2. GELENEKSEL MOLLA YEGÂN LİSELER ARASI MÜNAZARA YARIŞMASI

ERTUĞRUL GAZİ ANADOLU LİSESİ TAKIMI 1. OLARAK 5 BİN TL´LİK ÖDÜL KAZANDI

GÜNDEM 13.05.2017 16:13:56 0
/kanal16haber.com/2017-5/13/183117407b.mp4
2. GELENEKSEL MOLLA YEGÂN LİSELER ARASI MÜNAZARA YARIŞMASI

2. Geleneksel Molla Yegân Liselerarası Münazara Yarışması´nın finali yapıldı. Dereceye giren okullara ödül yağarken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali projenin amacından bahsetti.

 

 

Barış Manço Kültür Merkezi´nde düzenlenen yarışmanın finalinde Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi ile Fethiye Dörtçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi tezlerini yarıştırdı.

Efekt? Fethiye dörtçelik?Kentsel dönüşüm yapılacak bölgede vatandaşların rızasını almak´ konusunun tartışıldığı son karşılaşma çekişmeli anlara sahne oldu.

 

 Tezlerini öne süren her iki ekibin jüri tarafından yapılan değerlendirmesi sonucunda şampiyon Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi oldu.        

Yarışmanın sonunda birinci Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi 5 bin TL, ikinci olan Fethiye Dörtçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi 4 bin TL ve üçüncü olan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi 2 bin TL´lik hediye çekleriyle ödüllendirildi.

Yıldırım belediye Barış Manço Kültür Merkezi´nde düzenlenen 2. Geleneksel Molla Yegân Liseler Arası Münazara Yarışması´nın finaline

 

 Finale kalan 2 okul Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi ile Fethiye Dörtçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi tezlerini yarıştırdı

 

Yıldırım Belediyesi, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği ?2. Geleneksel Molla Yegân Liseler Arası Münazara Yarışması´ ile öğrencilerin donanımlı ve bilgi yüklü bireyler olarak yetişmesine katkı sundu. 25 okulun yaklaşık 2 ay boyunca mücadele ettiği yarışmanın finalinde Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi ile Fethiye Dörtçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi tezlerini yarıştırdı.

Barış Manço Kültür Merkezi´nde düzenlenen final programına Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Ünlü oyuncu, radyo ve televizyon programcısı Ceyhun Yılmaz da yarışmanın jürisinde yer alarak geceye renk kattı.

?SEYİRCİ DEĞİL AKTÖR OLUN´

2. Geleneksel Molla Yegan Liseler Arası Münazara Yarışması´nın final etabı öncesi öğrencilere başarı dileyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, düzenlenen organizasyonun öğrenciler için özgür düşünme ve kendilerini ifade etme açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. İçinde bulunulan dönemde iletişim ve bilgi paylaşma olanaklarının üst düzeyde olmasına rağmen, insanların en önemli unsur olan bilgiyi münazara etmeyi ve tartışmayı ihmal ettiğini vurgulayan Başkan Edebali, ?Yaşadığımız dönem bilişim ve teknoloji çağı. Herkesin elinde akıllı telefonlar, sosyal medya ve sınırsız bir bilgi iletişim ağı var. Böyle bir yaşama bakıldığı zaman konforlu bir yaşam olduğu zannedilen süreç önemli handikaplar içeriyor. Öğrencilerimizin yarıştığı münazarayı gerçekleştirmemizdeki amaç, gençlerin özgür düşüncelerini sentezci bir akılla paylaşabilmelerini sağlamak. Yaşanılan çağda tüm imkanlara sahip olunan teknolojik iletişimin yanında münazaranın önemi nedir diye sorulduğunda, akıllı telefonların, tabletlerin ve bilgisayarların karşısında bizler seyirciyiz. Bu kadim medeniyetin evlatlarının seyircilikten çıkarak çağın aktörleri olması gerekir. Akıllı telefonları bir kenara koymaya, aklımızı kullanmaya ve tartışmaya ihtiyacımız var? diye konuştu.

?GEÇMİŞİN GÜCÜYLE YARINLARA YÜRÜYÜN´

Toplumsal değerleri koruyan ve geleceğe taşıyan nesillerin oluşumunda müspet ilimlerin olmazsa olmaz olduğunu işaret eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, ?Güçlü toplum yapımızı muhafaza etmek adına hayatı ilimle, irfanla, hakikatle, kültürümüzle ve değerlerimizle okuyabilen nesiller oluşturmamız gerekiyor. Çünkü bugün, yarına, dünle beslenerek yol alır. Geçmişini iyi bilen, değerlerine sahip çıkan ancak müspet ilimlerden vazgeçmeyen bir kuşak ortaya çıkarmalıyız? dedi. Ülke olarak kalkınmanın temel argümanının eğitim olduğunun altını çizen Başkan Edebali, ?Genç neslimiz bizim aydınlık yarınlarımızı oluşturuyor. Yaşamın her alanında iyileştirme yapabilmenin temelinde genç nüfusumuz ve başta eğitimleri olmak üzere onlara yapılan yatırımlardır. Çocuklarımızı yarınlara hazırlarken biz de yerel yönetim olarak toplumdaki tüm dinamiklerle birlikte onların üstlerine titriyoruz. Gençlerimizi TEOG ve LYS´ye hazırlarken aynı zamanda 6´ncı sınıf öğrencilerimizi şehrimizi gezdirerek kültürel mirasımızı tanımlarını sağlıyoruz. Yarışma boyunca mücadele eden tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, finalin kazananı olacak okulumuzu da kutluyorum? ifadelerini kullandı.

EĞİTİME YATIRIM GELECEĞE YATIRIM 

Münazara yarışmasının öğrencilerin bireysel gelişimlerine önemli katkılar sağladığını belirten Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, ?Geleceği sağlam temeller üzerine kurmanın anahtarı gençlere yapılan yatırımlardır. Öğrencilerin önemli kazanımlar elde ettiği münazara yarışmasında, Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum? dedi. Yıldırım Belediyesi ile birlikte yarışmanın paydaşı olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, yarışmanın  hazırlanmasında sağladığı katkı ve eğitime verdiği destek nedeniyle Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali´ye teşekkür etti. Programın onur konuğu olan oyuncu Ceyhun Yılmaz ise, Yıldırım´ın sahip olduğu genç nüfus potansiyelinin Türkiye´nin geleceği açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, gençlere yaptığı yatırımlardan dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali´nin örnek işlere imza attığını söyledi. 

ŞAMPİYON ERTUĞRUL GAZİ

Konuşmaların ardından yapılan 2. Geleneksel Molla Yegan Liseler Arası Münazara Yarışması´nın finalinde ise Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi ile Fethiye Dörtçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi karşılaştı. ?Kentsel dönüşüm yapılacak bölgede vatandaşların rızasını almak´ konusunun tartışıldığı son karşılaşmada, tezlerini öne süren her iki ekibin jüri tarafından yapılan değerlendirmesi sonucunda Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi şampiyon oldu. Yarışmanın sonunda şampiyon olan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi 5 bin TL, ikinci olan Fethiye Dörtçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi 4 bin TL ve üçüncü olan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi 2 bin TL´lik hediye çeklerini aldı.

 


Boşandığı için lokma döktürdü

Kartal’da rezidansta öldürülen kadın, şarkıcı Yalın’ın kuzeni çıktı

Nihal Candan tahliye edildi

Çanakkale’de 8 kaçak göçmen yakalandı

Tarımsal üretimin gücü Bursa Ticaret Borsası ile ortaya çıkıyor

Gemlik Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü belli oldu

Gemlik emniyeti suçlulara göz açtırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde başkan yardımcıları belli oldu

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

İş yerini kapattıktan sonra sohbet eden esnafa silahlı saldırı: 2 yaralı

Direksiyon başında nöbet geçirince kaza yaptı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Bursa’da startup yatırımcı ekosistemi bir araya geldi

BUTGEM’de istihdam odaklı “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü İmzalandı

Bandırma semalarındaki Afrika çöl tozu dron ile görüntülendi

Kadıköy’de taşkınlık çıkaran şahsı yolcular dışarı attı

Başkan Bozbey, MODEF’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

İnegöl'de Kurban Bayramı kotra ihalesi tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

Gazeteciler Vakfı’ndan Vali Demirtaş’a ziyaret

Orhangazi'de çöp konteynerinde ayı etine rastlandı!

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

Karacabey'de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

Hacca gitmek için Fransa'dan bisikletle yola çıkan iki kişi Tekirdağ'a geldi

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı

Sakarya'da otomobilin çarptığı kadın öldü

Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi yaralandı

Yükleniyor