Adliye Kavşağı törenle hizmete açıldı “Adliye Kavşağında trafik Yolunda”

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İstanbul, İzmir ve Ankara yolunu birbirine bağlayan Adliye Kavşağı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla hizmete açıldı.

BURSA HABER 25.04.2023 11:24:00 0
Adliye Kavşağı törenle hizmete açıldı “Adliye Kavşağında trafik Yolunda”

Adliye Kavşağı’nın açılış törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı AK Parti 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili adayı Mustafa Varank, Bakan Yardımcısı Abdülkadir Şahin, Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz,  AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, HÜDA-PAR İl Başkanı Mehmet Şimşek, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez,  Emniyet Müdürü Tacettin Aslan  ve  çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehrin her geçen yıl 50 bin nüfus artışı olduğunu ifade etti. 10 yıl sonra nüfusun 4 milyonu aşacağını söyleyen Aktaş, trafik yükünün fazla olduğu yerlere kritik dokunuşlar ile trafiği rahatlattıklarını söyledi. Adliye Kavşağı’nın Bölge Adliye Mahkemesi, BUTTİM, Emniyet Binası gibi önemli hizmetlerin trafiğine can suyu olduğunu da  belirten Başkan Aktaş, çeşitli gerekçelerle geciken hizmetin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Törende bir konuşma yapan Bursa Valisi Yakup Canpolat’ın  ifadeleri ise şöyle: ”Büyükşehir Belediyemizin Bursa trafiğini rahatlatmak adına hizmete aldığı önemli bir projenin açılışını sayın bakanımızın teşrifleriyle yapmaktan dolayı onur duyduğumuzu ifade ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.Altyapı yatırımlarında her zaman yarınlar düşünülmek zorundadır.Ülkemizin kalkınma konusunda çok önemli hedefleri bulunmaktadır.Bunun için de alt yapı yatırımları hız kesmeden devam etmesi gereken bir yatırım türüdür.Bölge adliye mahkemesi yoğunluğunun bulunduğu bu alanda da devam ettirilmiştir.Trafiği rahatlamak adına Büyükşehir Belediyeniz kolları sıvamış ve bu güzel hizmeti Bursalı vatandaşlarımızın hizmetine sunumuştur.Yaklaşık 165 milyon liraya malolan kavşağın Bursa’mıza,Bursalı hemşehrilerimİze hayırlı  uğurlu olmasını diliyor,emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Açılışa TOGG  ile giriş yapan  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın aracında  Vali Yakup Canbolat, Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur  Aktaş da vardı.
Açılışa katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da  konuşmasında şunları söyledi:  “Büyükşehir belediyemiz Bursa’da ulaşım sorununun rahatlatmak, bu şehre ulaşım altyapıları kazandırmak için planlamalarını yaptı, çalışmalarına devam ediyor. Gerek raylı sistemlerle, gerek farklı kavşaklarla, yollarla bu çalışmalar. son sürat devam ediyor. Işte onların bir tanesi de bu önemli kavşak. Burada adliyemize, emniyetimize, güvene, bilim merkezimize, buradaki fuar alanına. edecek. Buradaki trafik sıkışıklığını önemli derecede azaltacak. Bu yatırım gerçekten şehrimizin sıkıntılarını gidermiş olacağız.

 Bursa’nın günden güne nasıl geliştiğini, bu ülkenin potansiyeli ile bu şehrin potansiyeli ile bu şehrin nasıl bir cazibe merkezi haline geldiğini,. Bu manada da bu şehri şehircilik anlamında planlarken bir adım ötesini düşünmemiz gerektiğinin farkındayız. Onun için de AK kadrolar olarak belediyemizde merkezi hükümetimizle bu şehircilik planlamalarını başından tasarlayıp yolumuza devam ediyoruz. Değerli kardeşlerim bu önemli bir vizyon gerektiriyor. Bu şehrin önümüzdeki on yılını, yirmi yılını düşünerek adım atmak, geleceği düşünerek yola koyulmak önemli bir vizyon gerektiriyor. Işte biz aslında 21 senedir Sayın Cumhurbaşkanımızın. Liderliğinde bu vizyonla hareket ediyoruz.

 Bu ülkede taş üstüne taş koymanın, hizmetleri aziz milletimizle buluşturmanın mücadelesini veriyoruz. Bakınız bayram tatilini geçirdik. Hepimiz ekranlardan da izledik. Bizzat yaşadık. Gerek İstanbul’da gerek İzmir’den bu tarafa gelirken yeni yaptığımız otobanlarda bile trafiğin nasıl yoğunlaşmaya başladığını gördük. Osmangazi Köprüsü’nü hepiniz biliyorsunuz. Nasıl eleştiriler aldığımızı hepiniz biliyorsunuz. İşte Osmangazi Köprüsü’nden yirmi üç Nisan’da yüz iki bin araç geçmiş. Bu bir rekor. Bu köprüyü kimse kullanmaz diyenler emin olun bu bayramda o köprüden geçmişlerdir. Ve verdiğimiz saatlerin çok üzerinde yüz iki bin, günlük geçişte aslında yaptığımız yatırımın ne kadar önemli olduğunu, planlamalarımızın ne kadar doğru olduğunu da biz herkese göstermiş oluyoruz.

Emin olun Kuzey Marmara otoyolunu yapmasaydık. İzmir- İstanbul otobanını yapmasaydık, Osmangazi Köprüsü’nü yapmasaydık bu bayramda kimse bir yerden bir yere gidemezdi. İşte vizyon bunları düşünebilmek. Bu yatırımlara başlayabilmek de oluyor. Hatırlayın. Şimdi Millet İttifakı’nın bir cumhurbaşkanı adayı var değil mi? Kemal Kılıçdaroğlu. Ne diyordu zamanında? Uçak inmeyen yere havalimanı yapıyorlar. Bunu ne için söylüyordu? Sabiha Gökçen Havalimanı için söylüyordu. Bir kere şunun farkında değil. Önce havalimanını yapacaksın, uçak ondan sonra inecek. Zaten uçak indikten sonra havalimanı yapılmaz. Ama şu anda Sabiha Gökçen Havalimanı otuz milyondan fazla yolcuya hizmet ediyor. Bir tane pisti yetmediği için biz şu anda ikinci pistini inşa ediyoruz.

Şöyle bir düşünün. Bu vizyonsuz muhalefet Türkiye’yi yönetiyor olsaydı. İzmir- İstanbul otobanı olmasaydı. Sultangazi Köprüsü olmasaydı, Sabiha Gökçen Havalimanı olmasaydı Bursa rahat mı ederdi, yoksa sıkıntı mı çekerdi? Ve bu insanlar dünyadan o kadar bihaberler ki, bizim yaptığımız yolları sadece turist taşımakta kullanıldığını zannediyorlar. Bakınız burası bir sanayi şehri. Ve bu şehir ihracatta Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi. İhracatının büyük çoğunluğunu neyle yapıyor? Tırlarla yapıyor. Eskiden nasıldı biliyor musunuz? Buradan çıkan tırlar ikinci köprüde beklerlerdi. Gece yarısından sonra ancak köprüden geçip o ürünlerini Avrupa’ya götürürlerdi. Ve saatlerce tır kuyrukları oluşurdu. Böyle bir altyapı Bursa’nın ihracatını karşılayabilir miydik? Karşılayamazdık. Onun için biz ne yapacağımızı biliyoruz, ne yapmamız gerektiğini biliyoruz.

İstanbul’da belediye başkanı var. İstanbul hariç her şehirde görüyoruz. Togg için bana verseler daha fazla havasını atarım demiş. Biz ona havasını attırmayız. Ama bu bile bir gelişmeye işaret. İsterse ona bir tur verebilirim. Ama yanına Kılıçdaroğlu’nu alacak. Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, İzmir – İstanbul otobanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanacaklar ve Recep Tayyip Erdoğan’ın nasıl büyük bir lider olduğunu içselleştirecekler.

Bakan Varank;” Bu vesileyle Adliye Kavşağı Bursa’ya, ülkemize hayırlı olsun diyor, saygılarımı sunuyorum.” diyerek açılış kurdelesini kesti., Togg ile geçiş sağlayan Bakan Varank ayrıca seyyar satıcının tüm simitlerini satın alarak katılımcılara ikram etti.


Osmanlı temalı diziler Bursa'da kılıç üretimini patlattı

Dünyada sıcaklık rekorları kırılıyor

49 ilde "Mahzen-40" operasyonu: Tefecilere ve dolandırıcılara darbe

İçişleri Bakanlığı: Mahzen-39 operasyonuyla 8 ilde suç örgütüne darbe vuruldu

Korku anları: İstanbul Havalimanı'nda Fedex kargo uçağı gövde üzerine indi!

Bursa’da ‘Hıdırellez’ konseri

Bursa'da tek teker motosikletli trafiği tehlikeye attı

Bursa'da TIR trafikte korku yarattı: Gösterge 180’i gösterdi!

Bursa'da trafik kontrolünden kaçan sürücü yakalandı: Alkollü çıktı

Mudanya'da park halindeki hafif ticari araç yanarak küle dönüştü

Bursalı Şehit Piyade Teğmen Şenol Şentürk unutulmadı

İnegöl'de iplik fabrikasında gece saatlerinde yangın

İki gün arayla kayboldular, çifte kayıpta sıcak gelişme

CHP ve MHP liderlerinin görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı

Osmangazi’de Hıdırellez coşkusu

Başkan Bozbey'den borçlar ve yönetim atamalarıyla ilgili açıklamalar

İnegöl Belediyespor oryantiring U14 Takımı, Türkiye Şampiyonu oldu

Bursa’da cip ile motosiklet çarpıştı: 3 yaralı

Bursa’da dolmuş şoförlerinin kavgası kamerada

Otomobil ile çelenk taşıdı

Yapı Topluluğu “Geleceğin İnşası” programında sektör temsilcilerini ağırladı

15. Uluslararası Folklor Festivali’nde BUÜ rüzgarı

Bursaspor Kulübü, efsane başkan İbrahim Yazıcı'yı rahmetle andı

Yıldırım'da Hıdırellez Şenliği büyük ilgi gördü

Gürsulu gençler için hibe desteği

Haydarpaşa açıklarında karaya oturan gemi havadan görüntülendi

Bursa'da uyuşturucu operasyonu

Bayrampaşa’daki cinayetin görüntüleri ortaya çıktı

Mudanya'da film sahnelerini aratmayan kovalamaca

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den İsrail'e sert tepki: "Türkiye, gerekeni yapacak!"

Yükleniyor