AK Parti Bursa bayramlaşma programında buluştu

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Ramazan Bayramı dolayısıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde bayramlaşma programı düzenledi.

BURSA HABER 21.04.2023 16:00:00 0
AK Parti Bursa bayramlaşma programında buluştu

Programa ,Sanayi ve teknoloji bakanı Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala,TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu,Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Başkanı Davut Gürkan, Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, milletvekilleri ve milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe başkanları ile yöneticileri, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Murat Kolancı, MHP Milletvekili Adayı Muhammet Tekin, MHP İl Başkan Yardımcısı Cemal Ersoy, meclis üyeleri, mahalle başkanları, Sivil Toplum  temsilcileri ve çok sayıda parti mensubu katıldı.

Programda söz alan Ak parti Bursa il Başkanı Davut Gürkan  Asrın felaketi depremi hatırlatarak sözlerine  başladı. Gürkan şöyle konuştu:”“Deprem bizleri derinden sarstı. 13 milyon vatandaşımız bayramını evinde kutlayamadı. Yakınları ile bayram sevinci yaşayamadılar. Bursa’da ağırladığımız depremzede vatandaşlarımızı yabancı hissetmemeleri için elimizden geleni yaptık. Önümüzde kritik bir seçim var. Bir tarafta kalkınma için hareket eden Cumhur İttifakı var. Diğer taraftan nifak ittifakı var. Biz ne yaparsak yapalım, baltalamak ve yok saymak için çalışan bir anlayış var. Biz 20 yılda 100 yıllık icraat yapmışız. Ama yok saymak için ellerinden geleni yapıyorlar. Milletimiz takdir eder ki; AK Parti iktidarından sonra konforumuz ve refahımız yükseldi.. Bize düşen, bunları vatandaşlarımıza anlatmaktır. Bundan sonraki süreç içerisinde, seçim yarışını en güzel şekilde teşkilatlar olarak sahada azimle çalışacağız. Rabbim bu dönemki çalışmalarımızı arttırsın. Teşekkür ediyorum. Bayramınızı kutluyorum.”

Daha sonra Bursa Milletvekili adayları, isimleri okununca sırayla ayağa kalkarak salondaki konukları selamladı

Programda  daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş söz aldı.

Deprem felaketinden sonra Hatay’da görev yapan Başkan Aktaş’ın konuşması ise şu şekilde; ”Buruk bir ramazan ve bayram yaşıyoruz. Allah'a hamd olsun güçlü bir devletimiz, güçlü bir cumhurbaşkanımız, güçlü bir ittifakımız var. Birileri iftiralarla uğraşırken gerçekten bu milleti dert etmiş siyasi büyüklerimizle beraber yol yürüyoruz. Deprem bölgesinde pek çok il ve ilçe de çöpte topladık, ilaçlama da yaptık, konteynır kentler de kurduk. Hala çalışmalarımız devam ediyor.Tek bir hedefleri var sayın cumhurbaşkanımızı nasıl indiririz diye uğraşıyorlar. Özellikle bunları sahada anlatmamız lazım. 

3 CHP'li belediye var ve göreve geldikleri süre, 4 sene oldu. Bakın, bir tane düzgün faaliyetleri yok. 20 senedir Nilüfer'de söyledikleri bir yer var.  Daha kaba inşaatı bile yok. Biz taş üstüne taş koyar mıyız? Bunun derdiyle hareket ediyoruz.. Bizim bu zor günlerde bu ülkenin daha iyi günlere gelmesi için hayal ve hedeflerimiz var. İnancımız da gücümüz de tamdır. Cumhur İttifakı partileri olarak büyük bir kenetlenmeyle bu derdimizi anlatıp 14 Mayıs akşamı coşkumuzu göstereceğiz inşallah.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu,ise konuşmasında ;

“AK Parti 14 aylık zaman diliminde iktidara geldi. Büyük değişimler yaşatmış, bir çok vesayet odaklarını tarumar etmiştir. Teşkilatımızın bütünlüğü ile tüm badirelerin üstesinden gelmiştir. Yine büyük bir seçime gidiyoruz. Türkiye Yüzyılı’nı gençler için inşa etmeye devam ediyoruz. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. ”ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan MYK üyesi ve Milletvekili Adayı Ayhan Salman ise ,

Sözlerine çok sayıda insanımızı kaybettiğimiz deprem felaketini hatırlatarak başladı: “Teşkilatımızın her kademesinde deprem bölgesinde çalıştık, yaralarını sarmaya gayret ettik. Biz taklit eden değil, üreten, özenen değil özenilen hareketiz. Vatanımızın tek karısına göz diktirmemek için tek vatan demeye gür sesle devam edeceğiz. Omuzlarımıza yüklenen ağır yükün farkındayız. Bursa için, ülkemiz için canla başla çalışacağız. Her birinizin desteğine ve duasına ihtiyacımız var. Sahada çok çalışmamız, girilmedik gönül bırakmamamız gerektiğini biliyorum. Bizler hep 2023 vizyonu ile hareket eden bir teşkilatız. Hedefimiz artık yeni Türkiye Yüzyılı olmalı. Hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Bahtınız ve yolunuz açık olsun.”dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Adayı Efkan Ala’ konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Ramazan Bayramı, tüm İslam alemine bereket getirsin. Etrafımız yangın yeri. Irak, Suriye, Rusya, Ukrayna savaş içinde. 20 yıldır bu badirelerin ülkemize dokunmamasını sağlayıp hem de kalkınma sağlamak büyük bir irade. Eğer bu irade devam etmezse Türkiye, etrafında dezavantaja düşen durumları avantaja çeviremez. Karşımızda terör ittifakı var. Ülke dışında nerede konuşlanmış ise orada mücadele etmeyi benimsedik. Savunma sanayiinde başarılarımız ile terörle mücadelede tarih yazıyoruz. İçeride yaptığımız reformların neticesi vardı. Eskiden MGK toplantısından daha önemli toplantı var mı? Şimdi Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında gündem yoğuruluyor. Acaba hangi müjde gelecek diye bekleniyor. Sözün kısası şu; Siz arkamızda durdukça, destek verdikçe Togg yapılıyor. Doğalgazı da çıkarırız. Tüm meseleleri çözeriz diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da;  “Bu coşkuyu ve heyecanı bizlere yaşattığınız için sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. ”diyerek sözlerine başladı. Varank şöyle devam etti: ”Biz, bir dava hareketiyiz derken bunu laf olsun diye söylemiyoruz. Partimizin ilk kuruluşundan itibaren farklı görevlerde bulunmuş, il ve ilçe başkanlığı yapmış arkadaşlarımız var. TBMM'de en güzel şekilde hizmet etmiş ancak bayrağını teslim edecek milletvekili arkadaşlarımız var. Hepsi aynı coşku ve samimi kalple buraya geliyorlar. Biz bir davaya inandık onun için gelecekte ne olacağımız önemli değil. Bizim sevdamız, Türkiye'yi muasır medeniyetlere çıkarma sevdasıdır. Aynı coşkuyla buraya gelerek bu harekete katkı sağlamak için çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Değerli arkadaşlar bugün bayram biz iki gündür, bu bayramda kapısı çalınmayan masumlar olabilir düşüncesiyle bu şehirde yaşayan vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Yurtlarda depremzede arkadaşlarımızla bayramlaştık. Bunları yaparken içimden şunları geçirdim. Etrafımda annesini babasını bayram günü bırakmış bu masum gönüllere dokunmak için bizlerle gezen arkadaşlarımız var. İşte dava hareketi budur arkadaşlar. 
Emin olun bir bakanla sandık başında duran arkadaşlarımız arasında hiç bir fark yok. Hatta sizin verdiğiniz emek, bizimkinden çok daha değerlidir. Bu dava bizim hizmetimize nerede ihtiyaç duyarsa o davada hizmet etmeye devam edeceğiz. Yorulmayacağız ve sıkılmayacağız. Türkiye'yi muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak gayreti hep birlikte vereceğiz”.

Bu senin annesiz babasız son bayramın olacak

İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu Hatay'daymış, İstanbul hariç her yere gidiyor. Evinden ayrı geçirdiği ilk bayrammış. Bu millete hizmet etmek görevlerinden birini yapıyorsanız ve şimdiye kadar annenizden ayrı bir bayram geçirmediyseniz şimdiye kadar yan gelip yatıyorsunuz demektir. Arkadaşlarımız günlerden beri çocuklarını görmeden mücadele ediyorlar. Bu senin annesiz babasız son bayramın olacak. Karşımızda vizyonsuz ve dar görüşlü bir muhalefet varki biz hangi işi yoluna koyma çalıştıysak bizim karşımızda durmaya çalıştılar. Bugün Bursa'dayız, TOGG'un başkentindeyiz. Biz Türkiye'nin otomobilini yapacağız dediğimizde bizlere karşı çıktılar inanmadılar. Fabrikayı da yaptık, araçları yola da çıkardık. 177 bin vatandaşımız satın almak için ön sipariş verdi.Utanma duygusu olan insan özür dilemese de utanırdı. Bir kere İstanbul Havaalanı yaparken uçak inmiyor dediler. O kadar cahiller. Havaalanı bitmeden uçak inmez, bunu bile bilmiyorlar. Cumhurbaşkanımız dün müjde verdi. Gaz ararken bulduğumuz da hani nerede diyorlardı. 1 yıl boyunca tüm vatandaşlarımıza doğalgaz bedava. Biz yapıp üretme peşindeyiz. Bu refahı beraber paylaşacağız. Bir ve beraber olursan 'Türkiye Yüzyılı’nı beraber inşa edeceğiz. Nasıl dünya, Orta Doğu siyasetinde Türkiye olmadan plan yapılamıyor ise aynı şekilde devam edecek. Biz milletimize güveniyoruz. Her zaman doğru tercihi yapar. Allah izin verirse, Cumhurbaşkanımızı tekrar kaptan köşküne oturtarak Cumhurbaşkanı yapacak. Sizleri Allah’a emanet ediyorum.”

Konuşmaların ardından toplu halde bayramlaşma gerçekleştirildi.

 

 


Okan Buruk, Fenerbahçe’ye ilk kez kaybetti

Kontrolden çıkan motosiklet devrildi, sürücü hayatını kaybetti

Bursa’da Emre Fel rüzgarı

Galatasaray, bu sezon RAMS Park’ta ilk kez kaybetti

Michy Batshuayi cezalı duruma düştü

Galatasaray ligde 24 maç sonra yenildi

Fenerbahçe, şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı

Çağlar Söyüncü, ikinci golünü derbide attı

Fenerbahçe’den 15 yıl sonra bir ilk

Fener alayında buluştular: Milli mücadele ruhu 105 yaşında

İsmail Kartal, Süper Lig’de son 9 derbiyi kaybetmedi

Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 1 (Maç sonucu)

Fenerbahçe’den yenilmezlik serisini 26 maça çıkardı

Bayrampaşa’da Forum İstanbul AVM’de intihar girişimi

Manchester City, üst üste 4. kez şampiyon

Alexander Djiku, derbide kırmızı kart gördü

1. Osmangazi Gençlik Yürüyüşü Haluk Levent’in katılımıyla gerçekleştirildi

Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 0 (İlk yarı)

Bursa Ülkü Ocaklarından 19 Mayıs yürüyüşü

Balkanlardan gelen öğrenciler, Gençlik Şöleni’nde sahne aldı

Okan Buruk, 11’de tek değişik yaptı

İsmail Kartal’dan derbide iki değişiklik

Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 0 (Maç devam ediyor)

Galatasaray taraftarından derbi için koreografi

Avrupa Şampiyonası’nda Polisgücü Kadın ve Erkek takımları finalde

Sultanbeyli’de kayınbirader bıçakla dehşet saçtı: 1 ölü

Kartal’da 19 Mayıs törenleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı

Gençlerin bayram coşkusu ikiye katlandı

Trafik kazası geçirdiler, hastaneden sahneye koştular

Esenyurt’ta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Yükleniyor