İNEGÖL´DE 25 ÇİFTÇİ MEYVE BUDAMA SERTİFİKASINI ALDI

KIRSAL KALKINMAYI SAĞLAMAK VE TARIMI ŞEHRİN YENİ BİR GÜCÜ OLARAK ÖN PLANA ÇIKARMAK ADINA BU ALANDA FAALİYETLERİNİ SÜRDÜREN İNEGÖL BELEDİYESİ, ÇİFTÇİ EĞİTİM SEMİNERLERİNİ SÜRDÜRÜYOR.

GÜNDEM 17.01.2018 16:13:38 0
/kanal16haber.com/2018-1/17/164235283b.mp4
İNEGÖL´DE 25 ÇİFTÇİ MEYVE BUDAMA SERTİFİKASINI ALDI

 

İnegöl Belediyesi´nin Halk Eğitim Merkezi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliğinde düzenlediği çiftçi eğitim seminerleri kapsamında Şehitler Mahallesinde düzenlenen Meyve Budama kursu tamamlandı. 25 çiftçi, teorik eğitimin ardından meyve bahçesinde yapılan uygulamalı eğitimin ardından sertifikalarını aldı.

 

Kırsal kalkınmayı sağlamak ve İnegöl Tarımını geliştirmeye yönelik hayata geçirdiği çalışmalar ile tarımı şehrimizin yeni bir gücü olarak ön plana çıkarmak adına bu alanda faaliyetlerini sürdüren İnegöl Belediyesi, çiftçi eğitim seminerlerini sürdürüyor. Halk Eğitim Merkezi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası işbirliğinde devam eden eğitimler kapsamında, 14 kırsal mahallede 700 çiftçi eğitimden geçecek.

 

SERTİFİKALAR MEYVE BAHÇESİNDE VERİLDİ

İnegöl´de tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapılabilmesine vesile olmak adına sürdürülen eğitimler kapsamında Şehitler Mahallesinde meyve budama kursu düzenlendi. Teorik ve pratik eğitimlerin tamamlanmasının ardından 25 çiftçi sertifika almaya hak kazandı. Bugün 11.00´da Şehitler Mahallesinde sertifika töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Alper Taban, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ile AK Partili bazı yöneticiler ve kursiyerler katıldı. Teorik eğitimin ardından Şehitler Mahallesinde bir meyve bahçesinde yapılan pratik eğitim sonrası burada çiftçilere sertifikaları takdim edildi.

 

YENİLENMEYE AÇIK OLMALIYIZ

Sertifikaların takdimi öncesi bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Bugün meyve budama kursumuzun sertifikalarını vermek için toplandık. Ben faydalı olduğunu düşünüyorum. Çok keyifli olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız işi en doğru yapmak durumundayız, en bilimsel olanıyla da yapmak zorundayız. İşin bir alaylı tarafı var dededen, babadan gelen bilgilerle? Bir de gerçekten her geçen gün tespit edilen, bulunan ve üzerine ilave edilen yenilikler var. Bunların her ikisini de aslında birleştirmek en güzeli. Yani ben babamdan bunu gördüm bu da bir yöntemdir ama artık iyinin iyisi, mükemmelin daha mükemmeli var. Bu bir hedef. Bence burada bir miktar gelişmeye, yenilenmeye açık olmalıyız diye düşünüyorum. Bunu kendi yaptığım iş için de söylüyorum. Düşünce bu yönde olursa inanıyorum ki yaptığımız iş daha başarılı, verimli ve kaliteli olacak. Beraberinde bu faydaya da dönüşecek. Burada üretilen meyve rekoltesi arttığında bu sizlere yansıyacak. Size yansıması demek şehre yansıması, ülke ekonomisine yansıması demek? dedi.

 

BELEDİYE YOL AÇAN KURUMDUR

Eğitimlere katılan kursiyerleri tebrik ederek konuşmasını sürdüren Alper Taban; ?Ben kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bu işe gönül vermiş insanlar burada. Belediyemiz olarak özellikle kırsal kalkınma müdürlüğümüz aracılığıyla faaliyetlerimizi zaten başlatmıştık. İnşallah farklı branşlarda da devam edecek. Burada asıl amaç; belediye bizzat kendisi meyveciliği, hayvancılığı yapar mı? Yapmaz. Ama bunlarla ilgili yol açan, önden giden olabilir. Bunlarla ilgili gerekli lobi faaliyetlerini yürütür ve şehrimizdeki tarım potansiyelinin arttırılması, meyveciliğin arttırılması, beraberinde hayvancılığın daha ileriye götürülmesi anlamında belki bu konuda liderlik yapabilir. Tabi paydaşlarla birlikte bunu yaptığında çok daha güzel? diye konuştu.

 

KIRSAL KALKINMAYA YÖNELİK DESTEKLER SÜRECEK

Başkan Taban, bundan sonra da kırsal kalkınmaya yönelik desteklerin süreceğini ifade ederek şöyle konuştu: ?Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Sizlerden gelen talep ve öneriler olursa mutlaka bunları da değerlendirmeye alırız. Geçmişte yaptık, yine yapacağız. Tarım fuarları yapıyoruz biliyorsunuz ancak tek başına bir tarım fuarı da yeterli değil. Daha da neler yapabilirizi hep birlikte sorgulamalıyız. Belge almaya hak kazanan kursiyerlerimizi de kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun.?

 

Konuşmanın ardından 25 kursiyere sertifikaları takdim edildi.


İnegöl artık 7/24 bu merkezden izlenecek

Merkezparkın 200 araçlık otoparkı hizmete girdi

Gürsu'da Başkan Aktaş'a sevgi seli

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Yükleniyor