BAŞBAKAN DİYARBAKIR´DA BÜYÜK KUDÜS MİTİNGİNE KATILDI

?BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ARAMIZDAN DEFOLUP GİTSİN?

GÜNDEM 21.05.2018 10:50:20 0
/kanal16haber.com/2018-5/21/110956138b.mp4
BAŞBAKAN DİYARBAKIR´DA BÜYÜK KUDÜS MİTİNGİNE KATILDI

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM DİYARBAKIR´DAKİ BÜYÜK KUDÜS MİTİNGİNDE KONUŞTU?  YILDIRIM BURADA TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA KARARLILIK MESAJI VERDİ.

Başbakan Binali Yıldırım, "Biz her sorunumuzu çözeriz, yeter ki barış olsun, kardeşlik olsun huzur olsun. Yeter ki bölücü terör örgütü PKK aramızdan defolup gitsin" dedi. 


Diyarbakır İstasyon Meydanı´nda toplanan kalabalığa seslenen Başbakan Binali Yıldırım, bütün ilçelerin isimlerini tek tek sayarak vatandaşlara selam gönderdi. Başbakan Yıldırım, "Bizleri bir araya getiren sizlerle buluşturan Mevla´ma hamd olsun. Buradan Kayapınar, Kocaköy, Eğil, Ergani, Hani, Hazro, Sur, Yenişehir, Kulp, Lice´ye, Silvan´a bütün Diyarbakırlı kardeşlerime selam ve sevgilerimi iletiyorum. Yüce Allah oruçlarımızı kabul etsin. Rabbimiz birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, aynen bugünkü gibi yapsın. Kardeşliğimizi de bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Bugün burada İsrail´in zulmünü lanetlemek ve Filistinlilerle dayanışmamızı göstermek için tarihi Diyarbakır´dayız. Selam olsun ey güzel ve vefalı Diyarbakır. Surlarınla, Mardin Kapınla, Kırklar Dağınla, buram buram tarih kokan, şarkıların, türkülerin ile kültür kokan, Sahabelerinle, Hz Süleyman´ınla, Ulucami´nle İslam kokan Diyarbakır. Kudus´te Mescid-i Aksa´yı bekleyen Igdırlı Hasan Onbaşı´nın kardeşi Diyarbakır. Kudüs´ü Diyarbakır´dan selamlıyorum. Selahattin Eyyübi´nin torunlarıyla Mescid-i Aksa´yı hürmetle selamlıyorum. Kudüs Selahattin Eyyübi´yi iyi bilir, iyi tanır. Kudüs fatihi sizin evladınız Selahattin Eyyübi´yi de rahmetle anıyorum. Haremi şerifte kan döken İsrail´i de kınıyorum. Masum çocukların, bebeklerin üzerine kurşun yağdıran bu alçaklar daima utanç içinde yaşayacaklar. Bize düşen zulmün, zalimin karşısında omuz omuza hep beraber olmaktır. Allah hepimizden razı olsun. Kardeşliğimizi ebedi kılan Rabbim kalplerimizi birleştirsin" diye konuştu. 

"BİR YANDAN SEÇİME GİDERKEN, DİĞER YANDAN KARDEŞLERİMİZİN, KOMŞULARIMIZIN ACILARIYLA İLGİLENİYORUZ" 
Başbakan Yıldırım, bir yandan seçim hazırlıklarını sürdürürken, diğer yandan kardeşlerinin, komşularının acılarıyla ilgilendiklerini söyledi. Yıldırım, "Bir yandan seçime giderken diğer yandan da kardeşlerimizin, komşularımızın acılarıyla da ilgilenmek durumundayız. Biliyorsunuz Cuma günü İstanbul Yenikapı´da yüz binlerce vatandaş ile bir araya gelip zulmün karşısında dimdik durduk, şimdi de on binlerin önünde Diyarbakır´dayız, sizlerle beraberiz. Buradan milletin adamı Türkiye sevdalısı cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın selamını size iletiyorum. Türkiye´nin sesini hem İstanbul hem de Diyarbakır´dan dünyaya duyurmak çok önemlidir. Evet, hepimiz Filistinliyiz. Filistin´le dayanışma içerisindeyiz. Bizler aynı bedeniz, aynı ruhuz. Diyarbakırlı bin 400 yıllık kardeşliğimizin gereği olarak Filistin´in Gazze´nin yanındadır. Mekke ve Medine´den sonra en fazla sahabi bu mübarek şehirde yatıyor, Diyarbakır´da yatıyor. Bu güzel şehir peygamberimizin yüzünü görmüş ona yoldaşlık yapmış 41 sahabeye ev sahipliği yapıyor. Diyarbakır´da bulunan peygamberleri, sahabeyi kiramı hürmetle yad ediyorum" şeklinde konuştu. 

"İSRAİL YÖNETİMİ GÖRÜLMEMİŞ BİR KATLİAM GERÇEKLEŞTİRDİ" 
Konuşmasında İsrail´in yaptıklarına tepki gösteren Başbakan Binali Yıldırım, açıklamalarını şöyle sürdürdü: 
"Mübarek ramazan ayına huzur içinde girmeyi beklerken, ne yazık ki İsrail yönetimi görülmemiş bir katliam gerçekleştirdi. Ülkeleri için barışçıl gösteri yapmak isteyen Filistinli çocukların, kadınların üzerine acımasızca kurşun yağdırdılar. Bütün İslam ümmetinin, kalbine hancer sapladılar. Allah zulüm düzenlerini başlarına yıksın. Dünyaya hükmetmeye çalışan zalimler Müslümanların başlarını öne eğdirmek istiyorlar. Selahattin´i Eyyübi´nin, Sultan Alparslan´ın, Fatih Sultan Memed´in intikamını almak istiyorlar. Ama buna izin verir mi Diyarbakır? Diyarbakır her zaman dinine, vatanına, bayrağına sahip çıkan bir şehrimizdir. Bizler şerefimizle yaşamaya aht etmiş Rabbimize söz vermişiz. Zalimlere, katillere ruhlarını düşmanlara satan alçaklara boyun eğmeyiz. Hak ve adalet yolundan asla ayrılmayız. Her türlü ayrımcılığı, ırkçılığı reddedeceğiz. Biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü". 

"BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ARAMIZDAN DEFOLUP GİTSİN" 
Başbakan Yıldırım konuşmasında PKK terör örgütüne de sert sözlerle yüklendi. Terör örgütünün millet ile aralarına girmesini istemediğini belirten Başbakan Yıldırım, "Hepimiz kardeşiz. Çünkü Rabbimiz bir, kitabımız bir, peygamberimiz bir, onun için biriz ve beraberiz. Şiddetin her türlüsünü reddedeceğiz. Sorunlarımızı konuşacağız, görüşerek akılla halledeceğiz. Çözülmeyecek hiçbir sorunumuz yok. Her sorunumuzu çözeriz, yeter ki barış olsun, kardeşlik olsun huzur olsun. Yeter ki bölücü terör örgütü PKK aramızdan defolup gitsin. Gençlerin kanına giren alçak terör örgütünü Allah´a şükür sizlerin desteği ile ülkemize, ilimize zarar veremeyecek duruma getirdik. Kalu belada Allah´a verdiğimiz sözü yerine getirmek için ne kendi hukukumuzu çiğneteceğiz, ne de başkasının hukukunu çiğneteceğiz. Bizim anlayışımızda insan yaratılanların en üstünüdür. Şiddet, nefret ve gözyaşından beslenenler bunu anlayamaz. Biz bu birlik ruhu ile can kardeşiyiz. Türkiye´nin bütün vatandaşları eşittir, özgürdür, bu ülkede hiçbir kimse birinci sınıf, ikinci sınıf diye ayrılamaz" dedi. 


Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale Zaferi, şanlı bir destan

Celil Çolak "Mustafa Kemal'in Kağnısı"nı seslendirdi

Karacabey 100. Yıl Sanat Galerisinde Çanakkale Zaferi sergisi

Alinur Aktaş'tan yeni evlilere düğün hediyesi

Bursa Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 3 oyun sahnelenecek

4 İlde 3 organize suç örgütü çökertildi

Yükleniyor