İCAT ÇIKARANLARA ÖDÜL YAĞACAK

(FOTOĞRAFLI)

GÜNDEM 8.12.2015 12:37:50 0
İCAT ÇIKARANLARA ÖDÜL YAĞACAK

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek Bilim Şenliği Proje Yarışması için başvurular başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, başvuruları 1 Nisan 2016´ya kadar sürecek ödüllü proje yarışmasına Türkiye´nin her yerinden müracat kabul ettiklerini söyledi. 

Türkiye´nin en büyük ve en kapsamlı Bilim Teknoloji Merkezi´ne sahip olan Bursa´da Mayıs ayında düzenlenecek bilim şenliğinin hazırlıkları şimdiden başladı. Bu yıl çevre ve enerji temalı bilim şenliğine 200 bin kişinin katılması hedefeniyor. Bilim Şenliği için ödüllü proje yarışmasının startı ise Başkan Recep Altepe, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Arif Karademir, Bilim Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Rıfat Bakan´ın katılımıyla verildi.

102 bin lira para ödülü verilecek proje yarışmasına başvuruların www.bursabilimsenligi.org sitesinden yapılacağını anlatan Başkan Altepe, ?Dünyanın en gelişmiş on ülkesi arasına girmek 2023 hedefinde hepimize görevler düşüyor. Bu konuda Bursa lokomotif bir şehir. Biz de üzerimize düşen görevi en güzel şekilde yapacağız. Türkiye´nin hedeflerine ulaşması i çin Bursa´nın daha çok başarılar göstermesi gerekiyor. Altyapısı güçlü olan bir şehiriz. İlk yerli ürünler, ilk markalar, ilk icatlar Bursa´dan yapıldı.Bursa´nın en büyük gücü de genç nüfusu. Gözbebeğimiz olan çocuklarımız için her türlü altyapıyı sağlıyoruz. Bilim Teknoloji Merkezi´miz de Türkiye´ye örnek çalışmalar yapıyor? dedi.

Bu yıl büyüyerek daha kapsamlı bir bilim şenliği gerçekleştireceklerinin altını çizen Başkan Altepe, ?Proje yarışmasına Türkiye´nin her köşesinden katılımcı olacak. Konuyu geniş tuttuk. Bilim ve teknoloji konusunda her alanda başvuru bekliyoruz. Gençlerimiz üretsinler, başımıza güzel işler açacak tüm mucitler, üniversiteler, okullar, kurumlar Bursa´da buluşsun. Bu şenlik daha da anlamlı hale gelsin? dedi.


BAŞVURULAR 1 NİSAN´A KADAR

Başvuruların 1 Nisan 2016´ya kadar kabul edileceğini kaydeden Başkan Altepe, ?Şenlik için 50 atölye çadırı planlanıyor. Şenlikte çevre ve enerji temasına uygun çalışmalar gerçekleşecek. Geçen yıl şenliğimize 150 bin kişi katılmıştı. Bu yıl 200 bin kişi bekliyoruz. Her yıl katılımcı sayısı ve ilgi daha da artıyor. Her branşta şimdi ödül vereceğiz. Bin liradan 16 bin liraya kadar değişik ödüller verilecek. Finale kalan 50 projeye para ödülü verilecek. 15 projeye mansiyon, 23 projeye finale kalma ödülü veriliyor. Finale kalan tüm projeler değerlendiriliyor? diye konuştu.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Arif Karademir ise, Bursa´nın bir çok dinamikleri içinde barındırdığını vurgulayarak, ?Bilim Şenliği genç beyinlere ve kalplere hitap ediyor. BTÜ´lü gençler insansız hava aracı ile ikinci olmuştu. Şimdi şehrimize ülkemize ve ecdadımıza yakışan güzel çalışmalar ortaya çıkıyor. Bu çalışmalara katkı vermekten mutluyuz? diye konuştu.

Bilim Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Rıfat Bakan da, geçen yıl 600 tanesi Milli Eğitim´den 900 projenin başvurduğunu hatırlatarak, ?Bu sene başvuruları daha az ve öz hale getirmeye çalıştık. Kontenjanlar azaltıldı. Dünya çapında Bursa´da gerçekleşenden daha geniş kapsamlı bilim festivali yok. Geçtiğimiz yıl biz İtalya´nın Genova Şehri´ni davet etmiştik. Şimdi onlar bizi İtalya´ya davet ettiler. Türkiye ve dünyaya örnek çalışmalar gerçekleştiriyoruz? şeklinde konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Dündar, Çivili köylü vatandaşlarla oruç açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşlara seslendi

Karacabey’de anlamlı iftar buluşması

Kredi kartıyla otomatik ödeme yapanlara faiz şoku

Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu

Dışişleri Bakanlığı: "Avrupa'da PKK'nın Türk toplumuna yönelik saldırıları artıyor"

Çanakkale'de karaya oturan teknedeki 3 kişi kurtarıldı

Büyükşehir'den engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım

Bursa'da emeklilere bayram müjdesi

Bursa'da freni boşalan otobüs kazaya karıştı

Yükleniyor