AK Parti broşürü dağıtan kızlara saldırıya suç duyurusu

Fotoğraflı Haber

GÜNDEM 27.10.2015 16:19:11 0
AK Parti broşürü dağıtan kızlara saldırıya suç duyurusu

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Şeyma S. (20) ve Çağdaş Türk Lehçeleri 1. Sınıf öğrencisi Büşra V. (18) Kötekli Mahallesinde AK Parti adına broşür dağıtımı yaparken yanına yaklaşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi ve Öğrenci Kollektifleri grubu üyesi Sibel K., ?Burada broşür dağıtamazsınız. Burada hırsızların partilerinin bildirisine yer yok? diyerek broşürü alarak yırtmıştı. Ardından takibe devam eden Sibel K. bu defa fiziki tacizde bulunarak yine tehditler savurmuştu. Olayı cep telefonu ile görüntülen grup, görüntüleri sosyal medyadan da yayınlamışlardı.

"İFADE HÜRRİYETİNE SALDIRI"

Ak Parti adına broşür dağıtın üniversiteli kıza sözlü ve fiziki taciz sonrası Ak Parti İl Başkanı İhsan Küreci, Milletvekili adayları, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer, tacizin gerçekleştiği Kötekli Mahallesinde kısa bir yürüyüşün ardından Yoğurtçu parkında açıklama yaptılar. İl Başkanı Küreci yaptığı açıklamada, ?24 Ekim Ccumartesi günü güzel Muğla´mızın güzel mahallesi Kötekli´de Muğla´da görmeye alışık olmadığımız, görmekte istemediğimiz bir olay olmuştur. Ak Parti Gençlik Kolları mensubu iki kız kardeşimize sırf broşür dağıttıkları için şiddet ve hakaret edilmiştir. Bu olay düpedüz ifade hürriyetine saldırı, hatta şiddetten beslenen bir yapının Muğla´da hortlamasıdır. Bu zihniyet yönetime gelecek olsa, sadece siyasal değil, sosyolojik ve sistematik şiddeti nereye vardırabileceğini Muğla´da bile göstermişlerdir. Bu olay sadece Ak Partili iki kızımıza Muğla´da seçim broşürü dağıttırılmaması olayı değildir. Bu olay sadece siyasal şiddet değil, aynı zamanda kadına yönelik bir şiddettir. Bu olayı gerçekleştirilenler bilmelidir ki; sırtlarını alfabenin hangi harflerinden müteşekkil, hangi terör örgütüne dayarlarsa dayasınlar, Muğla´mız başta olmak üzere, bu ülkede operasyona izin vermeyiz. Bunlar, barış derken savaşa, özgürlük derken esarete, kardeşlik derken düşmanlığa, zemin hazırladıkları anlaşılmıştır. Ak Parti olarak bu şiddete boyun eğmeyeceğiz. Bu vatan hepimizin. Siz kimin sokaklarından kimi kovuyorsunuz. Bu vesile ile buradan tüm kamuoyu önünde bu saldırıyı gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu ifade etmek istiyoruz? dedi.

"BÜTÜN KADINLARA YAPILMIŞTIR"

AK Parti 3. Sıra Milletvekili adayı Elvan Göçer, ?Muğla´nın Kötekli Mahallesinde Ak Parti Muğla Gençlik Kollarında görev yapan iki kızımızın seçime yönelik yaptıkları broşür dağıtım çalışmaları bazı kendini bilmez hadsiz kişilerce engellenmeye çalışılmıştır. Yapılan bu çirkin saldırı sadece o iki Üniversite öğrencisi kızımıza değil, bütün gençlere, bütün kadınlara ve demokrasi yapılmış bir saldırıdır. Olayın diğer acı bir tarafı da kızlarımıza saldırıda bulunan şahıs yine bir kızdır. Sokak aralarında zaman zaman kadın hakkı diye slogan atarlar ama gördük ki o sözde kadın hakkını savunan kadınlar kadına saldırıyor. Bumu haktan hukuktan anladığınız. Bu mu kadına ve gence verdiğiniz kıymet? dedi.

AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, milletvekili adayları, gençlik kolları ve kadın kolları başkanları konuşmaların ardından Muğla Adliyesi´ne giderek burada broşür dağıtan iki üniversiteli genç kıza yapılan saldırı ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor