi amaçlı faydalanmak isteyenler zamanlarını etkin bir şekilde değerlendirirken, meslek haline getirmek isteyenler ise mesleğinin temellerini kurslarımız da atıyor. ?Kültürlerin buluştuğu Şehir Yıldırım´ da gerçekleştirdiğimiz kültür sanat faaliyetleri ile tüm şehir dinamiklerine temas ediliyor? dedi.
Güzel sanatlar eğitimlerinin her yaş grubundan Yıldırımlıyı kapsadığının da altını çizen Başkan Edebali, ?Tiyatro, drama, Türk Hak Müziği, Türk Sanat Müziği, Tasavvuf Musikisi, halk oyunları, engelli ve dezavantajlı grubumuza verdiğimiz eğitimlerimiz ile oluşturduğumuz ?sanat ailesi´, ?büyük Yıldırım ailesinin´ bir parçası olarak ulusal ve uluslararası düzeyde bizleri temsil ederek hepimizin gururu oluyor? diye konuştu.


Vize’de kavga ihbarına giden polis uyuşturucu buldu

Yeni Türkiye Partisi il ve ilçe kongreleri için start verdi

Galatasaray, 5 futbolcusu ile sözleşme yeniledi

Başkan Özdemir şehit yakınlarını ve gazileri ziyaret etti

İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

Paycell’den yerli ödeme yöntemi TROY kart

Babaeski’de trafik denetimi: 6 motosiklet trafikten men edildi

Bozüyük Belediyesi ilaçlama çalışmalarına hız verdi

Büyükçekmece’de yağmurda kayan İETT otobüsü bariyerlere çarptı

Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti

Esenler’de amatör radyocular mikrofon başına geçti

Balıkesir’de tefecilik iddiasına operasyon

Başkan Hakan Şehirli’nin misafirleri Erasmus öğrencileri oldu

Bursa’da feci kaza: 1’i çocuk 5 yaralı

Gülşen 12 Mayıs’ta Volkswagen Arena sahnesinde

Köy ve mahalle muhtarları ile tanışma ve istişare toplantısı

Fenerbahçe, Sivasspor maçı hazırlıklarına başladı

Çocuklarını dilendiren ailelere operasyon

BUTEKOM tarafından yürütülen BUTEXCOMP projesi tamamlandı

Çanakkale’de kontrolden çıkan araç takla attı: 1 ölü, 1 yaralı

Galatasaray’da, Pendikspor maçı hazırlıkları devam etti

Define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi

Edremit’te ’dur’ ihtarına uymayan şahıslardan uyuşturucu çıktı

Başarılı çocuklar ödüllendirildi

Balıkesir’de ilk ameliyatsız kan kaçağı tedavisi yapıldı

İnegöl trafiğine MODEF düzenlemesi

Canbey, Avrupa Konseyi’nde Gazze’nin sesi oldu

Valerie Garnier: "Hayali gerçekleştirebiliyor olmak muhteşem bir sezonu özetliyor"

Pazar günü çarşıya çıkacaklar dikkat

AKM Çocuk Sanat Festivali başlıyor

Yükleniyor