BAKAN OLDUKTAN SONRA İLK ZİYARET

MÜEZZİNOĞLU DAĞ İLÇELERİNDE HALKLA BULUŞTU

GÜNDEM 8.09.2016 19:08:03 0
/kanal16haber.com/2016-9/8/193808166b.mp4
BAKAN OLDUKTAN SONRA İLK ZİYARET

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bir dizi ziyaret ve inceleme için Bursa´nın dağ ilçelerini ziyaret etti.

Bakan olduktan sonra Bursa´ya ilk ziyaretini yapan Müezzinoğlu öncelikle, geçtiğimiz günlerde Şemdinli´de şehit olan Bursalı Uzman Çavuş Zeki Uğur´un Büyükorhan´ın Piribeyler köyündeki ailesini ziyaret etti. 

Müezzinoğlu, Şehidin babası Yusuf Uğur´a taziyede bulundu.

Daha sonra ilçe merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan Müezzinoğlu, bir berberde karşılaştığı 63 yaşındaki Emin Keskin´in gömleğinin cebindeki sigara paketini gördü.

Sigarayı bırakma sözü veren adamdan imzalı kağıt alan Müezzinoğlu, 12 yaşındaki Sabri Yıldırım adlı çocuğu da şahit gösterip, ona da kağıt imzalattı.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra, 15 Temmuz gecesi Beştepe´de yaralanan Abdurrahman Kafkas´ı Orhaneli´ndeki evinde ziyaret ederek, bir müddet sohbet etti.

Ak Parti Bursa Milletvekillerinin de katıldığı ziyaretlerin sonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, kamuda terör örgütleriyle bağlantılı kim varsa tek tek belirlenip gerekenin yapılacağını söyledi.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Bursa´nın Harmancık ilçesinde Eko Turizm Tesisleri´nde dağ yöresi ilçe başkanları, yönetimleri ve belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Bakan Müezzinoğlu, mağduriyetlerin giderilmesi için güçlü bir iradeyle yola devam etmek gerektiğini ifade ederek, "Mağdur olduğunu söyleyen herkesin başımızın üstünde yeri var. Mağduriyetinde haklıysa, devlet ve milletin bu yaşadığı süreçte, o da bir gazi gibi, şehit yakını gibi kısa süreli bir mağduriyet yaşamış olur. ´Devletime, milletime, vatanıma helal olsun´ der ve yine görevinin başına geçer. Cumhurbaşkanımız, ´Hak edeni cezalandırırken, bir mağduriyet oluşmasına asla müsaade etmemeliyiz. Titiz davranmalıyız. Bu hızlı kararlarda olaki bazı mağduriyetler varsa onların da hak ve hukukunu korumalıyız´ talimatını verdi. Bütün bakanlıklarda geri dönüş taleplerini zaten alıyoruz. Bu incelemeleri hızla yaparak, hiçbir mağduriyet yaşanmamasının gayreti içinde olacağız" ifadelerini kullandı.
Bakan Mehmet Müezzinoğlu, yüz binlerle insanın açığa alındığını ifade ederek, "ByLock sistemiyle darbe eyleminin iletişimi içinde olan yaklaşık 180 bin kişiden bahsediliyor. Takdir edersiniz ki henüz daha 2 ay olmadı. Binlerle ifade edilen kişinin analizini yapabilmek, bir taraftan da hızlı karar vermek gerekiyor. Burada minimum da olsa mağduriyet olabilme ihtimalini söylüyoruz ve görüyoruz. ´Bu ihtimal devam etsin´ bakışımız yok. Kim elini vicdanına koyup ´Ben mağdurum´ diyorsa, bizim vicdanımız onlara açık." dedi.
Çalışma ve Sosyal Bakanlığı´ndan 785 kişinin ihraç edildiğini, 180 kişinin açığa alındıktan sonra iade edildiği bilgisini veren Bakan Mehmet Müezzinoğlu, 520 kişiyle ilgili araştırmanın da devam ettiğini bildirdi.
"PKK ile ilgili olanlar da ihraç ediliyor"
Son bir yılda 700´e yakın terör şehidi verildiğine dikkati çeken Mehmet Müezzinoğlu, "Kamuda, Güneydoğu´daki PKK eylemlerine yataklık yapan kim varsa bu süreçte onlar da inceleniyor. Devlet ve millet adına kamu görevi üstlenen, tavrı, devlet ve milletten yana olmayanların kamuda durma şansı olmayacak. Bu anlamda da önümüzdeki 15 gün veya 1 ay içinde PKK ile ilişiği olan, destek veren kim varsa bunlarla ilgili kararlar da gelecek" şeklinde konuştu.


 


İnegöl artık 7/24 bu merkezden izlenecek

Merkezparkın 200 araçlık otoparkı hizmete girdi

Gürsu'da Başkan Aktaş'a sevgi seli

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Yükleniyor