6 KITADAN 1100 İŞ İNSANI İŞBİRLİĞİ İÇİN GELDİ

BTSO VE TÜYAP BURSA FUARCILIK A.Ş. İŞBİRLİĞİNDE DÜZENLENEN ENDÜSTRİ ZİRVESİ KAPILARINI AÇTI. 3 ARALIK´A KADAR BURSA ULUSLARARASI FUAR VE KONGRE MERKEZİ´NDE ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAYACAK OLAN ZİRVEDE ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİ GELİŞTİRME PROJESİ KAPSAMINDA Ö

GÜNDEM 30.11.2017 17:56:01 0
/kanal16haber.com/2017-11/30/180109152b.mp4
6 KITADAN 1100 İŞ İNSANI İŞBİRLİĞİ İÇİN GELDİ


Bursa´da yılın son fuar olan ve 4 ayrı fuarı bünyesinde tek çatı altında toplayan Endüstri Zirvesi kapılarını açtı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), zirve kapsamında, makine, uzay havacılık savunma, kompozit ile raylı sistemler sektörü Ur-Ge projeleri kapsamında 6 kıtadan 60 ülkeden 1100´e yakın yabancı iş insanı Bursalı sektör temsilcileriyle buluşturdu.

Bursa´nın Türkiye´deki en önemli fuar merkezlerinden birisi olması için yeni nesil fuar organizasyonları düzenleyen BTSO, aynı zamanda iş dünyasının küresel arenadaki rekabetçiliğini artırmak için de projeler geliştiriyor. BTSO ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. işbirliğinde düzenlenen Endüstri Zirvesi kapılarını açtı. 3 Aralık tarihine kadar Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi´nde ziyaretçilerini ağırlayacak olan zirvede Ekonomi Bakanlığı´nın Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) Projesi kapsamında önemli bir alım heyeti organizasyonu düzenlendi.

Zirvenin açılış töreninde konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Türkiye´nin yatırım ve üretimlerle dünyada gıpta ile bakılan ve yaptığı işleri atılımlarıyla dikkatle izlenen ülke konumunda olduğunu söyledi. Bursalı sanayicilerin şevk ve heyecanı ile üretim ve istihdama büyük güç kattığını kaydeden Çelik, ?Türkiye´nin yüksek katma değerli üretme kabiliyetini daha da artırmamız lazım. Bursa´da ciddi bir kümelenme faaliyeti var. Bakanlık olarak yüksek katma değerli üretimimizin artması ve yeni girişimcilerin ortaya çıkmasını hedefliyoruz. Burada bulunmadan Bursa fuarlar kenti olma yolunda da ilerliyor. Yaptığı fuar sayısı her geçen yıl artıyor. Bir atasözü vardır, gezen tilki duran aslandan iyidir. İnovatif faaliyetleri görerek onlara katkılar sağlayıp iyletmemizin üretimine yeni ürünler katarız. Bilgi ve teknolojiyi, bilgiden ve ibilimden doğan teknolojik faaliyeti bir ürüne dönüştüremezsek bu bize hedeflerimize ulaştıramaz Daha arge ve inovatife dayalı ürünlere ihtiyacımız var. Üniversitelerimizle sanayicilerimizle daha fazla işbirliği içinde olmamız lazım. Yaptığımız ürünlerin daha fazla uluslararası değer kazanması için fuarlar oldukça fazla destek oluyor.

?ÜLKEMİZİN BAŞARILARININ ARKASINDA BURSA VAR?

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa iş dünyası olarak ?Bursa Büyürse Türkiye Büyür´ inancıyla çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. 2016 yılında zor bir dönemi geçiren Türkiye´nin 2017 yılı sonu itibariyle yüzde 6´nın üzerinde bir büyüme ile dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerden birisi olacağına inandığını söyledi. Türkiye ekonomisinde rekabet gücü en yüksek olan şehirlerden olan Bursa´nın bir üretim merkezi olduğunu kaydeden Burkay, ?Bursa´mız Türkiye´nin dünyaya açılan yüzüdür. Ülkemizin hedeflerinin arkasında başarıların arkasında Bursa gibi sanayi kentlerinin performansı yatmaktadır. Kentimiz bugün 14 milyar dolarlık ihracatıyla ülkesinin dış ticaretinin toplamında yüzde 10´unu tek başına gerçekleştiren bir kent. Kentimiz, yüksek ihracatının yanı sıra katma değer ve inovatif ürünlerin merkezinde olduğu büyük bir potansiyele de sahip. Kg başı ihracatı 4 dolar olan kentimiz, endüstri 4.0´a geçiş ile birlikte 8 dolara çıkmasını hedefliyoruz? dedi.

5 SEKTÖRE 100 MİLYON LİRALIK KAYNAK

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Kompozit, Raylı Sistemler, Makine ve Uzay Havacılık Savunma Ur-Ge projeleri organizasyonuna 6 kıta yaklaşık 60 ülke 1100´ü aşkın yabancı alıcı işbirliği için Bursa´ya geldiğini söyledi. Sektörün iş hacmine büyük değer katan organizasyonun aynı zamanda Bursa´da düzenlenen en kalabalık alım heyeti programlarından birisi olma özelliğini taşıdığını söyleyen Burkay, ?BTSO olarak sektörlerimize ivme kazandırmak amacıyla önemli projeleri hayata geçirdik. Ekonomi Bakanlığımızın destekleriyle makine ve metal sektörlerimizi doğrudan ilgilendiren 5 farklı ur-ge projesini aynı anda yürütüyoruz. Makine, raylı sistemler, Uzay Havacılık ve savunma, kompozit ve yenilenebilir enerji alanında oluşturduğumuz Ur-Ge projelerinde 150´den fazla firmamız bulunuyor. Bu projelerle sektörlerimize yaklaşık 100 milyon tl´lik bir kaynak sunduk? dedi.

Ticari Safari Projesi ve Ur-Ge projeleriyle firmaların gerek yurt dışında gerekse de yurt içinde dünyanın dört bir yanından firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiğini kaydeden Başkan Burkay, şöyle konuştu: ?Bu noktada sanayi alanında her zaman Bursa´nın yanında olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü ve bürokratlarımıza Bursa sanayisine verdikleri destenden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu destekler hem kentimizin ve ülkemizin en önemli gücü olacaktır. Endüstri Zirvesi ile sektörümüze ve firmalarımıza ciddi bir ticari hacim oluşturulacak? ifadelerini kullandı.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, ?Fuarcılık da değerli ve kıymetlidir. Bilginin ve teknolojinin ufukların ve vizyonların paylaşıldığı yerdir. Bursa bir yerde ise, bu fuarların yapılmasının önemli katkısı vardır. Azminde ve inancından enerjisinden hiçbir şey kaybetmedi. Yine her zaman büyümesini devam ettirdi. Türkiye iş adamı ve milleti ile geçen sene 2.9 büyümeyi sağladı. Orta gelir tuzağı bu sektörlerde başarılı olmayan ülkelerin geçemeyeceği bir tuzaktır. Emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, Endüstri Zirvesi´nin Bursa´ya yakışır bir organizasyon olduğunu söyledi.

250 MİLYON LİRALIK HEDEF

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Endüstri Zirvesi´nin 4 gün boyunca 4 ayrı fuarı ile Türkiye, bölgenin ve Bursa´nın ihracatına, istihdamına ve iç satışına önemli katkılarda bulunacağına inandığını dile getirdi. Zirvenin imalat endüstrisindeki prosesleri ilgilendiren sektörlerin tek çatı altında topladığını kaydeden Ersözlü, fuarda 410 fuarın stantlı katılım sağladığını vurguladı. 7 ayrı holde 40 bin metrakarelik alanın tamamının dolduğunu söyleyen Ersözlü, ?Zirvemizde katılımın yüzde 60´ın yerli imalatçılardan oluşmasının da ayrı bir anlamı var. 250 milyon dolarlık ticaret hacminin hedefiyle bu fuarı hazırladık. BTSO ile birlikte 1200 civarında yabancı iş insanını fuarda ağırladık. Fuar aynı zamanda Bursa´daki otellerimizin de dolmasını sağladı. BTSO ile birlikte Bursa´yı fuar şehri ve merkezi konusunda emin adımlarla ilerliyoruz? ifadelerini kullandı.

?TASARIM VE İNOVASYONA ODAKLANMALIYIZ?

Makine İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özkayan, makine sektöründe lider firmaların bir araya geldiği zirvenin sektöre büyük değer kattığını kaydetti. BTSO´nun destekleriyle küresel düzeydeki temsilcilerin fuara davet edildiğini belirten Özkayan, ?Burada yapılan iş görüşmeleri ve yeni Pazar açılımları hem Bursa´ya hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. İhracattaki kilogram değerimizi önce 15 dolar, sonrasında da 20 dolar seviyesine çıkartabilirsek sorunların çoğunu bitirmiş olacağız. Bu noktada yarıtıcılık, Ar-Ge ve tasarım öncelikli, yüksek teknolojiye sahip ara ürünler geliştirirken, iç talebin yerli üretimle en iyi şekilde karşılanması, paranın da yurt içinde kalması ana amacımız olmalıdır. Makine İmalatçıları Birliği olarak sektörümüzün nitelikli büyümesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.? diye konuştu.

Takım Tezgahları İş Adamları Derneği (TİAD) Başkan Yardımcısı, Bursa Endüstri Zirves´ne her sene ayrı bir önem verdiklerini belirterek, fuarın her geçen yıl daha büyüyerek sektörün buluşma noktası olduğunu söyledi.

TURİZME VE TİCARETE ?TİCARİ SAFARİ´ DOPİNGİ

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri olmak üzere Almanya, İtalya, Srilanka, Vietnam, Avustralya, İrlanda, Uruguay, Letonya, Tayland, Kolombiya, Malta gibi 60´a yakın ülkeden iş insanının geldiğini vurguladı. Türkiye´nin ihracatçı kenti Bursa´ya işbirliği için gelen yabancı alıcılar, kentin dış ticaretine katkı sağlamanın yanında turizmine de katkı sağladı. Endüstri Zirvesi sebebiyle Bursa´daki otellerde doluluk oranı yüzde 100´e yaklaştı. Yabancı iş dünyası temsilcileri, fuar boyunca hem sektör temsilcileriyle buluştu hem de ticari hayata da güç kattı.

 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor