Başbakan Davutoğlu´ndan ´beyaz toros´ açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ?90´lı yılların bölgedeki sembollerinden biridir beyaz toros, faili meçhullerle anılır.Demek istediğim şu, faili meçhulleri bu ülkede AK Parti bitirdi. Beyaz torosların ya da terörün egemenliğini ve belli nüfuz alanları oluşturma

POLİTİKA 21.10.2015 13:37:05 0
Başbakan Davutoğlu´ndan ´beyaz toros´ açıklaması

 

Tüm Emekliler Derneği´nin TES-İŞ Sendikası Toplantı Salonu´nda düzenlenen 21. Olağan Genel Kurulu´na katılan Başbakan Davutoğlu, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun, "Türkiye´de IŞİD´in yuvalandığı yerlerin belli olduğu ancak siyasi iktidarın bu hücrelerin baskına uğramasına izin vermediği" yönündeki iddialarına cevap veren Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu´na bir anamuhalefet partisi lideri olarak değil Türkiye´de sorumluluk hissine sahip bir siyasi lider ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak buradan hitap etmek istiyorum. Herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ülkeye, vatandaşlarına tehdit teşkil eden herhangi bir yapının sürmesine izin verebilir mi? Bu nasıl bir anlayıştır, bu nasıl bir zihniyettir. Hükümet böyle bir saldırı olacağını bilecek ve bunun gereğini yapmayacak. Bunu akıl, mizan ve en önemlisi vicdan alır mı? Bizi tanıyanlar böyle bir şeye bizim yol açabileceğimizi tasavvur edebilir mi?" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Ben geleceğe dönük olarak bütün Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlarını temine söylüyorum. Türkiye´de hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, hangi siyasi partiden gelirse gelsin hiçbir başbakan, hiçbir hükümet yetkilisi, hiçbir kamu görevlisi suç işleyeceğini bildiği bir terör örgütüne karşı tedbir almaktan kaçınmaz. Bu Türkiye´deki en temel ortak paydayı bile yok saymaktır. Söz konusu değil" ifadesini kullandı.

"TERÖRLE MÜCADELEDE BİZİ YAPAYALNIZ BIRAKANLAR AHKAM KESEMEZ"
23 Temmuz´dan bu yana IŞİD´e dönük operasyonların hemen hemen her gün operasyonlar devam ettiğini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:
"O günlerde 3-4 gün içinde 768 terör örgütü üyesi gözaltına alındı. Türkiye bir hukuk devleti, gözaltına alındıktan sonra yargıya teslim edilir. Yargı da adalet de gereğini yapar. Ama Sayın Kılıçdaroğlu´nun öncelikle hesap vermesi gereken husus şudur: Çok açık söylüyorum eğer bu kadar kaygılı idiyse ülkeyle ilgili o zaman Anayasanın gerektirdiği şekilde geçici hükümet katılır, bakan verir, böyle itham ettiği bir ihmalin olmaması için çaba sarf ederdi. Hem kenarda bekleyecek hem hiçbir sorumluluk üstlenmeyecek hem de aklın, mizanın, vicdanın kabul etmeyeceği ithamlarda bulunacak. Bunu kabul etmek mümkün değil. Görev ve sorumluluktan kaçanlar, terörle mücadele ederken bizi yapayalnız bırakanlar kenardan ahkam kesemezler, ithamda bulunamazlar. Bunu Sayın Kılıçdaroğlu´na bir anamuhalefet partisi genel başkanı olarak yakıştırmadığım gibi sorumlu bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına da bunu yakıştırmam."

ANKARA SALDIRISI
Başbakan Davutoğlu, "Ankara saldırısının asıl hedefinin HDP Genel Merkezi olduğu iddia ediliyor. Bu iddialar doğru mu, bu yönde istihbarat var mıydı? İkinci canlı bombanın kimliğine ilişkin yeni bir gelişme var mı?" sorusu üzerine, "Soruşturma derinleştirilerek sürdürülüyor. Zaten bu konu artık adalete, yargıya intikal etmiştir, gerekli açıklamalar savcılıklarımızca yapılıyor. Burada daha önce açıklama bile değil spekülatif haberler dolayısıyla Başsavcılığımızın açıklamasında ortaya konduğu gibi birçok zanlının kaçmasına sebebiyet verildi. Bu konularda sorumsuzca, spekülatif yorum yapmaktan herkesin kaçınması lazım. Elimizde olan bütün bilgiler, veriler değerlendiriliyor ve her türlü tedbir alınıyor. Bu saldırının veya başka bazı saldırıların şu veya bu siyasi partiyi hedef almasına gelince, biz siyasi partilerle rekabet içinde olabiliriz ama bütün siyasi partilerin güvenliği ve onların yapacağı faaliyetlerin güvenliği hükümet teminatı altındadır. Alınacak her tedbir alınır. Ankara saldırısı da başka planlandığı iddia edilen saldırılar da herhangi bir siyasi partiye değil Türkiye´nin bütününedir. Hepimizin bu saldırılar karşısında açık, net tutum almamız gerekir. Yoksa bu saldırıları bir siyasi malzeme olarak değerlendirip hükümeti ve siyasi partileri izam edecek şekilde yorumlarda bulunmak da doğru değil" açıklamalarında bulundu.

"BEYAZ TOROS" AÇIKLAMASI
Van mitinginde "AK Parti iktidardan inerse buralarda terör çeteleri ya da eskiden olduğu gibi beyaz toroslar dolaşacak" sözleri sonrası başlayan tartışmalara yanıt veren Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Benim oradaki ifademi herkes dikkatli okusun. Hiçbir şekilde AK Parti´nin alternatifi olarak ortaya koymuş değilim. Sadece 90´lı yılları, bu terör, huzur ve demokrasi operasyonları başladığında teröre açık destek veren çevreler, ´AK Parti, 90´lı yıllara geri dönmek istiyor´ diye iddialarda bulundular. Benim bu sözle hedefim, o ithamlara karşı bir cevap mahiyetindedir. Yani 90´lı yılların bölgedeki sembollerinden biridir beyaz toros, faili meçhullerle anılır. Demek istediğim şu, faili meçhulleri bu ülkede AK Parti bitirdi. Beyaz torosların ya da terörün egemenliğini ve belli nüfuz alanları oluşturmasını AK Parti engelledi. Ben dün Van´da bugün Ankara´da hitap ederken 13 yıl içinde demokratik hukuk devletini güçlendirmiş bir partinin genel başkanı olarak hitap ediyorum. Hiç kimseyi tehdit etmedim çünkü o tehdit hepimize dönük olarak. Ama şunu söyledim: Birileri, savaş baronları, terör baronları ve bu terör baronlarının varlığından destek alan 90´lı yıllardaki beyaz toros sembolü ile anılan çevreler aslında birbirlerini neredeyse destekleyen çevreler. Birinin varlığı diğerine zemin teşkil ediyor. Her iki varlığı da ülkede tesirsiz hale getiren AK Parti iktidarıdır. Şimdi dahi düşününüz, 7 Haziran´dan bu yana isyan çağrıları, silahlı ayaklanma çağrıları yapan terör örgütü aslında kendi karşıtını da ortaya çıkaracak provokasyonlarda bulunuyor. Bütün bunların üstünde Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokratik hukuk devleti içinde her türlü, kendi özgürlük ve güvenlik dengesini koruyacak mekanizmaları vardır, bu tedbir alınıyor. Yoksa beyaz torosla sembolize edilen her şeyin Türkiye´de sonuna gelinmiştir, bir daha o günlere geri dönülmeyecek. Benim kast ettiğim bu. Geri dönülmeyecek çünkü AK Parti´nin savunageldiği özgürlük ve demokrasi ilkeleri bu ülkede daima hayat bulacak."


Yıldırım'da 4 bin 142 çocuk sporla buluştu

Aydın'dan Bursa'ya sahte zeytinyağı getirenler gözaltına alındı

Bursa Büyükşehir Belediyesporlu kanocular Muğla’da 12 madalya 1 kupa kazandı

Ertuğrulgazi Mahallesi’nde 37 sokakta asfaltlama yapıldı

Sıfır atık'a tam destek: Yıldırım'da kahvehane masaları çevreye dost oluyor

Çocuk Korosu izleyicilerden tam not aldı

Karacabey'de traktör kazası: 2 yaralı

TCMB faiz kararını açıkladı! Faiz sabit bırakıldı, enflasyon hedefi %5 olarak belirlendi

Şehitler Abidesi’nde SOLOTÜRK gösterisi nefesleri kesti

Bursa’da FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına darbe 4 kişi gözaltına alındı

İnegöl'de dayı yeğenine ateş etti! Saldırgan dayı tutuklandı

Traktör ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

İnegöl'de şüpheli, polislerden kaçarken balkondan düştü

Dünyada bir ilk! İnegöl'de yarı tavuk yarı horoz doğdu

Başkan Erol: "Kestel kirliliğin pençesinden kurtulacak"

Kadavra köpekleri ormanda Korhan Berzeg’e ait iz arıyor

Şehitler Abidesinde 57. Alay Vefa Yürüyüşü kapanış programı düzenlendi

İmrahor İlyas Bey Camii’ne uzay kafes: 100 yıl sonra üstü kapatılacak

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: Maskelerle kahveyi taradılar

Çorlu tren kazasında karar çıktı

Marmarabirlik’ten ortaklarına 630 milyon liralık ödeme

Otomobilin içinde ailesine bıraktığı notlar ve cesedi bulundu

Adana Demirspor ile Galatasaray 40. randevuda

Avcılar’da esrarengiz cinayet

Balkan göçmenleri, İnegöl'de 23 Nisan'ı coşkuyla karşıladı

Bursa’da alkollü sürücü terlikle araç kullanırken kaza yaptı

Bursa'da 'Huzur' operasyonu! Görükle'de kontrol yapıldı

Uyku apnesi sendromu olanlara ehliyet yasağı

Mart ayında trafikte patlama! Taşıt kayıtlarında yüzde 18,2 artış yaşandı

Trendyol Süper Lig’de 34. hafta yarın başlayacak

Yükleniyor