ALBAY YURDAKUL AKKUŞ´UN YARGILANMASINA DEVAM EDİLİYOR

DARBE GİRİŞİMİNDE ROL ALMADIĞINI ÖNE SÜREN AKKUŞ´U TANIK BEYANLARI ELE VERDİ

ASAYİŞ 11.06.2017 17:27:10 0
ALBAY YURDAKUL AKKUŞ´UN YARGILANMASINA DEVAM EDİLİYOR

 

 

 

Tutanaklara yansıyan Bursa´daki darbe gerçeği
- Bursa´da darbe gecesi İl Jandarma Komutanlığında tutulan olay tutanağı ve o gece tanıkların ifadeleri Bursa´nın nasıl bir tehlikenin eşiğinden döndüğünü ortaya çıkardı 
- 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "darbe girişiminde rol almadığını" öne süren Albay Yurdakul Akkuş´u tutanak ve tanık beyanları ele verdi

- Bursa´da 15 Temmuz darbe gecesinde İl Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan ve garnizonda fiilen emir komutayı alan; ancak mahkemedeki beyanlarında bunu inkar eden dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş´u olay gecesi jandarma tutanakları ve tanık beyanları ele verdi. 


8. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan eski Bursa Jandarma İl Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, darbe girişiminde rol almadığını, ismini sıkıyönetim atama listesine yazanlardan da şikayetçi olacağını söylemişti. Ancak o geceye ait İl Jandarma Komutanlığı tutanakları ve mahkemede ifade veren tanıkların beyanları olayın hiç de anlatıldığı gibi olmadığını ortaya koydu. Akkuş´un garnizonda yaklaşık yarım saat darbe emir komutasını yürüttüğü tutanak ve ifadelere yansıdı.


Tutanaklarda Yurdakul Akkuş, saat 23.00´te İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hakan Demirörs´ü arayarak, "Sıkıyönetim komutanı olarak atandım. Benden başka kimseden emir alma. İl jandarmada görevli tüm personeli en kısa sürede komutanlıkta topla, çağır" emrini verdi.

 


Bölge Komutanlığı Erkan Başkanı Albay Kemal Şahintürk ile birlikte eş zamanlı olarak nizamiyeden komutanlığa giren Yurdakul Akkuş´un harekat merkezine giderek Ankara´dan gelen darbe emirlerini okuduğu, bu emirleri ilçelere mesaj olarak gönderdiği, bütün personelin de İlçe Bölük Komutanlığı ve jandarma karakollarına toplanması talimatını verdiği, habercisi olan 2 eri de "gidin silahlanın, mermileri alın ve tam dolduruş yaparak gelin" şeklinde talimat verdiği de tutanak ve kışladaki görevli personel ifadelerinde yer aldı.


"Halk ulaşmasın" diye jandarmanın 156 ihbar hattını da kapattıran Akkuş´un daha sonra makamına geçtiği, talimatı üzerine de ilçelerde personel toplanmasının başladığı tutanaklarla ve ifadelerle tespit edildi. O gece Yurdakul Akkuş´tan sonra nizamiyeye gelen dönemin Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık´ın müdahalesiyle darbe girişiminin kesildiği, silahlanan erlerin darbeci Akkuş´un yanına gitmesinin önlendiği, Yurdakul Akkuş´un nizamiyeden dışarı atılarak, çağrı üzerine gelen personelin de dağıtıldığı tutanaklarda yer aldı.


Nizamiyede o gece görevli olan astsubay ve uzman çavuşlar ifadelerinde, "Bölge Komutanımız, kendisine darbeci Yurdakul Akkuş´un emrini ileten uzman çavuşu dövdü.

Bölge Komutanımız Albay Akkuş´a da ´Ben Cumhurbaşkanımız ve Genelkurmay Başkanımızdan emir alırım. Başka yerden emir almam. Haram lokma yemedim, vatana milletime ihanet etmem´ diyerek nizamiyeden dışarı attı" dediler.


Öte yandan, o gece 23.30´da sonlandırılan darbe girişimiyle ilgili adli makamların çalışmalarının sürdüğü, bu kapsamda o gece İl Jandarma Komutanlığı kışlasında resmi görevli olup darbeci albayın faaliyetlerine şahit olan personelin tamamının ifadesinin alınmasıyla gerçeklerin daha da ortaya çıkacağı öğrenildi.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor