BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM ?PROJE TERÖR ÖRGÜTÜ? İFADESİNİ AÇIKLADI

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM BOSNA HERSEK ZİYARETİ ÖNCESİ ESENBOĞA HAVALİMANI´NDA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ.

GÜNDEM 29.03.2018 14:29:47 0
/kanal16haber.com/2018-3/29/143839417b.mp4
BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM ?PROJE TERÖR ÖRGÜTÜ? İFADESİNİ AÇIKLADI

Başbakan Binali Yıldırım, PYD/PKK´nın kontrolündeki  Suriye´nin Geleceği Partisine ilişkin, "Bunların sürekli yer ve isim  değiştirdiklerini hep söyledik. Suriye´de başka isimle karşımıza çıkıyorlar,  Irak´ta başka isimle karşımıza çıkıyorlar. Ama üzerlerindeki postu kaldırınca  bunların kim olduğu çok açık şekilde meydana çıkıyor. Biz bunları iyi tanırız.  Hangi kılıkta, hangi isimle gelirse gelsin belki bazı dostlarımızı geçici bir  süre kandırabilirler ama Türkiye Cumhuriyeti´ni ve aziz milletimizi  kandıramazlar." dedi. 

Yıldırım, Bosna Hersek´in başkenti Saraybosna´ya hareketinden önce  Esenboğa Havalimanı´nda düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde  bulundu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde, PKK, PYD, YPG, DEAŞ, FETÖ  gibi terör örgütleri için "proje terör örgütü" ifadesinin yer aldığının  hatırlatılmasının ardından, "proje terör örgütü" ifadesiyle ne söylenmek  istediğinin sorulması üzerine Yıldırım, "Aslında ifade kendisini anlatıyor. Bu  örgütler, kendi iradesiyle ortaya çıkan örgütler değil. Bu projeyi hazırlayan birilerinin olduğunu ifade ediyor. Birilerinin amaçlarına hizmet etmek amacıyla  geliştirilmiş, yönlendirilmiş, sipariş üzere kurulmuş örgütlerdir."  değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, bu örgütlerin "taşeron örgütler", bazen "arkalarında bir üst  akıl olan terör örgütleri" olarak da tanımlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Burada vatandaşlarımızın, milletimizin dikkatini çekmek amacıyla  böyle bir tabir Milli Güvenlik Kurulu bildirisinde yer aldı. Zaten bunu görüyorsunuz. Hem Suriye hem yurt içinde terörle yaptığımız mücadele açık bir  şekilde görüyoruz. Bunların, çeşitli ülkelerin uyruklarından ne Kürtlerin ne  Türklerin ne de başka bir vatandaş grubumuzun dertleriyle ilgili bir oluşum  içinde olmadıklarını açık seçik görüyoruz. Parayı kim verirse ona hizmet eden,  bugün bu kılıkta, yarın başka kılıkta iş gören örgütler."

15 Temmuz´daki darbe girişimine ilişkin PKK ile FETÖ´nün terör  elemanlarının nasıl hareket edeceklerini teferruatlıca konuştuklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"Şimdi normal şartlarda bu örgütlerde bir amaç olsa, bir hedef olsa,  kendilerine yönelik bir akılları olsa, dünya bir araya gelse bunlar bir araya gelemez. Hedef, Türkiye Cumhuriyeti´ni zora sokmak, yormak. Bunların yıkmak,  parçalamak, bölmek gibi ütopik hayalleri dünya dursa gerçekleşmez. Ancak bizi  meşgul edebilirler. Enerjimizi biraz burada sarf etmemize sebep olabilirler. Son  iki yılda yaptığımız çalışmalarda Allah´a şükür, hem yurt içinde hem yurt dışında  terör örgütlerinin her birine gereken cevabı verdik. Bu konuda da tamamen  inisiyatif güvenlik güçlerimizin elindedir. Terör örgütü de sürekli yer  değiştirerek, sürekli ad değiştirerek ayakta kalma gayreti içerisindedir."

"Türkiye Cumhuriyeti´ni ve aziz milletimizi kandıramazlar"

Rakka´da "Suriye Gelecek Partisi"nin kurulduğunun hatırlatılması ve  "ABD´nin, bu yapıyı destekliyoruz açıklaması var. ABD´nin bu yapıyı, yeni süreçte  askeri çözüm değil de siyasi çözüm olarak kullanacağı ve Türkiye ile bir pazarlık  konusu yapacağı iddia ediliyor. SDG, SGP mi oldu? Nasıl bakıyoruz?" diye  sorulması üzerine Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bunların sürekli yer ve isim değiştirdiklerini hep söyledik.  Suriye´de başka isimle karşımıza çıkıyorlar, Irak´ta başka isimle karşımıza  çıkıyorlar. Ama üzerlerindeki postu kaldırınca bunların kim olduğu çok açık  şekilde meydana çıkıyor. Biz bunları iyi tanırız, hangi kılıkta, hangi isimle  gelirse gelsin. Belki bazı dostlarımızı geçici bir süre kandırabilirler ama  Türkiye Cumhuriyeti´ni ve aziz milletimizi kandıramazlar. Çünkü 35 yıldır biz  bunlara karşı amansız bir mücadele ediyoruz. Kürt kökenli vatandaşlarımız, Türk  kökenli vatandaşlarımız, herkes bunlardan ciddi şekilde zarar gördü. Hiçbir  şekilde ne ülkemiz toprakları içerisinde ne de hiçbir şekilde ülkemizin  sınırlarının etrafında böyle oluşumlar hayat bulamaz. Buna imkan vermeyiz."

Yıldırım, yerel seçimde AK Parti ile MHP´nin bir ittifak yapıp  yapmayacağı sorusuna ise milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partilerin  ittifak yapabilmelerine imkan sağlayan bir kanunun Meclisten çıktığını  anımsatarak, buna göre isteyen partilerin, istediği başka partilerle müşterek  seçime gidebileceklerini ifade etti.

Başbakan Yıldırım, "Şu aşamada MHP ile yapacağımız ittifak  cumhurbaşkanlığı seçimini, milletvekili seçimini kapsıyor. Yerel yönetimler yani  belediye seçimleriyle ilgili şu an için MHP ile ortak bir çalışmamız yok." dedi.


Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

Yükleniyor