TÜRKİYE SANDIĞA GİDİYOR

Türkiye Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekilliği genel seçimi için sandık başına gidiyor.

SİYASET 23.06.2018 17:32:56 0
/kanal16haber.com/2018-6/23/174028154b.mp4
 TÜRKİYE SANDIĞA GİDİYOR

Türkiye Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yarın sandık başına gidiyor. Yurt içinde 56 milyon 322 bin 632 seçmen, 180 bin 65 sandıkta oy kullanılacak. 

Türkiye, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yarın sandık başına gidecek. Seçimde, yurt içinde toplam 56 milyon 322 bin 632 seçmen, 180 bin 65 sandıkta oy kullanacak. Türkiye genelinde seçmenler, saat 08.00-17.00 saatleri arasında sandık başına gidecek. Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanılabilecek. 
Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını YSK´nin internet sitesinden de öğrenebilecek. 
Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu cihazlar, sandık kuruluna bırakılacak, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sandık kurulu başkanından geri alınacak. 
Seçmen, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak. 
Yatağa bağlı hastalar için seyyar sandık uygulaması bu seçimde ilk kez hayata geçirilecek. Seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağlı olduğunu beyan eden seçmenlerin ayağına sandık götürülecek. Bu kapsamda 17 bin 258 seçmen bin 303 sandıkta oy kullanacak. 

YURT DIŞINDA 1 MİLYON 486 BİN 532 SEÇMEN OYUNU KULLANDI 
Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 49 bin 65 seçmenin, yurt dışındaki 60 ülke ve 123 temsilcilikte 7 Haziran´da başlayan oy verme işlemi 19 Haziran´da sona ermişti. Yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında toplam 1 milyon 486 bin 532 seçmen oyunu kullandı. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, yarın saat 17.00´ye kadar gümrük kapılarında oy verebilecek. 
Yurt dışında kullanılan oy pusulaları, Türkiye´ye getirildi. Oylar, seçim günü tüm yurtta oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer oylarla eş zamanlı açılarak sayılmaya başlanacak. 

6 CUMHURBAŞKANI ADAYI YARIŞACAK 
Cumhurbaşkanı seçiminde 6 aday yarışacak. AK Parti ve MHP´nin kurduğu "Cumhur İttifakı" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı, CHP Muharrem İnce´yi, HDP ise Selahattin Demirtaş´ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi. Ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de cumhurbaşkanı olabilmek için yarışacak. 
Bu seçimde 550 yerine 600 milletvekili için oy kullanılacak. Seçime AK Parti, CHP, HDP, HÜDAPAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi katılacak. BBP´nin adayları AK Parti, DP´nin adayları ise İYİ Parti listelerinden seçime girecek. AK Parti ve MHP "Cumhur İttifakı", CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ise "Millet İttifakı" adı altına oy pusulasında yer alacak. 

SEÇİM GÜNÜ SAAT 18.00´E KADAR SEÇİM VE SEÇİM SONUÇLARIYLA İLGİLİ HABER, TAHMİN VE YORUM YAPILAMAYACAK 
Radyolar ve her türlü yayın organlarınca seçim günü saat 18.00´e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek. Seçim günü bütün yayınlar saat 21.00´den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00´den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek. 
Yarın saat 06.00´dan 00.00´a kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak, eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Çay bahçeleri de kapalı olacak. 
Oy verme günü saat 18.00´den sonra alkollü içki servisi yapılmayan düğün düzenlenebilecek. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak 


Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale Zaferi, şanlı bir destan

Celil Çolak "Mustafa Kemal'in Kağnısı"nı seslendirdi

Karacabey 100. Yıl Sanat Galerisinde Çanakkale Zaferi sergisi

Alinur Aktaş'tan yeni evlilere düğün hediyesi

Bursa Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 3 oyun sahnelenecek

4 İlde 3 organize suç örgütü çökertildi

Yükleniyor