Bağcılar’da öldürülüp ormanlık alana atılan Pınar Damar’ın davasının görülmesine devam edildi

Bağcılar’da öldürülüp ormanlık alana atılan Pınar Damar’ın davasının görülmesine devam edildi

GÜNDEM 11.01.2024 12:53:13 0
Bağcılar’da öldürülüp ormanlık alana atılan Pınar Damar’ın davasının görülmesine devam edildi
Bağcılar’da Pınar Damar’a cinsel saldırıda bulunduktan sonra boğarak öldüren ve ağaçlık alana atan Metin Aydin’ın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Davaya ilişkin açıklanan mütalaada sanık Aydin hakkında ‘bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kadını kasten öldürme’ ve ‘cinsel saldırı sonucunda ölüm’ suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 3 yıldan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.
Bağcılar’da 19 Temmuz 2022’de meydana gelen olayda Pınar Damar (32) ağaçlık bir alanda cansız olarak bulunmuştu. Olayın ardından yakalanan Pınar Damar’ın kuzeninin dini nikahlı kocası Metin Aydin, genç kadını boğarak öldürdüğünü itiraf etmişti. Sanık Aydin’ın yargılanmasına devam edildi.
Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Metin Aydin ile taraf avukatları hazır bulundu. Maktul Pınar Damar’ın ailesi de duruşmaya katıldı.

Duruşmada mahkeme başkanı celse arasında mütalaa açıklandığını belirtti.
Mütalaada cumhuriyet savcısı, maktul Pınar Damar’ın sanık Metin Aydin’ın imam nikahlı eşinin kuzeni olduğunu belirtti. Mütalaada, cinayetten önce maktulün arkadaşıyla yemek yediği ve bu durumu öğrenen sanığın maktulün iş yerinden çıkmasını beklediği kaydedildi. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, maktul Pınar Damar’ın arkadaşının aracından indikten sonra sanık Metin Aydin’in kullandığı araca bindiğini ve o bölgeden götürüldüğünü açıkladı. Mütalaada sanık ile maktul arasında kıskançlığa bağlı olarak tartışma yaşandığı ve sanığın maktulün rızası dışında cinsel saldırıda bulunduğu ardından ise sanığın yakalanmamak için maktulün boğazını sıkarak öldürdüğü kaydedildi. Mütalaada, sanık Metin Aydin hakkında ‘bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kadını kasten öldürme’ ve ‘cinsel saldırı sonucunda ölüm’ suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 3 yıldan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. Sanığın yararına cezayı hafifletecek takdiri indirim nedenlerinin mevcut olmadığından takdiri indirim uygulanmaması da mütalaada talep edildi.
Duruşmada beyanda bulunan müşteki avukatı Esin Yeşilırmak “Olayın sanığın kurduğu öyküyle olmadığı açık. Savcılık mütalaasında olayın oluş şekli güzel bir şekilde özetlenmiş. Cinsel saldırının ölümden önce olduğu açıktır. Cinsel saldırıyı gizlemek amacıyla öldürmesinden dolayı en üst hadden cezalandırılmasını talep ediyoruz. Hiçbir aşamada pişmanlık göstermemiştir. Sanık, maktul Pınar’ın ailesinin yakını. Aileyle birlikte Pınar’ı arıyormuş gibi yapmıştır. Bu nedenle hiçbir takdiri indirim uygulanmamasını talep ediyoruz” dedi.

Sanık Metin Aydin ise “Savunma yapmak için süre talep ediyorum” dedi.
Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, sanık ve avukatının mütalaaya karşı savunma yapması için süre vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Pınar Damar’ın Bağcılar’da 19 Temmuz 2022’de ağaçlık alanda ölü bulunduğu anlatılmıştı. İddianamede yer verilen Adli Tıp Kurumu otopsi raporunda Damar’ın, boynuna bası uygulanarak öldürüldüğü, vücudunun birçok yerinde ise sıyrıklar ve ekimozlar bulunduğu belirtilmişti. Kriminal laboratuvar raporuna göre de Pınar Damar’ın üzerindeki etekte bulunan DNA’nın Metin Aydin’in genotip özellikleriyle uyumlu olduğu açıklanmıştı. Hazırlanan iddianamede Metin Aydin’in, olay günü Pınar Damar’ın iş yerinin önüne gelerek beklemeye başladığı ve sonrasında takip ettiği, evinin önüne geldiğinde Damar’ı aracına aldığı kaydedilmişti. Aydin’in beyanına göre maktule ile arasında kıskançlığa bağlı olarak tartışma yaşandığı ve maktule tokat attığı, sonrasında ise boğazını sıkarak öldürdüğü belirtilmişti. İddianamede öldürme eyleminden önce maktulün eteğinde Metin Aydin’e ait sperm, tırnaklarında ise DNA örneklerinin bulunması ayrıca bedeninde görülen sıyrık ve ekimozlar karşısında sanığın maktule cebir kullanıp hürriyetinden yoksun bırakarak nitelikli cinsel saldırı eyleminde bulunduğu anlatılmıştı. İddianamede Metin Aydin’ın ‘kadına karşı kasten öldürme’, ‘cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ ve ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 10 yıl 6 aya kadar hapsi istenmişti.

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 0 (Maç devam ediyor)

Tekirdağ’da silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Aşere, Takrip ve Tayyibe İcazetnamesini alan kursiyer hocalar, kurra hafız oldu

CHP PM Üyesi Umut Dikili’nin nikahını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı

Bisikleti ile Moğolistan’a giden İtalyan fizyoterapist Havran’da kayboldu

İsmail Yüksek’in ayak bileği bağında kopma tespit edildi

İstanbul Havalimanı 15-21 Nisan tarihlerinde Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

Türkiye oynayarak büyüyecek

Şampiyon Inter, Torino’yu Hakan Çalhanoğlu’nun golleriyle mağlup etti

Korhan Berzeg’e ait yeni bulgular dere yatağında aranıyor

Yükleniyor