BALKANTÜRKSİAD YÖNETİMİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Tunakan: Balkanlar yerinde güçlenmeli.

GÜNDEM 12.04.2018 16:46:24 0
/kanal16haber.com/2018-4/12/165205271b.mp4
BALKANTÜRKSİAD YÖNETİMİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) 2017 Mart ayının sonunda gerçekleştirdiği genel kurulun ardından geçen 1 yılını, düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

BALKANTÜRKEVİ´nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, Balkanlar ve Bursa arasında üstlendikleri sorumlulukların gereği olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Genel Kurul´da 4 ana hedef belirlediklerini ve bunları bir bir gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tunakan, Balkanların yerinde güçlenmesi ilkesiyle hareket ettiklerini de sözlerine ekledi. 1 yıllık görev sürelerinde 51 yeni üyeyi bünyelerine kattıklarını ifade eden Tunakan, önceki günlerde yapılan BTSO seçimlerinde de mecliste 19 üyelerinin yer almasından mutluluk duyduklarını belirtti.

?BALKANTÜRK TİCARET MERKEZİ İÇİN EN UYGUN ÜLKE BELİRLENİYOR?

Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, 2017 Mart ayında yapılan genel kuruldan bugüne geçen yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini söyledi. Tunakan, ?En önemli projelerimizden biri olan Balkantürk Ticaret Merkezi projemiz için çalışmalarımız sürüyor. BTSO ile de imzaladığımız protokol gereği Ankara´da girişimlerimizi yaptık. Ekonomi Bakanlığımız ve Türkiye İhracatçılar Meclisi bu ticaret merkezinin en uygun yere kurulması için ekonomik veriler ışığında en ideal Balkan ülkesini belirleyecek. Fikir babası olduğumuz ve girişimlerini Bursa, Ankara ve Balkanlar nezdinde yaptığımız bu özel projemizin hayata geçmesini bizler de büyük bir heyecanla bekliyoruz? diye konuştu.

?YOĞUN BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ GEÇİRDİK?

1 yıllık görev sürelerinde yaptıklarına kısaca değinen Tunakan, şunları söyledi: ?Görev süremizde 9 adet iş geliştirme toplantısı yaparak farklı sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimizi bir araya toplayıp yeni iş birlikleri fırsatları aradık. Çalışma gruplarımız sektörel seminerler, paneller ve sosyal aktiviteler organize edip başarıyla gerçekleştirdi. Yine bu dönemde Bulgaristan, Sırbistan, Litvanya, Letonya gibi ülkelere ziyaretler gerçekleştirdik. Ve son olarak hayata geçirdiğimiz  Yenilenebilir Enerji Kooperatifi-BALTEK projesiyle, bir yandan yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekerken, diğer yandan üyelerine yeni yatırım olanakları sunduk.?

?HER ÜYEMİZ BALKANTÜRKEVİ´NİN HİSSEDARIDIR?

BALKANTÜRKSİAD olarak, bir taraftan yurtdışı ekonomi zirvelerine devam ettiklerini, diğer taraftan ise üyeler arasındaki ilişkiyi geliştirerek sinerjiyi artırmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Tunakan, yapımı büyük oranda tamamlanan BALKANTÜRKEVİ´nden de bahsetti. Tunakan, ?Derneğimizin faaliyetlerini artık kendi dernek merkezi olan BALKANTÜRKEVİ´nde yapmaya başladık. Hepimiz bu evin birer hissedarıyız. Fiziki şartları çok iyi olan bir bina oldu emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Ama fiziki yapılara değer katan orada yaşayan insanlar ve orada yapılan işlerdir. Dolayısıyla hepinizi, tüm üyelerimizi evimize bekliyoruz. Hep birlikte binamızı yaşatalım? ifadelerini kullandı.

BALKANTÜRKEVİ´nin resmi açılışını 5 Mayıs Cumartesi günü geniş bir katılımla yapmayı planladıklarını belirten Tunakan, 7 Mayıs´ta da Romanya Ekonomi Bakanı´nı ağırlayacaklarını sözlerine ekledi.

 


Orhaneli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutladı

23 Nisan'da Osmangazi'de çocuklar makamı devraldı

Kastamonu'da taksi şoförü silahla vurularak öldürüldü

Bursaspor Divan Kurulu, önemli ziyaretler gerçekleştirdi

Bursa'da kahraman berber müşterisinin hayatını kurtardı

Mudanya’da 23 Nisan bayramı coşkusu

Yıldırım'da hayat çocuklara güzel

Bursa'da otomobil ve otobüs çarpıştı, maddi hasar oluştu

Yerli otomobil Togg Mudanya jandarmaya tahsis edildi

Bursa’da kaçak avlanan balıkçılara operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz

Bursa'da 23 Nisan coşkusu: Vali makamı Buğlem Çevik'e emanet

Bursa'da 23 Nisan Coşkusu: Zeyna Defne Kesmez makamı devraldı

23 Nisan’da yürek burkan görüntü

Uludağ Elektrik’ten çocuklara anlamlı 23 Nisan kutlaması

Beşiktaş’ta restoranda yangın paniği

Balıkesir’de motosiklet çalan hırsızlar kısa sürede yakalandı

Halil Umut Meler, EURO 2024’te görev alacak

İnegöl'de 23 Nisan coşkusu

Anıtkabir'de 23 Nisan coşkusu

Irak ve Suriye'de 19 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Bursa Gemlik'te istinat duvarı çökmesi sonrası soruşturma başladı!

Maliye vergi kaçakçılığının peşinde: Kiralık IBAN sahipleri dikkat!

Meteoroloji uyarıyor: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Trafikte kurşun yağdırdı...27 yıl hapis cezası olan şahıs böyle yakalandı

Bursa ve Balıkesir'de Mahzen-31 operasyonu

Bursa'da çocuklar belediye başkanı oldu, kentin geleceğini tartıştı

Yardımsever hırsız kamerada

Zincirleme kaza kamerada

Uludağ’da vatandaş tilkiyi elleriyle besledi

Yükleniyor