Anadolu Üniversitesi dünyanın ve Türkiye´nin en iyileri arasında

Yükseköğretim değerlendirme kuruluşu The Times Higher Education (THE), 2015-2016 Dünya Sıralaması sonuçlarına göre Anadolu Üniversitesi, bir ilke imza atarak dünyanın en iyi 800 üniversitesi arasında yer alma başarısı gösterdi.

EĞİTİM 7.10.2015 11:11:52 0
Anadolu Üniversitesi dünyanın ve Türkiye´nin en iyileri arasında

 

Yükseköğretim değerlendirme kuruluşu The Times Higher Education (THE), 2015-2016 Dünya Sıralaması sonuçlarına göre Anadolu Üniversitesi, bir ilke imza atarak dünyanın en iyi 800 üniversitesi arasında yer alma başarısı gösterdi. Türkiye´den sadece 11 üniversitenin sıralamaya girebildiği listede Anadolu Üniversitesi, Türk üniversiteleri arasında 7´nci sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Anadolu Üniversitesi, Türk üniversitelerinin büyük bir düşüş yaşadığı yükseköğretim değerlendirme kuruluşu The Times Higher Education (THE), 2015-2016 dünya sıralaması sonuçlarında önemli bir başarı elde ederek bir ilke imza attı. İlk defa listeye girme başarısı gösteren Anadolu Üniversitesi, adını dünyanın en iyi 800 üniversitesi arasına yazdırırken, Türkiye´de de bu listeye girebilen 11 Türk üniversitesinden biri olmayı başardı. The Times Higher Education´ın, 2015-2016 dünya sıralaması kriterlerinde yaptığı değişiklikler nedeniyle Türk üniversiteleri bu yıl büyük bir düşüş yaşarken, Anadolu Üniversitesi ise diğer üniversitelerin aksine gerçekleştirdiği büyük atılımla bir ilke imza atmış oldu.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE´NİN EN İYİLERİ ARASINDA
Geçen yıl yapılan sıralamada 85´inci sırada yer alarak ilk 100´de yer alan ve Türkiye´nin en iyisi olarak nitelendirilen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), bu yıl 400 basamak gerileyerek 501-600 bandında yer aldı. Anadolu Üniversitesi ise Türkiye´nin en iyileri olarak gösterilen Türk üniversiteleri arasına adını yazdırarak ilk 7´de yer aldı. Dünyanın en iyileri arasına girme başarısı gösteren 11 Türk üniversitesinin, 2015-2016 dünya sıralaması ve yer aldıkları başarı bandı ise şu şekilde;
Koç Üniversitesi (251-300), Bilkent Üniversitesi (351-400), Sabancı Üniversitesi (351-400), Boğaziçi Üniversitesi (501-600), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (501-600), İstanbul Teknik Üniversitesi (501-600), Anadolu Üniversitesi (601-800), Erciyes Üniversitesi (601-800), Hacettepe Üniversitesi (601-800), İstanbul Üniversitesi (601-800), Yıldız Teknik Üniversitesi (601-800).

LİSTEYE 70 ÜLKE DAHA DAHİL EDİLDİ
Geçen yıllarda olduğu gibi üniversiteler araştırma etkisi, uluslararası görünürlük, endüstri bağlantıları ve öğretim kalitesi kriterlerine göre sıralandı. Bu yıl, geçmiş yıllardan farklı olarak listeye Mısır, Fas, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi 70 ülke ilk defa dâhil edildi. Dolayısıyla sıralama 400´den 800´e çıkarılırken aynı zamanda Türk üniversiteleri de büyük bir düşüş yaşamış oldu. Üniversitelerin makale sayısı ve atıf oranlarının yer aldığı veri tabanı ?Web of Science? yerine Türk üniversitelerinin verilerinin daha kısıtlı olduğu ?Scopus? veri tabanına geçilmesi de Türk üniversiteleri için bu düşüşü beraberinde getirdi. Çok sayıda ortak imzaya sahip makalelerin etkisinin düşürülmesi de CERN gibi büyük bilimsel oluşumlarda yer alan ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi´nin sıralamasını olumsuz yönde etkiledi. 


İnegöl artık 7/24 bu merkezden izlenecek

Merkezparkın 200 araçlık otoparkı hizmete girdi

Gürsu'da Başkan Aktaş'a sevgi seli

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Yükleniyor