KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELER İÇİN DEV ADIM

BTSO´NUN KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

GÜNDEM 29.11.2017 11:48:42 0
/kanal16haber.com/2017-11/29/115518475b.mp4
KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELER İÇİN DEV ADIM

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kentin ekonomi tarihine geçecek dev yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Kent içinde kalan ve dağınık halde bulunan küçük ve orta ölçekli işletmeler için yeni bir organize sanayi bölgesi kurmaya hazırlanan BTSO´nun Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ?11 farklı sektör için planladığımız KOBİ OSB projesi, Bursa için ortaya koyduğumuz yeni ekonomi vizyonunun yeni ürünü ? dedi.

BTSO´nun Kasım Ayı Meclis Toplantısı Oda Hizmet Binası´nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 4 yıl önce ?Bursa Büyürse Türkiye Büyür´ mottosuyla çıktıkları yolculukta tarihi nitelikte çok önemli projelere imza attıklarını söyledi. BTSO´nun projeleriyle Bursa´nın Türkiye ekonomisindeki öncü rolünü her geçen gün daha da güçlendirdiğini belirten Başkan Burkay, ?Bugün tarihi adımlardan birini daha gerçekleştiriyoruz. Küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz için yaklaşık 2 yıl önce hazırlıklarını başlattığımız yeni organize sanayi bölgesini kuruyoruz. Bu konuda komite ve konseylerimizin de talepleri vardı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz KOBİ OSB´yi güçlü bir altyapı ile sektörlerimizin hizmetine sunacağız. Başlangıçta 11 farklı sektörle hayata geçecek olan KOBİ OSB için taleplerimizi de zaman kaybetmeden toplamaya başlayacağız. KOBİ OSB´yi de tıpkı TEKNOSAB örneğinde olduğu gibi çok hızlı bir şekilde hayata geçirmeyi amaçlıyoruz? dedi.

KOBİ NİTELİĞİNDEKİ FİRMALARA BÜYÜK FIRSAT

KOBİ OSB projesiyle üretici sektörlerin taleplerini doğru şekilde planlayarak, otoban, raylı sistemler ve liman bağlantılarıyla Bursa´ya kazandırılacağını ifade eden Başkan İbrahim Burkay,  ?Özellikle bin ila 5 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak olan bölgemiz, sektörlerimizin şehir içindeki dağınıklığına da son vererek, kentsel dönüşüm süreçlerine de katkı sağlayacak. KOBİ OSB ile firmalarımız arasındaki rekabet ve ayrışma yerine oluşturacağımız üretim ve ticaret zinciriyle verimlilik artışı sağlamayı hedefliyoruz. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü´ye, bakanlık yetkililerimize, Büyükşehir Belediyemize ve tüm paydaşlarımıza desteklerinden ötürü şükranlarımı sunuyorum. Projemizin firmalarımıza, sektörlerimize ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum? ifadelerini kullandı.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI BURSA´YA GELİYOR

Başkan İbrahim Burkay, 30 Kasım Perşembe günü açılışını gerçekleştirecekleri Bursa Endüstri Zirvesi kapsamında 60 ülkeden bini aşkın yabancı iş insanını Bursa´da sektörlerle buluşturacaklarını söyledi. Başkan Burkay, ?Belki de ülke ekonomisindeki en yoğun katılımlı alım heyeti organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz. Zirve kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü de 2 Aralık Cumartesi günü Bursa´da olacak. Başbakan Yardımcımız Sayın Hakan Çavuşoğlu ile birlikte Endüstri Fuarı´mızı ziyaret edecek olan Sayın Bakanımıza BTSO olarak hayata geçirdiğimiz projelerle birlikte yerli otomobilin Bursa´da üretilmesi için de güncel bilgilerle oluşturduğumuz dosyamızı tekrar sunacağız? dedi.

BTSO´DAN YILDIRIM´A YILIN BÜROKRATI ÖDÜLÜ

Toplantının sonunda Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, BTSO Meclis üyelerine ihracatçılara sağlanan destekler hakkında bilgi verdi. BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisine ve ihracatçılara sağladıkları kolaylıklar ve sundukları desteklerden ötürü BTSO tarafından ?Yılın Bürokratı´ seçilen Yıldırım´a konuşmalarının ardından plaket takdim etti.


Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Yükleniyor