15 kişinin öldüğü kazada 15 yıla kadar hapis istemi!

Manisa´da 6 Temmuz günü Gölmarma ilçesinde 15 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu. İddianamede, kazaya karışan tanker sürücüsü hakkında ?bilinçli taksirle öl

ASAYİŞ 14.10.2015 14:41:19 0
15 kişinin öldüğü kazada 15 yıla kadar hapis istemi!

 

6 Temmuz 2015 tarihinde Manisa´nın Gölmarmara ilçesinde süt tankeri ile tarım işçilerini taşıyan kamyonetin çarpışması sonucu 13´ü kadın, 1´i çocuk 15 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi de yaralanmıştı. Türkiye´yi yasa boğan kaza sonrası Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame Akhisar Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

Konu hakkında bilgi veren Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, ?Elim kazada 15 kişi hayatını kaybetmiş ve 1 kişi yaralanmıştır. Ekmek parası kazanmak için sabahın 4´ünde kalkıp yollara düşen yurttaşlarımız feci bir kazada vefat etmesi yakınlarını olduğu kadar tüm Türkiye´yi de üzmüştür. Manisa Barosu ve Türkiye Barolar Birliği bu faciada duyarsız kalmamış ve ilk günden itibaren ölenlerin yakınlarına her türlü hukuki desteği sağlamıştır. Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma yakından takip edilmiş, delillerin eksiksiz toplanması için katkı sağlanmıştır? dedi.

?TANKER ŞOFÖRÜ ASLİ DERECE KUSURLU BULUNDU?
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı´nın 2015´e 4248 soruşturma numarası ile yürüttüğü soruşturma dosyasının içeriği hakkında konuşan Arslan, ?6 Temmuz 2015 tarihinde jandarma tarafından tutulan kaza tespit tutanağında, 14 Temmuz 2015 tarihinde bilirkişi tarafından alınan raporda ve son olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Trafik İhtisas Dairesi´nin 09.09.2015 tarihli raporunda süt tankeri sürücüsü Ercan İşeli´yi yola gereken dikkati vermemesi, hızını mevcut mahal şartlara göre ayarlaması, kendi istikamet şeridini muhafaza etmesi, direksiyon hakimiyetine özen göstermesi gerekirken, bahsedilen konulara riayet etmemiş, mesken mahal dışındaki devlet karayolunda alacakaranlık vakti sevk ve idare hatasıyla karşı şeride geçmek suretiyle asli derecede kusurlu bulunmuştur. Soruşturmada dosyasında yapılan araştırmada, şüpheli ifadesinde doğru söylemediği GPS kayıtları incelendiğinde ortaya çıkmıştır? dedi.

İSTANBUL´DAN GÖLMARMARA´YA KADAR HİÇ DURMAMIŞ
Şüphelinin ifadesinde doğru söylemediğinin GPS kayıtlarıyla ortaya çıktığını belirten Arslan, ?Şüpheli ifadesinde, aracı 22.00-23.00 sıralarında Bursa´da aldığını, Balıkesir yolunda 1 saat mola verdiğini, Akhisar-Gölmarmara kavşağında sahur yaptığını söylemesine rağmen, aracın kayıtlarına göre 22.15´te İstanbul ili Ümraniye ilçesinden hareket ettiği, feribota bindiği 6 Temmuz 2015 tarihinde saat 00.00 itibariyle Altınova-Yalova ilinde feribottan indiği, sırasıyla Bursa, Balıkesir, Akhisar üzerinden hareket ettiği kaza yerine ulaştığı 05.02 sıralarına kadar hiç durmadığı ortaya çıkmıştır. Tanıklar dinlenmiş ve tüm deliler toplanmış ve savcılık makamınca 05.10.2015 tarihinde iddianame hazırlanarak şüpheli Ercan İşeli hakkında ?bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak´ suçlamasıyla Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi´ne dava açılmıştır. Bu aşamadan sonrada dava Manisa Barosu tarafından da takip edilecek. Yurttaşlarımıza her türlü hukuki yardımı vermeye devam edeceğiz? şeklinde konuştu.

2 YILDAN 15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR
İddianamede, kazaya karışan tanker sürücüsü hakkında ?bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak´ suçlamasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendiğini aktaran Arslan, ?Tabi bu kişinin toplanan delillerden anlaşıldığı gibi yola çıkarken yorgun olduğu, yolda hiç durmadığı ve kendi şeridinde seyretmediği açıkça ortaya çıkmakta. Kendisine 2 yıl ile 15 yıl arası verilecek cezanın 3´te bir yada yarıya kadar da mahkemece arttırılması söz konusu. Bu öngörülebilir bir kazaya meydan verdiği için" diye konuştu.


Tekirdağ’da sağanak yağış etkili oluyor

Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nı 1. Ayak Yarışları Bilecik’te start aldı

TEM Otoyolu köprüsünde intihar girişiminde bulunan şahsı polis ikna etti

Boğazından ve göğsünden bıçaklanan adam zorla hastaneden çıktı, hayatını kaybetti

Bandırmaspor - Tuzlaspor maçının ardından

Bakan Bolat: “Yıl sonuna kadar hedefimiz 110 milyar dolar hizmet ihracatına ulaşmak”

Şehit infaz koruma memuru Cengiz Yiğit şehadetinin 2’nci yıldönümünde anıldı

Gemlik Belediye Başkanı Deviren: "Sorumlular cezalandırılacak"

Trendyol Süper Lig’e veda eden ilk takım İstanbulspor oldu

1969 Bilecik Spor Kulübü zorlu maçın hazırlıklarını tamamladı

Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 1 - Fatih Karagümrük: 2 (Maç sonucu)

Sakarya’da orman ürünleri fabrikasında korkutan yangın

Kapıdağ’da su baskınları

Şiddetli rüzgara dayanamayan ağaç otomobilin üzerine düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe’de Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye’yi kabul etti

Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 1 - Tuzlaspor: 1

Edirne’de yağmur etkili oluyor

Bursa’da CHP’den seçilen başkanlar Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı

Edirne’de AFAD gönüllüleri sertifikalarını aldı

Hizmet ihracatçıları “Strateji” belirledi

Bursa siyasetinde örnek hareket

Sokak köpeği, ziynet eşyası dolu çantayı alıp gitti

Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 0 - Fatih Karagümrük: 0 (İlk yarı)

Trabzon hurma fidanı dağıtıldı

BAREM’de 23 Nisan coşkusu

Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı

Bursa’da rüzgar etkili oldu

Bakan Fidan: “Mısır ve Türkiye’nin işbirliği halklarımızın ve bölgemizin fevkalade yararınadır”

Fenerbahçe, Sivasspor maçı hazırlıklarına devam etti

Mustafakemalpaşa’de 5 yılda 29 bin dosya soruşturuldu

Yükleniyor