HAC KURALARI ÇEKİLDİ

KUTSAL TOPRAKLARA GİDECEK İSİMLER BELİRLENDİ

GÜNDEM 1.02.2018 16:00:24 0
/kanal16haber.com/2018-2/1/160721359b.mp4
HAC KURALARI ÇEKİLDİ

 

Kura çekimi, Diyanet İşleri Başkanlığında bilgisayar ortamında, basına ve kamuoyuna açık olarak yapıldı. Sonuçlar bu akşam saat 21´den itibaren Başkanlığın internet sitesinden duyurulacak. Kutsal topraklara gitmeye hak kazanan vatandaşlar, kesin kayıt işlemlerini 5 -16 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirecek. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, 22 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar kapsamında kayıt alınacak. Hac ibadeti için kutsal topraklara gidişler 17 Temmuz´da başlayacak. Dönüşler ise 20 Eylül´de sona erecek.

?ALLAH, BEYTULLAH SEVGİNİZ SEBEBİYLE CENNETTE CEMALİNİ GÖRMEYİ HEPİMİZE NASİP EYLESİN?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ?Hac mevsiminin yaklaşması ile birlikte her yıl bu salonda hac kuraları çekilirken büyük bir coşku, farklı bir heyecan ve tatlı bir hüzün yaşanmaktadır. Yaşanan bu heyecan, coşku ve hüzün ülkemizin 81 iline, tüm ilçe, kasaba ve köylerine dalga dalga yayılmaktadır? dedi. Erbaş, hacı adaylarını belirlemede uygulanan kura sisteminin bu zamana kadar tespit edilen ve adaleti en iyi sağlayan uygulama olduğunu aktardı. Erbaş, şu bilgileri verdi:

?Hacı adaylarının huzurla ibadetlerini yerine getirmesi, karşılaşılan meşakkatlerin hafifletilmesi ve hacılarımızın ibadetin manevi hazzını yaşamaları için büyük gayret göstermekteyiz. Başkanlık olarak hac organizasyonuna çok büyük önem veriyoruz. Devletimizle beraber daha fazla hacı adayını hacca götürebilmek için azami gayret gösteriyoruz. Gönlümüzden geçen kutsal beldelere gidebilmek için müracaat eden herkese bu imkânı sunabilmektir. Ancak, şu anda bütün dünyada on milyonlarca Müslüman hac etmek üzere talepte bulunmaktadır. Bildiğiniz gibi hac ibadetinin yapılacağı mekân sınırlı olduğundan en fala 2 milyon kişi hac ibadetini yapabilmektedir bir yılda. Bu sayı aşıldığı zaman facialara neden olabilmektedir. Bunun için zorunlu olarak ülkelere kota ve kontenjan uygulanmaktadır. Bu yıl şimdiye kadar hacca gitmek için müracaat eden 2 milyon 120 bin 967 vatandaşımız için kura çekilecektir. Kurada ismi çıkan 80 bin hacı adayımız kesin kayıt yaptırma hakkı kazanmış olacaktır. Hac ve Umre Genel Müdürlüğümüz gerekli çalışmalarını titizlikle sürdürecek ve hiç kimsenin hakkı zayi olmayacaktır. Bizim için asıl olan hacı adaylarımıza hak ettiği hizmeti sunabilmek ve başka bir ülkede milletimizin ve devletimizin onuruna uygun bir temsili gerçekleştirebilmektir. Bunun için azami gayret gösteriyoruz. Kurada ismi çıkmayanlar umutlarını, heyecanlarını kaybetmeden yeni kuralarını bekleyeceklerdir. Ama umut ve heyecanı devam edecek. Allah, Beytullah sevginiz sebebiyle cennette cemalini görmeyi hepimize nasip eylesin.?

2018 hac kura sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte senelerce kurada adı çıkmayan adaylar bu yıl hac ibadetlerini gerçekleştirebilecekleri için duygusal dakikalar yaşadı. Bu yılın en küçük adayı Bursa ilinden 40 günlük Ahmet Huzeyfe Özgat olurken, en yaşlı aday Hatay´dan 114 yaşındaki Rihan Sevim oldu.

KESİN KAYITLAR 5 ŞUBAT´TA BAŞLAYACAK

Kurada kesin kayıt hakkı elde edenler, 5-16 Şubat 2018 tarihleri arasında ?Kesin Kayıt Yaptırabilir? belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 22 Şubat-2 Mart tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2018 yılları arasında kayıt yaptırıp daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri de kurasız olarak hacca götürecek.

Hac ibadeti için kutsal topraklara gidişler 17 Temmuz´da başlayacak, 15 Ağustos´ta tamamlanacak. Dönüşler ise 25 Ağustos´ta başlayıp, 20 Eylül tarihinde sona erecek.

316 BİN YENİ KAYIT

2018 yılında hacca gitmek için 316 bin 857 kişi ilk defa kayıt yaptırdı. Daha önce hac kaydı olup, Başkanlık tarafından kayıtları yenilenen 1 milyon 804 bin 110 kişi ile birlikte kuraya toplam 2 milyon 120 bin 967 kişi katıldı. Kura sonucunda 80 bin kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak. Kamuoyuna açık yapılacak kuranın sonuçları bugün saat 21.00´den itibaren web sitesi üzerinden duyurulacak.


Husumetlisini günlerce takip edip pusuya yattı: Minibüse bindiği esnada silahla vurdu

Düğün konvoyunda kaza: 3 yaralı

Beşiktaş’ta 23 Nisan coşkusu doyasıya kutlanacak

"Kitap okuma alışkanlığını arttırmamız gerekiyor"

Venedik Bienali’nde Türkiye güncel sanatı ilgi görüyor

Karpuz fideleri toprakla buluştu

Eskişehir’den araç çalan şüpheliler Söğüt’te yakalandı

AK Parti İl Başkanı Yıldırım seçim sonrası ilk defa konuştu

Sultanlar Ligi’nde şampiyon yarın belli olacak

Erkan Aydın: "Osmangazi’de yapacak çok işimiz var"

Bilecik Belediyesinden sivrisinek ilaçlama çalışması

Kök hücre, otizmde tedavi yaklaşımını değiştirebiliyor

Yunusların gemiyle yarışı

Esenyurt Belediye Başkanı Özer: “Kreş açmak hedeflerimiz arasında"

Esenyurt’ta refüj ve kavşaklar yenileniyor

Üretilen istiridye mantarları ücretsiz dağıtılıyor

Ocakta unutulan yemek 5 katlı binada yangına sebep oldu

Heyelan sonrası uçurumun kenarındaki otomobiller böyle kurtarıldı

İstanbul’da yeni mekanına ateş açılan DJ o anları anlattı: “Mekanın içerisinde 100 kişiye yakın müşteri vardı”

ESBİM ile 460 engelli vatandaş istihdam edildi

Galatasaray ile Pendikspor 2. randevuda

Ümraniye’de pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs yakalandı

Gemlik’teki heyelanın boyutu havadan görüntülendi

Bursa’da 500 polisle ’huzur’ uygulaması: 14 kişi yakalandı

Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada

Bursa’da ’21. Yüzyılda Öğretmen Olmak’ konulu panel düzenlendi

Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi

Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı

Altınova’da marketlere sıkı denetim

D vitamini eksikliği olanlarda bunama riski yüzde 19-25 artıyor

Yükleniyor