İNEGÖL SULTAN MURAT CAMİİ ÇEVRESİ YENİLENDİ

Bölge modern bir görünüme kavuştu

ÇEVRE 2.06.2018 14:48:34 0
/kanal16haber.com/2018-6/2/145121441b.mp4
 İNEGÖL SULTAN MURAT CAMİİ ÇEVRESİ YENİLENDİ

İnegöl Belediyesi, Kalburt mevkiinde bulunan Sultan Murat Camisinin çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı. Yapılan uygulamayla bölge, modern bir görünüme kavuştu.

Şehrin her alanında farklı hizmetleri vatandaşla buluşturarak İnegöl´ü geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren İnegöl Belediyesi, Kalburt mevkiinde bulunan Sultan Murat Camisinin çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı. Bir süre önce startı verilen düzenleme çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte, bölge modern bir görünüme kavuştu.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit ile birlikte Sultan Murat Camisi civarındaki düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Taban, bölgenin diğer eksiklerine ilişkin de talepleri dinledi.

MERKEZDE NE VARSA DİĞER MAHALLELERDE DE OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İnceleme sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Bugün burada Sultan Murat camisinin çevre düzenlemesini incelemek için bir araya geldik. Yapılan çalışmaları yerinde görelim, hemşerilerimizle de bu vesileyle hemhal olalım, onları da dinleyelim, kulak verelim, beğendiler mi sorun var mı gibi değerlendirmek üzere buraya geldik. Ben öncelikle şunu ifade edeyim, yapmış olduğumuz hizmetlerin daha iyisini yapabilmek adına bu gayreti her zaman ortaya koyduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Burada bir çevre düzenlemesi yapmakla mahallenin iki başını mahmur etmiş olmadık. Her şeyini dört dörtlük çözmüş olmadık. Bunların farkındayız. Ama kademe kademe, yavaş yavaş planlamalarımıza da devam ederek alt yapı, üst yapı gibi sorunları şehrimizde bir bir aşmaya çalışıyoruz. Merkezde ne varsa diğer mahallelerimizde de aynı hizmetin olması için çabalıyoruz. Bunun için eksikleri olan bölgede belki bir adım daha geriden gitmiş oluyoruz. Ama bu biraz yapılaşmalarla da alakalı. Halen boş arsalar var, yapılaşma bazı bölgelerde devam ediyor. Bunun için ister istemez tekrar alt yapı ve üst yapının bozulacağını da düşünerek geriden gelebiliyor çalışmalar? dedi.

Yapılan çalışmanın teknik bilgilerine ilişkin de konuşan Taban, ?Burada camimiz ve bahçesi tüm vatandaşlarımızın kullandığı ortak bir alan. Bu ortak alanı düzenlemek üzere adımlar atmıştık. Sağ olsun kıymetli ekip arkadaşlarımız gelip burada bir çalışma yaptılar. Burada 950 m2´lik alanda sert zemin uygulandı, 50 m2´lik bir yeşil alanımız var, içerisinde mevcut ağaçların yanına ilave dikilen ağaçlarımız da var bu alanlarda. Vatandaşımız için ne yapsak azdır. Burada biz imkanlar nispetinde üretmeye çalışıyoruz? ifadelerinde bulundu.

Konuşmasında vatandaşlara çağrıda da bulunan Başkan Taban, ?Sizlerden de makul önerilerinizi, eleştiri ve fikirlerinizi bizlere iletmenizi istirham ediyoruz. Hatta göreve geldiğim günden bu yana söylediğim bir söz var; tek başına bir Belediye Başkanının koca bir şehri yönetmesi mümkün değil. Ama bu şehirde yaşayan 250 bin nüfusla beraber herkes gören göz haline dönerse, eksikleri gören, önerilerde bulunan, fikir koyan ve bunları ilgili merkezlere ileten duruma geçerse, bizim şehrimiz çok daha güzel bir şehir haline gelebilir. Başaranlar böyle başarmış. Biz de başarabiliriz. Biri gelip görsün demeden gördüklerinizi bizlere iletirseniz, özellikle 153 hattımızdan ulaştığınızda biz de o eksikleri bir bir gidermeye çalışırız. Bazen kapsamlı ve büyük işleri bir çırpıda yapamayabiliyoruz. Veyahut alt yapısı tamamlanamayan bir işin üst yapısını kuramıyoruz. Ama samimiyiz. Yapacaklarımızı da yapamayacaklarımızı da nedenleriyle birlikte vatandaşımıza anlatıyoruz. İnşallah yapılan çalışmaların da öncelikle mahalle sakinlerimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum? diye konuştu.


Personele ‘Kamu ihale kanunu eğitimi’

Adalet Bakanı Tunç CHP'de ki para sayma görüntülerine dair konuştu

İnegöl'de gaziler ve şehit aileleri iftar sofrasında buluştu

Nilüferli minikler de artık ‘Ana Kucağında’

Görükle Kampüsü'ne 3 spor salonu ve 2 yüzme havuzu kazandırıldı

Bursa'da ulaşımda dev yatırım

Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Yükleniyor