BALBAY, CHP GENEL BAŞKANLIĞI´NA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

(FOTOĞRAFLI)

POLİTİKA 18.12.2015 13:59:07 0
BALBAY, CHP GENEL BAŞKANLIĞI´NA ADAYLIĞINI AÇIKLADI
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Değişim deyince sadece genel başkan yardımcılarını değiştirip, 5 yılda 78 genel başkan yardımcısını değiştirmek evet iyi bir değişim ama değişim sadece buysa ne sonuç verdiği de ortada. CHP´de yeni bir yön, yeni bir yöntem, yeni bir yönetim lazım" dedi.

 

CHP´nin genel başkanlığına adaylığını açıklayan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ankara Palas´ta düzenlediği basın toplantısında "Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına Son Çağrı" adlı manifestosunu kamuoyuyla paylaştı. Burada yaptığı konuşmada Balbay, ?Türkiye yeni bir dönemeçte. Bende bu dönemeçte bir sorumluluk almak Türkiye´ye gerçekten hizmet etmek ve CHP´yi yönetmek devamında da Türkiye´yi yönetmek iddiasıyla karşınızdayım. CHP´de olağan kurultay sürecinin başlamasıyla birlikte bende işin doğasının bozulmamasını, olağan kurultayla birlikte CHP´yi gelecekte 2019 devamında 2023 seçimlerine taşıyacak yönetimin belirlenmesi için bende bir iddia koydum. Düşüncelerimi adım adım paylaştım. Başlangıçta 80 sayfa civarında bir manifestoyla Türkiye´nin karşısında çıkmak istemiştim. Ama 40 sayfa civarında olmasının daha uygun olacağını düşündüm? diye konuştu.

?CUMHURİYETİN 100.YILININ DOLMASI DEVAMINDA DA İKİNCİ YÜZYILA GEÇİŞ İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLER GERÇEKTEN SON VİRAJ?
Düşüncelerini ?ikinci yüzyıla çağrı´, ?birinci yüzyılda başardıklarımız´, ?geleceğe yolculuk´, ?Türkiye küreselleşmesi´, ?barış ekonomisi´, ?iktisadi demokrasi´, ?Kürt sorunu baş başa çözülür´, ?Cumhuriyet gençtir gençlerindir´, ?beşik sallayan kadın dünyayı da sallar´, ?devrim CHP´den başlar´ olmak üzere 10 ana başlıkla paylaşan Balbay, ?Son çağrı derken Cumhuriyetin 100.yılının dolması devamında da ikinci yüzyıla geçiş için önümüzdeki seçimler gerçekten son viraj. Beni iddiam Cumhuriyetin 100.yılında CHP´nin iktidar olması ve Türkiye´nin nasıl 1.yüzyılına yön verdiyse 2. yüzyılında da CHP´nin damgasını vurmasıdır. Kürt sorununu hendekten atlatacağız. Nasıl atlatacağız? Kürt sorunu baş başa çözülür, araya kimseyi almadan? ifadelerini kullandı.
"Bizim gençlere sunacağımız ışın kılıcımız akıl, bilim ve değişim olacak? diyen Balbay, ?Biz gençlerle birlikte onları siyasete katmayı bir lütuf değil, gerçekten lokomotif olarak düşünüyoruz? dedi.
Devrimin CHP´den başlaması gerektiğini bildiren Balbay, 19 aydaki dört seçimde, aynı sonuçları aldıktan sonra, aynı şeyleri yaparak farklı bir sonuç beklemenin doğru olmayacağını ifade etti.

?CHP´DE YENİ BİR YÖN, YENİ BİR YÖNTEM, YENİ BİR YÖNETİM LAZIM?
Balbay, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"CHP´de korku imparatorluğunu yıkmak için geldiğini ortadan kaldıracağım diye yola çıkıp genel merkezin 100 metre ötesine turnike koymakta tabi ki konuşulması gereken şeyler arasında. Değişim deyince sadece genel başkan yardımcılarını değiştirip, 5 yılda 78 genel başkan yardımcısını değiştirmek evet iyi bir değişim ama değişim sadece buysa ne sonuç verdiği de ortada. CHP´de yeni bir yön, yeni bir yöntem, yeni bir yönetim lazım. 2016 Ocak kurultayının ardından 2019 seçimlerinin hazırlığına başlayacağım."

?BU YARIŞIN İÇİNDE HİSSEDİYORUM KENDİMİ?
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Balbay, kendisini genel başkanlığa ne kadar yakın hissettiğinin sorulması üzerine, ?Yakınlık uzaklık değil. Bu yarışın içinde hissediyorum kendimi. Benim için önemli kilometre taşı önseçimdi. Ön seçime girdim ve İzmirliler beni listede iyi bir yere koydular? yanıtın verdi. Genel başkan olursa CHP´nin yeni bir CHP´mi olacağı sorusuna Balbay, ?CHP CHP´dir. Yenisi eskisi olmaz? dedi. Balbay, bu tartışmalar yerine CHP´nin ikinci yüzyılına hazırlanması gerektiğine dikkati çekti.
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem´in açıklamalarının tartışma yaratmasının hatırlatılması üzerine Balbay, ?Bu mikrofonu Eren Erdem´e uzatmalarını diliyorum. Kamuoyuna aktarılan konuların tümünün çok farklı yansıtılmış olduğunu gördüm. Bu konuda Eren Erdem´e söz vermek gerekiyor? şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu´nun iyi bir takım kurucusu olup olmadığıyla ilgili soruya Balbay, ?Önümüzdeki dönemde daha kalıcı ve uyumlu bir ekip kurulmak gerekir diye düşünüyorum. Seçimi kaybeden lider ne yapmalı? Türkiye´de istifa tek taraflı bir müessesedir. Şuanda benimde hiç kimseye istifa etmeli demem ne hakkımdır ne haddimdir? dedi.

Gençlere ışın kılıcı Star Wars göndermesiyle ilgili soruya Balbay, ?Biz gençlere ışın kılıcınız akıl, bilim ve değişimdir derken oraya da gönderme yapmak istemiştim. Çok farklı gençlik geliyor? diye konuştu.

?BEN CHP´Yİ YARALAYAN ZARAR VEREN BİR ŞEY YAPMADIM?
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´na vefasızlık yaptığı yönündeki eleştirilerin sorulması üzerine Balbay, ?Ben CHP´yi yaralayan zarar veren bir şey yapmadım. CHP nasıl iktidar oluru paylaşıyorum. Bu anlamda siyasette vefa hizmet ettiğiniz takdirdir. O takdirin güçlenmesidir? dedi. Balbay, CHP´nin güçlenmesi için çalıştığını da sözlerine ekledi.
?Ben bu sefere neferim? diyen Balbay, ?Beni CHP´den başka mücadele zeminim yok. Kurultaya kadar yarış, kurultaydan sonra barış. Ben CHP´de parti içi muhalefet diye bir kavram tanımıyorum. Partinin içinde herkes düşüncesini, önerisini söyler? diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İznik'te Kağan Mehmet Usta'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Dündar, Çivili köylü vatandaşlarla oruç açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşlara seslendi

Yükleniyor