Bakan Avcı: ´CHP işte böyle gider´

Fotoğraflı Haber

POLİTİKA 3.11.2015 14:42:21 0
Bakan Avcı: ´CHP işte böyle gider´

 

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı´nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Nabi Avcı, bir basın mensubunun, ?Eskişehir´de bir Bakandan fazlası olacak mı? sorusu üzerine, ?Bizim AK Parti olarak Eskişehir´de 3 milletvekilimiz var. 3´ü de hangi Bakanlık verilse yerine getirebilecek evsafta. Dolayısıyla biz de tabi bekliyoruz 3 arkadaşımız adına ama bana 2011 seçiminden sonra bu soru sormuştunuz, demiştim ki, Bakanlık meselsi yat sahibi olmak gibidir. Yat sahibi olmak masraflı bir iştir. Halbuki arkadaşınızın yatı olursa o daha iyidir. Yatın masrafına katılmazsınız ama sefasına katılırsınız. Ben de o zaman demiştim ki bizim belki yatımız olmaz ama bütün yatlara rahat olarak bineceğiz, hatta Başbakanımızı kast ederek amiral gemisi de bizimdir demiştim. Şimdi de öyle tüm Bakanlıklar aslında bizimdir. Hepsi Eskişehir´indir. Başbakanımızı özellikle vurgulamak istiyorum çünkü Eskişehir´in eniştesidir. Dolayısıyla amiral gemisi de dahil tüm gemiler Eskişehir´in hizmetindedir. Bazılarını biz kullanırız, bazılarını arkadaşlarımız kullanır ama neticede topyekun Eskişehir´in ve milletin hizmetindedir. Bunu çok fazla abartmamak lazım ama her il en az bir Bakanın kendi ilinden olmasını ister. Ben özellikle Eskişehir´deki esnafın iş adamının, sanayicinin sorunlarını Ankara´ya taşımak ve çözmek konusunda Harun beyin çok büyük katkısı olacağını biliyorum. Türkiye genelinde özellikle olumlu bir rüzgar esti ama bu rüzgarın arkasında bu beklentiler de var. biz de bunları biliyoruz. Biz gerçekten 7 Haziran´da verilen dersimize çalıştık. Özellikle dar gelirlilerin, emeklilerin, çalışanların sorunları konusunda gerekten dersimizi çalıştık. Önümüzdeki dönem çalışmalarımızın semerelerinin vatandaşa yansıyacağı bir dönem olacak? ifadelerine yer verdi.

Bir basın mensubu´nun Bakan Avcı´nın taktığı kravatın renkleri ile ilgili sorusunu yanıtlayan Avcı, ?Bu eski Eskişehir Maarif Koleji´nin, yeni adı ile Eskişehir Anadolu Lisesi´nin kravatı. Bu seçimin biz özelliği de şu; 6 milletvekilinin 4´ü aynı mektepten mezun. Emine hanım Eskişehir Anadolu Lisesi´nden mezun, Cumhuriyet Halk Partisi´nden de Utku bey ve Cemal bey buradan mezun ama ben hepsinin ağabeyiyim. Kolejde öyle bir gelenek vardır. Bu seçimde 3 kardeşimle birlikte Meclis´te şehrimizi temsil ediyor olmaktan ötürü ayrıca kıvanç duyuyorum? şeklinde konuştu.

?SEÇİM BİR HAFTA SONRA OLSAYDI??
Avcı, "Türkiye genelinde hepimizi şaşırtan bir oranda çıktı. Biz tek parti hükümeti bekliyorduk ama milletin bu kadar sağlam destekle bizi Meclis´e göndermesi bizleri sevindirici bir sürpriz oldu. Eskişehir´de hissediyorduk ama rakamlandıramıyorduk. Bizim ilk anket çalışmalarına başladığımızda bu düzeyde değildi. Seçim bir hafta sonra olsaydı biz Yetkin bey ile de birlikte Ankara´ya giderdik diye bekliyorduk" dedi.

?CHP İŞTE BÖYLE GİDER?
Muhalefet partilerinin oy oranlarını değerlendiren Bakan Avcı, ?Türkiye genelinde MHP´ninkini bekliyordum. AK Parti´nin oy konusunda bu kadar bekliyor musunuz derken o kadar net söyleyemem ama MHP´nin biraz daha sert bir düşüş yaşamasını bekliyorduk. Bunu da söyledik. Bu vesile ile hem Türkiye genelinde hem de özellikle Eskişehir´de AK Parti´ye destek veren Ülkücü kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Gösterdikleri vatansever feraset için teşekkür ediyorum. CHP ile ilgili olarak şaşırmadım. CHP işte böyle gider? ifadelerini kullandı.

?TUĞRUL TÜRKEŞ MİLLİYETÇİ REFLEKSİ İLK SERGİLEYEN SİYASETÇİ?
Bir basın mensubunun, ?Tuğrul Türkeş´in MHP´deki oyunun azalmasını sağladığını düşünüyor musunuz? sorusu üzerine Bakan Avcı, ?Tuğrul Türkeş zaten gerçek milliyetçi refleksi sergileyen ilk siyasetçi oldu. Özelikle Ülkücü kadrolarda bir işaret fişeği değeri de taşıdı. Gerçekten vatan ve millet için iyi bir vazife icra etti? diye konuştu.

GÜNAY´I DUYGULANDIRAN HEDİYE
Toplantı ardından AK Parti İl Yönetimi, AK Parti Eskişehir Milletvekili seçilen Emine Nur Günay´a babası ile kendi resminin bulunduğu bir tablo hediye etti. Bunun üzerine Günay, duygulandığını dile getirdi.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor