Balıkçıların kurtardığı minik Muhammed Hasan annesine kavuştu

Aydın´ın Kuşadası ilçesinden, botla Yunanistan´a geçmeye çalışırken botun batması sonucu denizde kaybolan ve bir saat sonra balıkçılar tarafından ölmek üzereyken kurtarılan 18 aylık minik Muhammed annesi ile tekrar kavuşmasının mutluluğunu yaşıyor.

GÜNDEM 24.10.2015 14:56:22 0
Balıkçıların kurtardığı minik Muhammed Hasan annesine kavuştu

 

Bot batınca oğlu ellerinden kayıp kaybolan anne Lorin Halef, ´´Bu yolda ne kadar çok çocuğun öldüğünü bile bile yola çıktık. Başımıza gelen bu feci olaydan sonra Suriye´de olan eşimin yanına dönüp öleceksek orada ölelim´´ dedi. 

Geçtiğimiz Çarşamba günü, Kuşadası Körfezi Ahmetbeyli-Seferihisar´ın yaklaşık yedi mil açığında, Yunanistan´a 10 kişilik botla 30 kişi geçmeye çalışan Suriyeli mültecilerin botu su alıp batmaya başladı. 30 kişi suya gömüldü. Denizde insanların olduğunu gören balıkçılar ise durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirirken bir taraftan da denizde olan mültecileri kurtarmaya başladı. Balıkçılar mültecilerin bir kısmını kurtarıp yanına gelen bir diğer balıkçı teknesine mültecilere verip denizde başka bir olup olmadığına bakmak için araştırma başlattı.

BALIKÇILAR BULDU

Balıkçılar, olaydan saatler sonra olayın 1.5 mil uzaklıkta bir can yeleği gördü. İlk önce kimse olmadığını sanan balıkçılar, can yeleğinin içinde bir bebek gördü ve hemen tekneye çıkardı. Balıkçılar ilk müdahaleyi yapıp karaya çıkarıp sağlık ekiplerine teslim edildi. Adının Muhammed Hasan olduğu öğrenilen 18 aylık bebek, önce Kuşadası Devlet Hastanesi ardından da İzmir´deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.

"ELLERİMDEN KAYIP GİTTİ"

Botta annesi ile birlikte yolculuk eden ancak botun batması ile annesi Lorin Halef´ten ayrılan minik Muhammed, tedavisin ardından yine kendisi gibi balıkçılar tarafından kurtarılan annesi Lorin Halef´e kavuştu. İzmir´in Konak ilçesi Eşrefpaşa semtinde, akrabaları ile kalan Lorin Halef, yaşadığı felaket sonrası tekrar oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. İlk defa Yunanistan´a geçmek için bot kullandığını belirten anne Lorin Halef, ?´Akrabalarımızla birlikte Yunanistan´a geçmek için Kuşadası´ndan bota bindik. 10 kişilik bota, 30 kişi bindirdiler. Yola çıktıktan sonra botun motoru 3 defa arızalandı. Bir süre gittikten sonra bot su almaya başladı. Su aldıkça korktuk, çığlık attık. Oğlum Muhammed benim kucağımdaydı. Denize düşünce ağzıma su geldi. Oğlum ellerinden kayıp gitti. Bende denizde çırpınmaya başladım´´ diye konuştu.

"ÖLECEKSEK SURİYE´DE ÖLELİM"

Bir taraftan su yüzeyinde kalmaya çalıştığını bir taraftan da oğlunu aradığını dile getiren Lorin Halef, ´´Bizi botla götüren kaptan beni kurtarıyordu. Bende ?Önce oğlumu kurtar´ diye bağırdım. Ama beni dinlemedi beni kurtardı. Oğlumu aradık ama bulamadık. Daha sonra balıkçılar ölmek üzereyken buldular. Allah onlardan razı olsun. Çocuğum ölümden döndü. Daha önce bu yola çıkan çoğu çocuğun öldüğünü duydum, ama mecburen bu tehlikeli yolculuğa çıktım. Bir daha Avrupa´ya geçmek için böyle bir tehlikeyi göze almayacağı. Oğlumla birlikte Suriye´de olan eşimin yanına dönmek istiyorum. Eğer öleceksek kendi memleketimizden ölelim´´ dedi.

MUHAMMED BEBEK SUDAN KORKUYOR ARTIK

Oğlunun sağlık durumun şimdilik iyi olduğunu belirten anne Lorin Halef; ?´Oğlum olaydan sonra sudan korkar hale geldi. Banyo yaptıramıyoruz. Her şeyden korkuyor. Ne olacak halimiz bilmiyorum. Biz Suriye´ye dönmek istiyoruz´´ ifadelerini kullandı. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Dündar, Çivili köylü vatandaşlarla oruç açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşlara seslendi

Karacabey’de anlamlı iftar buluşması

Kredi kartıyla otomatik ödeme yapanlara faiz şoku

Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu

Dışişleri Bakanlığı: "Avrupa'da PKK'nın Türk toplumuna yönelik saldırıları artıyor"

Çanakkale'de karaya oturan teknedeki 3 kişi kurtarıldı

Büyükşehir'den engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım

Bursa'da emeklilere bayram müjdesi

Yükleniyor