GEMLİK ARİF NİHAT ASYA İLKOKULU TEMELİ ATILDI

GEMLİK ARİF NİHAT ASYA İLKOKULU TEMELİ ATILDI.. İLKOKUL GEMLİK BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPTIRILAN 1400 KONUTLUK CİHATLI MAHALLESİ´NDE YENİ YAŞAM ALANINDA, 16 DERSLİKLİ OLACAK.

GÜNDEM 17.03.2018 17:23:40 0
/kanal16haber.com/2018-3/17/173050563b.mp4
GEMLİK ARİF NİHAT ASYA İLKOKULU TEMELİ ATILDI

Bursa´da Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen, her hafta bir temel atma veya açılışı içeren programlara bir yenisi daha eklendi.

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan 1400 konutluk Cihatlı Mahallesi´nde yeni yaşam alanına, 16 derslik okul yapılıyor. Bayrak şiirinin şairi Arif Nihat Asya´nın adını taşıyacak okulda, 4 ana sınıfı ve 2 eğitim salonu da bulunacak.
Okulun temel atma törenine önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Dülger, İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, kurum ve daire müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, GTSO Başkanı Kemal Akıt, Esnaf Odası Başkanı İsmail Beki, CHP İlçe Başkanı Cemil Acar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda ilk sözü alan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Dülger, ´´Bakanlık tarafından Gemlik´e iki ortaokul, bir rehberlik merkez, bir iş okulu kazandırılıyor. Ayrıca Gemlik´te Meslek Lisesi başlıyor. Hisar´da da AB fonu ile ilkokul yapılacak. Gemlik, eğitimde Bursa´nın en büyük yükselişini sağladı. Yakın zamanda da tüm okulları tam gün eğitim verecek´´ dedi.
YILMAZ, OKUL 7 AYDA TAMAMLANACAK
Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ´´Bir yıl önce bu binaların temelini atmıştık. Mayıs ayında ise yerleşime hazır hale gelecek. İstedik ki, bu güzel atmosferde yaşamaya başlayacak olan vatandaşların okul derdi de olmasın. Okul için Gemlik´e çocuklarını indirmek zorunda kalmasınlar. 5 milyon TL maliyetindeki bu güzel okulu bölgemize kazandıracağız. Okulumuz 7 ay gibi kısa bir sürede bitecek. Yakın zamanda Baktat firmanız adına Fen Lisesi, Borusan adına ortaokul ve Gemlik Gübre adına da Lojistik Meslek Lisesi yapılacak. Bu bizim sekizinci okulumuz. Ayıca 2018 yılı bitmeden de Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Şehit Cemal Okulunun temelini atacağız. 1400 konutun bulunduğu mahallemiz, yaklaşık 7000 nüfusuyla bazı ilçelerden büyük bir mahalle haline gelecek. Sağlık ocağımızı yapıyoruz. Onun temel atmasına zaman bile bulamadık. Gemlik, hem değerleniyor, hem gelişiyor´´ dedi.
Son olarak söz alan Mehmet Müezzinoğlu ise ´´Gemlik Belediye Başkanı Refik YIlmaz´a teşekkür ediyorum. Çok güzel faaliyetleri var. Her hafta gelemiyoruz ama ayda bir gelmeye çalışıyoruz. KHK´da yaşanan teknik hata da son torba yasa ile aşıldı. Bizim tüm çalışmalarımızın ve hizmetlerimizin merkezinde insan var. Bu ülkede, insanlarımızın yarını bugününden daha iyi olacak. Birileri bu milletin, bu Cumhuriyetin yükselişini istemiyor ve bundan rahatsız oluyor. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk bizlere muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefi koymuş, bu yolda ilerliyoruz. Biz eğitimde akıl terini ikini plana atmıştık. Okullarımızın yanında, daha çok düşünmeye yönelen gençler yetiştirmeliyiz´´ şeklinde konuştu.
Müezzinoğlu´nun konuşmasının ardından yapılan dua ile kesilen kurdele sonrasında, Arif Nihat Asya İlkokulunun temeli atıldı.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor