?TÜRKİYE´NİN SİYASETİNİ KİMSE DIŞARIDAN DİZAYN EDEMEZ?

Başbakan Binali Yıldırım TİM Genel Kurulu´nda konuştu

SİYASET 30.06.2018 18:42:29 0
/kanal16haber.com/2018-6/30/185725281b.mp4
 ?TÜRKİYE´NİN SİYASETİNİ KİMSE DIŞARIDAN DİZAYN EDEMEZ?

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Olağan Genel Kurulu´nda, "Biriniz kazanacaksınız ama kazanamayan benim koltuğu gelip alabilir. Bir fark var. Siz sadece dükkanı devrediyorsunuz, biz dükkanı kapattık? dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım, TİM 25. Olağan Genel Kurulu ve 2017 İhracat Şampiyonaları Ödül törenine katıldı. Törende konuşan Yıldırım, Türkiye´nin 25 Haziran´da yeni bir güne başladığını belirterek, ?Bu günün özelliği Türkiye´de yönetim sistemi değişti. 16 Nisan´da millet bir karar verdi. 24 Haziran´da da bu kararın arkasında olduğunu gösterdi. 94 yıllık parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişi gerçekleştirdi. Yeni sistemin kurucu cumhurbaşkanı olarak da Recep Tayyip Erdoğan´ı seçti. Yeni dönemin ülkemiz, milletimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum? ifadelerini kullandı. 
Yeni dönemde Başbakanlık makamının olmayacağını esprili şekilde vurgulayan Yıldırım, ?Bizim koltuk elde kaldı? şeklinde konuştu. 

?MUTLAK ÜSTÜNLÜĞÜMÜZ YOK AMA MUKAYESELİ ÜSTÜNLÜĞÜMÜZ ÇOK? 
Türkiye´nin ihracat potansiyelinin çok yüksek olduğunu söyleyen Yıldırım, ?Mutlak üstünlüğümüz yok ama mukayeseli üstünlüğümüz çok. Petrol, doğalgazımız yok ama mukayeseli üstünlük insandır, genç beyinlerdir. Türkiye´nin geleceği gençleridir. Altyapıya çok yatırım yaptık. Eğitimde yaptığımız yatırım kayda değer bir yatırım. Önce okul olacak, yol olacak, geniş bant internet olacak, öğretmeniniz olacak, ondan sonra da kaliteye yöneleceksiniz. Zaman şimdi kalite zamanı? diye konuştu. 
Üniversite sınavına giren gençlere de başarılar dileyen Başbakan Yıldırım, gençlere yapılan yatırımın bir ülkenin kaderini belirleyebileceğini kaydetti. 

?SİZ SADECE DÜKKANI DEVREDİYORSUNUZ, BİZ DÜKKANI KAPATTIK? 
TİM´deki seçim sürecini 24 Haziran seçimlerine benzeten Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
?Demokratik bir yarış oluyor aynen bizim yaptığımız gibi. Geçen hafta biz bu heyecanı yaşadık, rahatladık. Yarın siz de rahatlarsınız. Kazansanız 3 saat sürüyor sevinci, kaybetseniz bir günde atıyorsunuz. Kazananın stresi daha çok. 3 saat keyfini yaşarsınız, sonra ?ne yapacağız´ diye düşünürsünüz. Kaybeden bir gün üzülür, ondan sonra ?dünya varmış´ der. Biriniz kazanacaksınız ama kazanamayan benim koltuğu gelip alabilir. Bir fark var. Siz sadece dükkanı devrediyorsunuz, biz dükkanı kapattık.? 

?AKIL TERİNE DAHA ÇOK YATIRIM YAPACAĞIZ? 
Türkiye´nin borçlanarak büyüyen bir ülke olduğunu ve borçlanmaya devam edeceğini söyleyen Yıldırım, ?Çünkü bizim açığımız var, bu açığı başka türlü kapatamayız. Akıl terinin, teknolojinin daha fazla olduğu işlere, daha çok destek vereceğiz. Katma değeri yüksek alanlarda eğer ihracatımızı geliştirirsek aradaki farkı çok daha kolay kapatabiliriz. Onun için akıl terine daha çok yatırım yapacağız. Diğer yandan istihdama yönelik bölgesel farkları ortadan kaldıracak teşviklerimiz devam edecek? açıklamalarında bulundu. 

?İHRACATÇI SAYIMIZI 120 BİNİN ÜZERİNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ? 
Avrupa Altyapı ve Yatırım Bankası´nın yayınladığı raporda Türkiye´nin yaptığı alt yapı yatırımlarından övgü ile bahsedildiğinin altını çizen Yıldırım, ?Bu yatırımlar ne sağladı? Bir yapılan bölünmüş yollar sayesinde iller arasındaki mesafe ortalama 1.5 saat kısaldı, göç azaldı. İller arasındaki yerel ticaret yüzde 40 arttı. Ülkenin genel ihracat artışına bu altyapının katkısı yüzde 1. İşsizliğin azalmasına katkısı yüzde 1. Trafik kazalarındaki azalma araç sayısı 2.5 kat artmasına rağmen ölümlü kazada azalma yüzde 62. Bölünmüş yollara yapılan yatırımın yıllık yakıttan ve zamandan tasarrufu 22 milyar lira. Bölünmüş yollara 110 milyar verdik. Bir yol yapıyorsun 5 senede amorte ediyor. Böyle bir yatırım var mı. Türkiye´de bu iş geç kalmış. Biz altyapı, kalkınma açığını kapattık. Bunlar olmasa biz ihracatı arttırmayı konuşamazdık. İhracatı öğrenmeyen il kalmadı. Başladığımızda 12-13 ilimiz vardı. Ama yetmez ihracatımızın artış hızını yükseltmemiz lazım. Bunun için kafa yoracağız. İhracatçı sayımız 70 bini aştı, bunu 120 bin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz? dedi. 
Türkiye´de artık seçimin bittiğinin ve işlerin normale döndüğünün altını çizen Yıldırım, ?Bundan sonra işimize gücümüze daha çok yoğunlaşacağız. Ankara´da işler iyi gidiyor. Hükümet zannediyorum önümüzdeki hafta sonu açıklanmış olur. Ayın 8-9´unda Türkiye´yi 2023´e taşıyacak yeni cumhuriyet hükümeti açıklanmış olacak. Meclis çalışmaya başlayacak? diye konuştu. 

?MİLLET BUNLARI İPLEMEDİ, İPİNİ DE ÇEKTİ? 
?Türkiye´nin olgusu, algısının çok üzerinde? diyen Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
?Sistematik bir algı operasyonuna tabii olduğumuz bir gerçek. Bunu hep yaşadık. Bunun tipik örnekleri var. Seçim kararı açıklandıktan sonra değerlendirme kuruluşları alelacele gündem yapıp Türkiye hakkında kararlar alıyor. Bunlar seçime şöyle ya da böyle müdahaleye yönelik hareketlerdi ama millet bunları iplemedi, ipini de çekti. Türkiye´nin siyasetini kimse dışarıdan dizayn edemez. Türkiye siyasetine karar verecek milli iradedir. Biz durup dururken niye bu sistemi değiştirdik. 15 Temmuz´u hatırlayın, önceki olayları hatırlayın, keyfimizden mi yaptık. Her şey yolunda. Başbakanlık, bakanlıklar da var. Sürekli birisi bir yerden kafayı gösteriyor ?ben de buradayım.´ Kardeşim sana kim görev verdi. Maalesef bu vesayetlerden neler kaybetti Türkiye. AK Parti döneminde Türkiye ortalama büyümesi 5.7. 15 yıl arka arkaya. 1924´den 2003´e kadar büyüme 4.7. Türkiye 1924´den bugüne kadar her yıl 5.7 büyüseydi bugün dünya ekonomisinde 7´inci sıradaydık. Darbeler, müdahaleler bize milli gelirde 2.6 kat daha az büyümemize sebep oldu. Bütün bunları dikkate alarak değişikliği yaptık.? 
Terörün Türkiye gündeminden tamamen çıkması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, ?Çıktı fakat Türkiye gündeminden çıkması yetmiyor, aynı zamanda etrafımızda terör sponsorlarının da ortadan kalkması lazım. Sınırlarımız ötesinden olanların da güvenli hale getirilmesi lazım. Aşağı yukarı 500 kilometre üzerinde sınır bandımızı biz kontrol eder hale geldik. Geriye kaldı 800 kilometrelik bölüm, onun için çalışıyor. Ülkemize içeriden dışarıdan bir tehdit vaki olduğunda gerekeni yapmak için kimseden icazet almak durumunda değiliz. Bu ülkenin beka meselesidir, güvenlik meselesidir, istikrar meselesidir. Bunun gereğini yaparız. Bu olmadığı zaman hiçbir şey konuşamayız. Can mal güvenliği teminat altına alınmayan bir ülkede ne ihracat anlam ifade eder, ne ticaret? dedi. 


Personele ‘Kamu ihale kanunu eğitimi’

Adalet Bakanı Tunç CHP'de ki para sayma görüntülerine dair konuştu

İnegöl'de gaziler ve şehit aileleri iftar sofrasında buluştu

Nilüferli minikler de artık ‘Ana Kucağında’

Görükle Kampüsü'ne 3 spor salonu ve 2 yüzme havuzu kazandırıldı

Bursa'da ulaşımda dev yatırım

Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Yükleniyor