MUSTAFAKEMALPAŞA´YA YENİ HAYVAN PAZARI

ALANI GEZEN BAŞKAN SADİ KURTULAN MUSTAFAKEMALPAŞA´NIN VE BÖLGENİN UZUN YILLAR İHTİYACINI KARŞILAYACAK FİZİKİ ŞARTLARDA VE BÜYÜKLÜKTE MODERN BİR TESİSE KAVUŞACAĞINI BELİRTTİ.

GÜNDEM 12.01.2018 12:06:25 0
/kanal16haber.com/2018-1/12/121012257b.mp4
MUSTAFAKEMALPAŞA´YA YENİ HAYVAN PAZARI

Mustafakemalpaşa´da hayvancılık sektörüne büyük katkı sağlayacak olan Yeni Hayvan Pazarı´nın temeli atıldı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Fevzi Dede Mahallesi´nde bulunan mevcut hayvan pazarının ihtiyaca cevap vermemesi üzerine şehre modern bir hayvan pazarı kazandırmak için düğmeye bastı.

Yalıntaş Mahallesi´nde 30 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan hayvan pazarı için ilk adım olarak gayrimenkulü tahsis yoluyla edinen Mustafakemalpaşa Belediyesi, proje için inşaat çalışmalarına başladı.

2014 seçim taahhütleri arasında yer alan projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yarımcıları Enver Erdoğan, Mustafa Eren ve Fen İşleri Müdürü Hüseyin Aydoğan ile birlikte yatırım bölgesinde incelemelerde bulundu.

Mustafakemalpaşa´nın ve bölgenin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak fiziki şartlarda ve büyüklükte modern bir tesise kavuşacağını belirten Başkan Sadi Kurtulan, en büyük hedeflerinin bu bölgeyi gelecekte bir Hayvan Borsası´na dönüştürmek olduğunu kaydetti.

´Pazarın kapasitesi artıyor´

Yeni pazarın hayvan ticareti konusunda Mustafakemalpaşa´nın yanı sıra bölgeye de hizmet verebilecek kapasitede olduğunun altını çizen Başkan Kurtulan; " Mustafakemalpaşa, Güney Marmara´nın en hareketli hayvan pazarına sahip. Balıkesir, Kütahya ve Bursa gibi birçok şehirden tüccar Mustafakemalpaşa´da hayvan ticareti yapıyor. Mevcut hayvan pazarı hem görüntüsü hem de işlevselliği bakımından yetersiz kalıyordu. Bu potansiyeli iyi değerlendirebilmek için öncelikle hayvancılarımıza ve tüccarlarımıza daha kullanışlı bir tesis sunmak istedik. Yaptığımız araştırmalar neticesinde Yeni Hayvan Pazarı´nı Yalıntaş´a kurma kararı aldık. Projemizi hazırlayarak Hazineden yer tahsisi yaptık. Tesis, 6,5 dönüm kapalı alan üzerinde yükseliyor. Yeni hayvan pazarımız 750 büyükbaş ve 1.500 küçükbaş kapasiteli olacak. Büyük baş için 80 adet padok, küçükbaş içinse 96 adet padok yer alacak. Ayrıca saman ve yonca satış birimleriyle de çiftçi ve tüccarların ihtiyacı karşılanacak. Hayvan satışları artık daha sıhhi bir ortamda yapılacak " dedi.

´Ulaşım daha rahat olacak´

Yeni Pazar Yeri için Yalıntaş´ın tercih edilmesinin en büyük nedeninin ulaşım olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; " Hayvan yetiştiriciliği daha çok Mustafakemalpaşa´nın güneyinde kümeleniyor. Eski yer, merkezde olduğu için ulaşıma büyük bir yük getiriyordu.  Ayrıca Susurluk, Karacabey, Simav, Dursunbey, Kepsut, Orhaneli gibi yerlerden gelen yetiştiricilerde düşünülerek bu planlama yapıldı. Yeni Hayvan Pazarı´nda yol ve çevre düzenlemesi yaparak otopark alanları oluşturacağız. Bu tesisle birlikte Yalıntaş ekonomik bir hareketlilik de kazanacak. Pazar bölgesine yerel ürünlerin satışının yapılabileceği büfeler yerleştirmeyi planlıyoruz. Mustafakemalpaşa´nın hayvancılık ve et potansiyeli son dönemde çeşitli firmalar tarafından fark edildi. Üretim ve istihdama dönük et entegre tesisi yatırımları arttı. Bu alanda 3 büyük tesisin yatırım faaliyetleri sürüyor. Yeni pazarda alıcı ve satıcıya daha da yakınlaştıracak ve ticareti olumlu yönde etkileyecek. 3.5 milyon TL´lik bir yatırımla bu projeyi Şubat sonunda hizmete almayı planlıyoruz " dedi.

 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor