BAŞKAN EDEBALİ´DEN ENGELLİ SPORCULARA MORAL

GÖZ BANDI TAKARAK FUTBOL OYNADI, ATIŞ YAPTI

GÜNDEM 20.02.2017 14:32:53 0
BAŞKAN EDEBALİ´DEN ENGELLİ SPORCULARA MORAL

 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, engelli sporculara moral vermek için göz bandı takarak futbol oynayp atış yaptı.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 2016 Rio Paralimpik Oyunları´nda Yıldırım´ı temsil eden Milli Atıcı Aysel Özgan, Para-Taekwondo Dünya Şampiyonu Büşra Gör, B1 Futbol 2. Lig´inde şampiyon olarak 1. Lig´e yükselen Yıldırım Belediyesi Altı Nokta Görme Engelliler Futbol Takımı ve Yıldırım Belediyespor Ampute Futbol Takımı sporcuları ile bir araya geldi. Sporcuları antrenmanlarında ziyaret eden Başkan Edebali, Aysel Özgan´la birlikte atış yaparken, görme engelli ve ampute sporcularla birlikte de futbol oynadı.
Başkan Edebali, ?Beşeri sermayemizin en önemli odak noktası gençlerimiz ve ağırlıklı olarak dezavantajlı kesimlerimiz. 250 bin genç nüfusu olan bir ilçe olarak hizmetlerimizin başında ?Spor Şehri Yıldırım´ hedefimize ulaşmak var. Yıldırım Belediyespor Kulübümüz bünyesinde 20´nin üzerinde branşta çocuklarımızı ve gençlerimizi sporla donatıyoruz. İlçemizde projeler ürettiğimiz dezavantajlı kesimlerimizden biri de engelli kardeşlerimiz. Engelli vatandaşlarımız için yürüttüğümüz çalışmalar yalnızca onlara istihdam sağlamak ya da fiziki mekanlarda kendilerini acındıracak bir hizmet anlayışı değil. Bilakis kendilerini hayata bağlayacak; hedeflerini, ideallerini gerçekleştirerek başarılarını ortaya koyacak projeler hazırlıyoruz. Onlar için sadece tesisler yapıp, maddi destekte bulunmuyoruz. Sporcularımızla bir araya gelerek, onlara vakit ayırarak, aramızdaki gönül bağını güçlendiriyoruz? dedi.
Engelli sporcuların elde ettiği başarıların kendileri için de mutluluk verici olduğunu ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, ?Dünya çapında zirveye çıkan engelli sporcularımızın kazandıkları başarıların arkasında olmak bizler için de ayrı bir gurur kaynağıdır. Türkiye Şampiyonluğu´nun ardından Amerika Birleşik Devletleri´nde düzenlenen Bedensel Engelliler Atıcılık Turnuvası´nda Dünya 2´ncisi olarak olimpiyatlara katılmaya hak kazanan Milli Atıcımız Aysel Özgan, 2016 Rio Paralimpik Olimpiyat Oyunları´nda altıncı olarak göğsümüzü kabarttı. Türkiye Para-Taekwondo Milli Takımı ile ilçemizi temsil eden Büşra Gör, Dünya Şampiyonluğu´nun yanında 5 kez Avrupa Şampiyonu olarak adeta tarih yazdı. İşitme engelli güreşçimiz Muhammed Akdeniz Avrupa Şampiyonluğu´nu Yıldırım´a kazandırırken, Milli Haltercimiz Ramazan Kara daAvrupa şampiyonu olarak bizleri sevince boğdu? diye konuştu.
Hayata bağlılıkları ve başardıklarıyla engelli sporcuların yaptıklarının bütün insanlara örnek olduğunu işaret eden Başkan Edebali, ?İşitme engelli atletimiz Şükrü Çetinkaya Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa ve Dünya ikinciliklerini ilçemize getirdi. Yıldırım Belediyesi Altı Nokta Görme Engelliler Futbol Takımımız, B1 Futbol 2. Lig´inde şampiyon olarak 1. Lig´e yükselme başarısı gösterdi.Ampute Futbol Takımımızın sporcuları, azimle, inançla ve hayata bağlılıkla neler başarılabileceğini bizlere gösterdi. Onlar öncelikle kendilerine güvendi, bizler de sporcu kardeşlerimize güvendik ve artık çok daha büyük hedeflerimiz var. Engelli sporcularımız hedeflerine ulaşırken kendilerine destek olmaktan belediye olarak çok bahtiyar hissediyoruz. Amacımız sporu 7´den 77´ye herkese teşvik etmek? ifadelerini kullandı.


İstanbul Tabip Odası seçim öncesi aday kadrosunu açıkladı

Fırtına nedeniyle yüzlerce pelikan plajda toplandı

Polisten özel güvenlik eğitimi

Bu proje geleceğin hafızlarını yetiştiriyor: 11 bin 300 öğrenci icazetnamelerini aldı

Yalova-Yenikapı Feribotu’nda korku dolu anlar

Pendik’te çocuk parkında yangın: Alevler metrelerce yükseldi

Arabalı vapurda korku dolu anlar: Dalgalar araç camlarını kırdı, göçükler oluşturdu

Basketbol Süper Ligi: Fenerbahçe Beko: 110 - Darüşşafaka: 77

Yenibosna metro istasyonunu yağmur sonrası su bastı

Gemlik’te fırtına ve yağmur hayatı felç etti, tekneler alabora oldu

Küçükçekmece’de bir binanın istinat duvarı çöktü

Trafikte tartıştığı sürücüye bıçak çekti, hakaretler savurdu

Kovalamaca sonucu yakalandı, 27 yıl hapis cezasıyla arandığı ortaya çıktı

Paşalimanı adasında yağmur etkili oldu

Uludağ’da Nisan ayında kar sürprizi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye ile görüşmesi sona erdi

Balıkesir 23 Nisan’ı büyük coşkuyla kutlayacak

Kağıthane Belediyesi’nin 2023 yılı faaliyet raporu mecliste kabul edildi

Keşan’da 14 yaşındaki çocuğun kullandığı otomobil kaza yaptı: 3 yaralı

Çan’da ev yangını korkuttu

Tekirdağ’da sağanak yağış etkili oluyor

Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nı 1. Ayak Yarışları Bilecik’te start aldı

TEM Otoyolu köprüsünde intihar girişiminde bulunan şahsı polis ikna etti

Boğazından ve göğsünden bıçaklanan adam zorla hastaneden çıktı, hayatını kaybetti

Bandırmaspor - Tuzlaspor maçının ardından

Bakan Bolat: “Yıl sonuna kadar hedefimiz 110 milyar dolar hizmet ihracatına ulaşmak”

Şehit infaz koruma memuru Cengiz Yiğit şehadetinin 2’nci yıldönümünde anıldı

Gemlik Belediye Başkanı Deviren: "Sorumlular cezalandırılacak"

Trendyol Süper Lig’e veda eden ilk takım İstanbulspor oldu

1969 Bilecik Spor Kulübü zorlu maçın hazırlıklarını tamamladı

Yükleniyor