31. AVRASYA MARATONU 18 EKİM`DE YAPILACAK

MARATON İÇİN İNEGÖL BELEDİYESİ`NDE KAYITLAR SÜRÜYOR

DÜNYA 15.09.2009 23:37:02 0
31. AVRASYA MARATONU 18 EKİM`DE YAPILACAK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün makamında düzenlediği basın toplantısında,  1979 yılından bu yana her yıl düzenlenen ve ulusal etkinlik olan Avrasya Maratonu’nun, bu yıl 31’incisinin 18 Ekim 2009 Pazar günü düzenleneceğini bildirdi.

 Başkan Aktaş, ‘Avrasya Maratonu Halk Koşusu’na katılmak isteyen vatandaşların 25 Eylül 2009 Cuma gününe kadar Belediye Merkez ve Alanyurt Hizmet Masalarına müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Sağlığımız, hayatımızın öncelik taşıyan en önemli öğesidir. Maalesef modern yaşamın yoğun ve yorucu seyri sonucunda, sağlığımıza gereken önemi veremiyoruz. Hâlbuki sağlıklı bir yaşam için, günlük yaşamımızda yer verebileceğimiz çok basit uygulamalar var. Yürüyüş yapmak bunların başında gelmektedir. Avrasya Maratonu, yürüyüş yapma ve koşma imkânı ile spora özendirme açısından önemli bir ulusal etkinliğimizdir. Avrasya Maratonu, ‘Sağlığımız İçin Spor Yapmak’ mesajını veren büyük bir hatırlatmadır.1979 yılından bu yana aralıksız düzenlenen Avrasya Maratonunun en önemli özelliklerinden biri de, ilk organizasyonunda olduğu gibi, bu gün de ‘Sevgiye, Dostluğa ve Barışa’ koşulmasıdır” dedi.

2008 yılı Ekim ayında yapılan organizasyonda parkur düzenlemesinden, zaman ölçümüne, elit atlet katılımından medya hizmetlerine bir dizi kriterin başarıyla yerine getirilmesi üzerine, Avrasya Maratonunun, Uluslararası Atletizm Federasyonundan geçtiğimiz yıl  “Silver Label” yani “Gümüş Kategori” hakkını elde ettiğini belirten Aktaş, 31. Kıtalararası Avrasya Maratonunun 18 Ekim 2009 Pazar sabahı koşulacağını, organizasyon kapsamında bu yıl da 42 kilometre Maraton, 15 kilometre yarı maraton ve herkese açık halk koşusu düzenleneceğini, İnegöl Belediyesi olarak özellikle herkese açık olan ücretsiz Halk Koşusuna İnegöllülerin yoğun bir şekilde katılımını arzu ettiklerini ifade ederek, bu sebeple bir dizi hazırlık ve çalışma yaptıklarının altını çizdi.

 

Halk koşusu için alt yaş sınırı bulunmadığını, zamanlama ve sıralama yapılmayan bu "eğlence koşusu"na katılımın herkese açık olduğunu bildiren Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak Avrasya maratonuna katılmak isteyen ilçe halkının, gidiş geliş olmak üzere ulaşımlarını sağlayacağız ve katılımcılara kumanya da vereceğiz. Ayrıca her katılımcıya Avrasya Koşusunun bir anısı olarak, İnegöl Belediyesi tişörtü hediye edeceğiz. Katılanlara hediye edeceğimiz bu tişörtlerle katılımcıların, İnegöl’ü Avrasya maratonunda temsil etmelerini sağlamış olacağız” diye konuştu.

İnegöl Belediyesi olarak Avrasya Maratonu’nun taşıdığı misyonu çok önemsediklerini, önceki yıllarda da Avrasya Maratonu’na İnegöl’den katılan sporculara destek verdiklerini, ulaşımlarını, malzemelerini ve iaşelerini İnegöl Belediyesi olarak karşıladıklarını, geçen sene koşulan 30. Kıtalararası Avrasya Maratonuna çok yoğun yağan yağmura rağmen, Belediyenin organizasyonu ile katılan 180 vatandaşın maratonda renkli görüntüler oluşturduğunu ileri süren Aktaş, “Tüm koşular Asya’da başlayıp Avrupa’da sona ererken, İnegöl’den katılan tüm sporcular başarı ile mesafeyi tamamlamışlardı. Belediyemizin sunduğu imkânlar yanında koşuyu tamamlayan herkese tişört ve madalya veriliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrasya Maratonu yerli ve yabancı katılımcılar ile büyük bir organizasyona hazırlanıyor. Avrasya Maratonu’nda hep birlikte Asya’dan – Avrupa’ya koşarak veya yürüyerek geçmeyi arzu ediyoruz. On binlerce vatandaşımızı bir araya getiren bu organizasyon, Ülkemizin ve kentimizin tanıtımına da büyük katkı sağlamaktadır. Biz de İnegöl Belediyesi olarak tüm ilçe halkımızı Avrasya Maratonuna davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Avrasya Maratonu Halk Koşusuna katılmak isteyen vatandaşların 25 Eylül 2009 Cuma gününe kadar Belediye Merkezdeki ve Alanyurt Hizmet binasındaki Hizmet Masalarına müracaat etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor