BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM ERZİNCAN´DA

?ÖLÇÜ VE AYAR KAÇTI, ÜFLEME BİR AY DAHA DEVAM EDECEKLER?

SİYASET 12.05.2018 19:40:22 0
/kanal16haber.com/2018-5/12/194927395b.mp4
BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM ERZİNCAN´DA

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, MEMLEKETİ ERZİNCAN´DA DÜZENLENEN TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU. 24 HAZİRAN SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE MUHALEFET KANADINDAN YÜKSELEN VAATLERE ?ÖLÇÜ VE AYAR KAÇTI, ÜFLEME BİR AY DAHA DEVAM EDECEKLER? DEDİ.

Başbakan Binali Yıldırım, "Bugünlerde ´Tamam´ diye bir kampanya yapıyorlar sanal alemde. Sanalla yalanla dolanla bu işler olmaz. Sonuç sanal alemde alınmaz. İktidarın adresi sandıktır, sanal alem değildir. Sanal oylamayla iktidar olunmaz." dedi.

Yıldırım, Akyazı´daki "10 Adet Kırsal Kalkınma Projesi Toplu Açılış ve 250 bin Düve Projesi İlk Teslim Töreni"ndeki konuşmasında, bazılarının "Köyler boşaldı, hayvancılık nasıl arttı?" dediklerini anımsattı.

Hayvancılık yapma anlayışının değiştiğini belirten Yıldırım, eskiden besi çiftliklerinin olmadığını artık aile-köy hayvancılığından işletme anlayışına geçildiğini söyledi.

Yıldırım, bunun artık ticari bir iş olarak görülmeye başladığına işaret ederek, "Ölçek büyüdü, ölçek büyüyünce her yerde yok ama sonunda artış gerçekleşmiş oldu. 16 yıldır kalkınmamızın anahtarı olarak tarımı ve hayvancılığı gördük, desteklemeyi de kendimize hedef olarak koyduk." ifadesini kullandı.

"Biz, toprağına ve bayrağına gönülden bağlı bir milletiz" diyen Yıldırım, "Askerlik ve çiftçilikle Anadolu´yu kendimize yurt edindik. Tarihte bizi bu topraklardan çıkarmaya çalışan hiçbir güç başarılı olamadı. Bundan sonra da ne bayrağımızı yere düşürürüz ne de toprağımıza ayak bastırırız." değerlendirmesinde bulundu. 

Yıldırım, bunca saldırıya ve ihanete rağmen, bu topraklarda tutunulmasının sırrının "memleket sevdası" olduğunu söyledi. Hükümet olarak, ülkenin geleceği için toprağın zenginliklerinin önemini bildiklerine işaret ederek, o yüzden göreve başladıkları ilk günden beri tarım sektörünün ve hayvancılığın gelişmesi için büyük gayret gösterdiklerini kaydetti.

Bütün tarımsal hasılanın 24 yıl önce 24 milyar olduğunu, bugün de 60 milyar dolarlara çıktığını anımsatan Yıldırım, tarımda yapılan ihracat rakamlarına ilişkin örnekler verdi.

Yıldırım, birçok kalemde desteklerinin bulunduğunu, geçen yıl başlattıkları yeni bir uygulamanın olduğunu hatırlatarak, "Bu destekleri parça pinçik vermek yerine, yılda 2 sefer mart ve ekim aylarında verelim dedik. Böylece vatandaşımız aldığından bir şey öğrensin." dedi.

"79 ülkeye tohum ihracatı yapıyoruz"

Mazot desteğine de değinen Yıldırım, "Ancak gübredeki destek şeklini tekrar gözden geçiriyoruz. Daha etkin nasıl yapabiliriz, buradaki birtakım kaçaklara, istismarlara nasıl mani oluruz, bunun çalışmalarını yapıyoruz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, hayvanların takibi için küpeleme sistemi olduğunu anımsatarak, "Türkiye´de 2002´de 145 bin ton sertifikalı tohum üretimi yapılıyordu, bugün bunu 7 kat artırdık. Sertifikalı tohumda Türkiye ihracatçı konuma geldi. 79 ülkeye tohum ihracatı yapıyoruz. Yeter mi? Yetmez. Türkiye tarımda, hayvancılıkta, gıdada lider ülke oluncaya da kadar durmak yok, yola devam." ifadesini kullandı.

Son 16 yılda tarıma, hayvancılığa ve çiftçiye yapılan yatırımları hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bugün bereketli topraklar üzerinde gözünü geleceğe çeviren, gelecek hedefleri yapan hemşehrilerimiz, çiftçilerimiz var. Şu anda çiftçilerimiz, Ziraat Bankasından aldığı krediyi yüzde 99 oranının üzerinde geri ödüyorlar. Erzincan´da kredi dönüş oranı yüzde 99,9. Kooperatiflerde de yüzde 95,5 geri ödeme var. 2010´dan bu tarafa üreticilere 0 faizle hayvancılık desteği veriyoruz. Şimdiye kadar 2 bin 563 kişiye 105 milyondan fazla destek ödemesi yapılmış."

"Milliyetçi, ülkücü kardeşlerime teşekkür ediyorum"

Başbakan Yıldırım, ülkede yeni bir döneme geçildiğine dikkati çekerek, yönetim sisteminde değişiklik yapıldığını söyledi.

Bu değişikliğin nedenlerini anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"17-25 Aralık, Gezi olayları, cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşananlar, parti kapatmalar. Bunlar hep daha dünün AK Parti iktidarının karşılaştıkları. 28 Şubat, 12 Eylül, 1960 ihtilali, 1971 muhtırası yani son 60 yılda bu ülkenin başına gelmedik kalmadı. Ne oluyor? Milli irade örseleniyor, sürekli milli iradeye saldırı var. İşte bunlar olmasın, vatandaşımız doğrudan demokrasiye geçsin, dolaylı değil. O yüzden de 16 Nisan´da bir anayasa değişikliği gerçekleştirdik."

Yıldırım, anayasa değişikliğinde, "Cumhur İttifakı" altında seçime gittikleri MHP ile beraber yola çıktıklarını belirterek, "Ben bu vesileyle mesele, memleket meselesi olunca gerisi teferruattır diye bizimle birlikte yol yürüyen milliyetçi, ülkücü kardeşlerime teşekkür ediyorum." dedi.

24 Haziran´ın 16 Nisan halk oylamasında verilen kararın uygulaması olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Biz geleceğiz, oluru alacağız, vatandaş kararını da seçimini de yapacak. Vatandaşın verdiği karar başımızın tacıdır. Türkiye, nereden nerelere geldi. Bu seçimin bir özelliği var. Bu seçimin özelliği, burada ilk defa hem hükümet seçimi yapılıyor hem milletvekilliği seçimi yapılıyor. Bu sistem herkesi terbiye ediyor. Yavaş yavaş herkes, birbirine benzemeyenler bile bir araya geliyor. Benzemezler ittifakı da var. Cumhur İttifakı var belli, milletin bekası, ülkenin huzuru, barışı, kardeşliği, iç ve dış tehditlere karşı bir yol arkadaşlığı. Tabi, onlara da başarılar diliyoruz, siyaset bir yarıştır."

"Sonuç sanal alemde alınmaz"

Yıldırım, vatandaşlardan son 16 seneye bakıp, gelecek 5 senenin kararını vermelerini istediklerini bildirdi.

Buradaki kararın "devam" yönünde olması durumunda hizmetlerin artarak devam edeceğinin altını çizen Yıldırım, şunları belirtti:

"Bugünlerde ´Tamam´ diye bir kampanya yapıyorlar sanal alemde. Sanalla yalanla dolanla bu işler olmaz. Sonuç sanal alemde alınmaz. İktidarın adresi sandıktır, sanal alem değildir. Sanal oylamayla iktidar olunmaz. İnşallah yeni sistemin ilk seçiminde de cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. İçeride ve dışarıda ülkemizin hızını kesmeye çalışanlara da en güzel cevabı 24 Haziran´da vereceğiz. ´Seçim kazanmak´ diye bir dertleri yok, Recep Tayyip Erdoğan insin de ne olursa olsun. Bu kadar. Bu ülkeye bu kadar zulüm olur mu kardeşim? Tayyip Erdoğan´ı dışarıdakiler de hazmedemiyor, onu anlayabiliriz. Niye anlarız? Çünkü biz bağımsız bir dış politika izliyoruz. ´Bölgede iş yapacaksanız, sınırları değiştirecekseniz, yeni ülkeler, yeni şer kuşakları oluşturacaksanız buna Türkiye izin vermez´ diyen bir Recep Tayyip Erdoğan, bir AK Parti iktidarı var."

 


Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı

A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu

Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın

Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı’na iki ödül

Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı

Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı

Bursaspor’da hazırlıklar devam ediyor

Sultanlar Ligi: Eczacıbaşı Dynavit: 3 - Fenerbahçe: 0

Bakırköy’de kuyumcuya silahlı saldırı: Saldırganın kaçış anı kamerada

Sarıyer’de taksiciler öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için eylem yaptı

Pendik’te hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Edirne Balkanların ticaretin merkezi oluyor

Ataşehir’de tır yan yattı, cadde trafiğe kapatıldı

Türkiye’de artış hızı Avrupa’nın 3 katından fazla

Beyoğlu’nda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

JASAT hırsızı kıskıvrak yakaladı

Hayır çeşmesi yapmak isterlerken hayatlarını kaybettiler

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Keşan’da trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

Sultangazi’de ‘5. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’ düzenlendi

Gömeç, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Kırklareli’de firari hükümlü yakalandı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Çocuklar, bayramlarını Burhaniye’de doyasıya kutlayacak

Ayvalık’ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı

Ayvalık’ta Turizm Haftası kutlandı

Polis ve jandarmadan motosiklet sürücülerine yelek hediyesi

Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder: “Hata lüksümüz yok”

Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu

Yükleniyor