BAŞAKŞEHİR 1 - 0 BEŞİKTAŞ

Süper Lig´in 11. haftasında Medipol Başakşehir, zirve takipçisi Beşiktaş´ı Epureanu´nun attığı golle 1-0 mağlup etti

SPOR 4.11.2018 11:31:35 0
BAŞAKŞEHİR 1 - 0 BEŞİKTAŞ
Süper Lig´in 11. haftasında Medipol Başakşehir, zirve takipçisi Beşiktaş´ı Epureanu´nun attığı golle 1-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından son 4 maçında gol yemeyen lider Başakşehir, en yakın rakibi Galatasaray´la olan puan farkını 4´e, Beşiktaş´la olan farkı ise 6´ya çıkardı. Deplasmanda 5 maçtır kazanamayan Beşiktaş ise, zirve yolunda derin bir yara alırken, Medel ve Adriano gibi yıldızlarını da sakatlıkları nedeniyle kaybetti.

Spor Toto Süper Lig´in 11. haftasında Başakşehir, evinde Beşiktaş´ı Epureanu´nun attığı golle 1-0 mağlup etti. Takipçisi Galatasaray´ın Fenerbahçe ile berabere kalmasının ardından altın değerindeki 3 puanın sahibi olan Başakşehir, Sarı Kırmızılı ekip ile olan puan farkını 4´e çıkardı. Ligde kalesinde sadece 4 gol gören Başakşehir, 4 maçtır kalesini gole kapattı. Medel ve Adriano´yu sakatlıkları nedeniyle kaybeden Beşiktaş ise eline gelen fırsatı değerlendiremedi ve zirve yolunda derin bir yara aldı. Başakşehir, 24 puan ile liderlik koltuğunda otururken, Beşiktaş, 18 puan ile 5. sırada kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR:

Mücadelenin ilk şutu 2. dakikada Başakşehir forması giyen Caicara´dan geldi.

3.dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Vagner Love´ın ara pasında savunma arkasına sarkan Lens, bir anda kaleci Mert ile karşı karşıya kaldı. Lens karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı, top direğin üzerinden auta çıktı.

VAR golü iptal etti!

Sağ kanattan topu alan Visca, içeriye sokuldu ve Elia´ya doğru pasını attı. Gerilerden gelen Elia, bekletmeden şutunu attı ve Karius´u geçen top ağlarla buluştu. Elia´nın ağları bulan topunun öncesindeki ofsayt pozisyonu VAR tarafından incelendi ve pozisyonun ofsayt olduğu kararı verilerek, gol iptal edildi.

Epureanu skor perdesini açtı

Başakşehir, 18. dakikada Epureanu ile 1-0 öne geçti. Visca´nın kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı içinde bomboş kalan Epureanu penaltı noktası üzerinden ayak içiyle gelişine vurdu ve skor perdesini açan isim oldu.

Beşiktaş´ta zorunlu değişiklik

Beşiktaş´ta sakatlanan Adriano, 25. dakikada oyundan çıktı. Brezilyalı oyuncunun yerine Caner Erkin oyuna girdi. Kart sınırında olan Caner, sarı kart görmesi halinde gelecek hafta oynanacak Sivasspor maçında forma giyemeyecek.

26.dakikada Mert Günok´un kısa düşen pasında Babel sol kanattan içeriye doğru sokuldu, son anda araya giren savunma topu kornere yolladı.

Başakşehir ikinci gole çok yaklaştı

38. dakikada Başakşehir, çok tehlikeli geldi. Elia´nın gönderdiği ters topta Beşiktaş savunmasının hatasını hatasını iyi değerlendiren Visca sağ kanatta topla buluştu. Ceza sahası içerisinde doğru kat eden Visca, Caner´in hemen geriye dönmesinin ardından şut açısını kaybetti ve topu auta gönderdi.

40. dakikada ceza sahasının ön çizgisinde topu alan Lens, dönüşünü yaparak sert bir vuruş yaptı. Kaleci Mert sol direğin yanından ağlara giden topu son anda kornere gönderdi. 

Karşılaşmanın ilk sarı kartı 45. dakikada Elia´ya yaptığı sert müdahelenin ardından Lens´e çıktı.

İlk yarı Başakşehir´in 1-0´lık üstünlüğü ile sona erdi.

**************

İkinci yarı başladı

50.dakikada Elia, sol çaprazdan içeriye doğru yerden pasını gönderdi. Ceza sahasına doğru koşusunu yapan Visca, sol ayağıyla gelişine vurdu fakat top farklı şekilde auta gitti.

52. dakikada sol kanattan son çizgiye inen Babel´in ortasına arka direkteki Mustafa Pektemek gelişine voleyi vurdu, top üstten auta çıktı.

Babel uzaklardan vurdu...

56.dakikada Beşiktaş, beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza sahasının dışında topu alan Babel, cepheden mükemmel bir şut çıkardı. Kaleci Mert aynı güzellikle topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi. 1 dakika sonra bu sefer Caner, şansını denedi. Topla buluştuğu gibi Başakşehir kalesine doğru yönelen Caner, şutunu attı fakat top az farkla dışarı çıktı.

Başakşehir´de sakatlanan Eljero Elia oyuna devam edemedi ve 62. dakikada yerini Napoleoni´ye bıraktı. Sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kalan Elia, kenara gelirken gözyaşlarına hakim olamadı.

65. dakikada Şenol Güneş, ikinci değişikliğini yaptı. Jeremain Lens yerini Adem Ljajic´e bıraktı.

70. dakikada Başakşehir ceza sahası içerisinde gerçekleşen karambolde top Mustafa Pektemek´in önünde kaldı. İstediği gibi vuramayan Pektemek´in şutunu Mert, kolayca kontrol etti. 73.dakikada Mossoro, yerini Soner Aydoğdu´ya bıraktı.

Medel, haftaya yok

Kart sınırında olan Medel, 75. dakikada gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştü. Şilili futbolcu gelecek hafta oynanancak Sivasspor maçında takımını cezası nedeniyle yalnız bırakacak. İkinci yarıda oyuna giren Soner, 76. dakikada Atiba´ya yaptığı hareketin ardından sarı kart gördü.

Beşiktaş´ta Gary Medel sakatlandı ve değişiklik işareti yaptı. Genç oyuncu Güven Yalçın, 80. dakikada Medel´in yerine oyuna dahil oldu.

83. dakikada Caner Erkin´in kullandığı duran topta Pepe, boş durumda kafa vuruşunu yaptı, top farklı bir şekilde auta gitti.

Karius güçlükle çıkardı

86.dakikada Visca, Vida´yı geçti ve şutunu çekti. Alman kaleci Karius, topu güçlükle kornere çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele Başakşehir´in 1-0´lık üstünlüğü ile sona erdi.

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig´in 11´inci haftasında Beşiktaş, Medipol Başakşehir´in konuğu oldu. 3´üncü İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu´nda saat 19.00´da başlayan karşılaşmada hakem Halis Özkahya düdük çaldı. Özkahya´nın yardımcılıklarını ise Mustafa Emre Eyisoy ve Hakan Yemişken üstlendi.

Rakibini deplasmanda yenmekte zorlanan ve son rakibine karşı son dış saha galibiyetini 3 sezon önce alan siyah beyazlılar bu kez galip gelerek sıralamada hem Başakşehir ile puanları eşitlemek hem de Galatasaray ve Kasımpaşa´nın üstüne çıkmak amacında.

Şenol Güneş´in eli rahatladı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş sakat ve cezalı oyuncuların geri dönmesiyle kadro seçimi konusunda rahat bir nefes aldı. Quaresma ve Gökhan Töre haricinde eksiği bulunmayan Beşiktaş´ta Güneş, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da santrforda Love´ı, Love´ın arkasında ise Mustafa Pektemek´i kullandı.

Geri dörtlüyü Gökhan Gönül, Pepe, Vida ve Adriano´dan kuran tecrübeli teknik adam, orta saha ikilisini Atiba ve Medel´den oluştururken son haftaların eleştirilen futbolcusu Oğuzhan Özyakup´u yedek kulübesine çekti. Hücum hattında sağ kanatta Lens´i tercih eden Güneş sol kanatta ise sakatlığı geçen Babel´e görev verdi. Geçen haftanın yıldızı Mustafa Pektemek ve Vagner Love ise bu oyuncuların önünde görev aldı.

Beşiktaş´ın Medipol Başakşehir karşısına bu ilk 11 ile çıktı: Karius - Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Adriano, Atiba, Medel, Lens, Babel, Mustafa Pektemek, Vagner Love

Pektemek ve Love formayı kaptı

Teknik direktör Şenol Güneş´in Beşiktaş´taki görevi süresince lig maçlarında ilk kez geçen hafta ilk 11´de görev verdiği Mustafa Pektemek formayı kaptı. Çaykur Rizespor´a 2 gol atan Pektemek, Medipol Başakşehir karşısında da Şenol Güneş´in gol silahı olarak sahaya sürdüğü isim oldu. Mustafa Pektemek gibi oynadığı son iki maçta 3 gol atan Vagner Love da yine 11´deki yerini korudu ve Güneş´in gol silahı olarak sahada yer aldı.

Quaresma cezalı Töre sakat

Beşiktaş´ta iki oyuncu ceza ve sakatlık sebebiyle Medipol Başakşehir maçının kadrosunda yer almadı. Çaykur Rizespor maçının ilk yarısında sakatlanan ve sol bacak kasının zarında yırtık tespit edilen Gökhan Töre ile aynı maçta 4´üncü sarı kartını gören Ricardo Quaresma, Başakşehir´e karşı takımını yalnız bırakan isimler oldu.

Caner ve Medel sınırda

Beşiktaş´ta iki futbolcu Medipol Başakşehir karşısına sarı kart ceza sınırında çıktı. İlk 11´de sahaya çıkan Gary Medel ve yedek kulübesinde yer alan Caner Erkin´in bu karşılaşma öncesinde 3 sarı kartı bulunuyor. Medel ve görev verilmesi halinde Caner sarı kart görmeleri durumunda önümüzdeki hafta Vodafone Park´ta oynanacak Demir Grup Sivasspor maçında yer alamayacak.

Koray Şener unutulmadı

Beşiktaşlı taraftarlar mücadele öncesinde dün oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde hayatını kaybeden Fenerbahçe taraftarı Koray Şener´i unutmadı. Siyah beyazlı taraftarlar mücadele öncesinde ´Koray Şener ölmedi, kalbimizde yaşıyor´ diye tempo tuttu.

Başakşehir´de iki değişiklik

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı geçen hafta deplasmanda kazanılan Atiker Konyaspor karşılaşmanın 11´inde 2 değişikliğe gitti. Avcı, sarı kart cezası sebebiyle geçen hafta Atiker Konyaspor maçında forma giyemeyen Caiçara´yı 11´de görevlendirirken, Kerim Frei´nin yerine de Elia mücadeleye 11´de başladı. Kalede Mert Günok´u görevlendiren Abdullah Avcı, savunma dörtlüsünü Caiçara, Da Costa, Epureanu ve Clichy´den oluştu. Orta sahada İrfan Can ve Mahmut´u sahaya süren Avcı, bu ikilinin hemen önünde Visca, Mossoro ve Elia´yı 11´de oynattı. Avcı´nın hücum hattındaki tercihi ise geçen hafta Konyaspor deplasmanında galibiyet golünü atan Bajic oldu.

Adebayor kulübede Emre kadroda yok

Abdullah Avcı, sakatlığı sebebiyle geçen hafta takımını yalnız bırakan Emanuel Adebayor´u mücadelenin kadrosuna dahil etti. Son olarak Kayserispor mücadelesinde forma giyen tecrübeli golcü, geçen hafta deplasmanda kazanılan Atiker Konyaspor mücadelesinin kadrosunda yer almadı.

Spor Toto Süper Lig´de son olarak 4´üncü hafta oynanan BB Erzurumspor karşısında forma giyen Emre Belözoğlu ise takımını bu maçta da yalnız bıraktı. Erzurumspor maçının 67´nci dakikasında Soner Aydoğdu´nun yerine oyuna dahil olan tecrübeli oyuncu yaşadığı sakatlık sonrası 76´ncı dakikada yerini Mossoro´ya bırakmıştı.

3 isim kart sınırında

Medipol Başakşehir´de 3 futbolcu Beşiktaş mücadelesi öncesinde sarı kart sınırında bulunuyor. Beşiktaş mücadelesine ilk 11´de başlayan Manuel Da Costa, İrfan Can Kahveci ve Mahmut Tekdemir bu maçta sarı kart görmeleri halinde, 12´nci haftada Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynanacak maçta forma giyemeyecek.


Bursa'da yangın alarmı felaketi önledi

Tavuk eti üretimi aylık yüzde 0,7 azaldı

Toplanan inek sütü miktarı yıllık 13,1 arttı

Konut satışları mart ayında ülke genelinde yüzde 0,1 azaldı

Rus araştırma üniversitesi ile proje işbirliği için ilk adımlar atıldı

İznik'te definecilerin kazı yaptığı mağarada göçük: Bir kişi öldü, iki kişi mahsur kaldı

Bursa'da kamyonun freni patladı, elektrik direğine ve eve çarptı

Sarıyer'de taksi şoförü gasp edildikten sonra bıçaklanarak öldürüldü

Serbest piyasada döviz fiyatları

Trendyol Süper Lig’de 33. hafta heyecanı

Edirne’de Tunca Nehri kuruma noktasına geldi

Bursa Deniz Otobüslerinin bazı seferleri iptal edildi

14 yaşındaki Alperen şehir dışına gideceği esnada polis tarafından yakalandı

Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil kabri başında anıldı

Servet Yardımcı ve Erdal Alkış TFF başkanlığı için aday oldu

Gemlik'te bir evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

Esenyurt’ta fabrika yangını

Ayvalık’a ikinci buluşma noktası

Bursa'da yetiştirme yurdundan kaçan 14 yaşındaki Alperen Akdoğan aranıyor

İnegöl'de motosiklet kazası: 1 ağır 2 yaralı

Edirne’de ’pes’ dedirten olay: İçi yolcu dolu minibüsün şoförü alkollü çıktı

Bursa'da muhtar mazbatasını alacağı gün hayatını kaybetti

İstanbul'da DEAŞ operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

Nilüfer 22. Uluslararası Spor Şenlikleri başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu yönetiminde yeni tedbirler açıkladı

BTÜ’nün 2030 yılı için en iyi fikirler aranıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonrası açıklamaları: "Milletin verdiği mesajları doğru okumalıyız"

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal vefatının 31. yıl dönümünde kabri başında anıldı

Beyoğlu’nda Askeri üniforma görüntüsü ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı

Bursa’da hırsızlık olaylarında büyük azalma: Vali Mahmut Demirtaş açıkladı

Yükleniyor