BAŞKAN KURTULAN İLÇEDEKİ YATIRIMLARI EĞİTİM CAMİASINA ANLATTI

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı, kanaat önderleriyle buluşmaya devam ediyor.

GÜNDEM 17.05.2018 13:39:03 0
/kanal16haber.com/2018-5/17/140037998b.mp4
BAŞKAN KURTULAN İLÇEDEKİ YATIRIMLARI EĞİTİM CAMİASINA ANLATTI

MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANI SADİ KURTULAN, KANAAT ÖNDERLERİYLE BULUŞMA PROGRAMLARI KAPSAMINDA EĞİTİM CAMİASIYLA BİR ARAYA GELDİ. KURTULAN, İLÇEDE TAMAMLANAN VE DEVAM EDEN PROJELERLE İLGİLİ BİLGİLER VERDİ.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, son yıllarda eğitim alanında önemli hizmetlere imza attıklarını söylerken, özellikle çocukların ve gençlerin sosyal ve kültürel hayatlarını canlandıracak projeleri de bir bir hayata geçirdiklerini belirtti.

Mustafakemalpaşa´daki kanaat önderleriyle buluşma etkinliklerine hızla devam eden Belediye Başkan Sadi Kurtulan, son olarak eğitim camiasıyla bir araya gelerek projeler hakkında bilgiler verdi.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe ve okul idarecilerinin katıldığı Öğretmenevi´ndeki kahvaltılı toplantıda konuşan Başkan Sadi Kurtulan, eğitimin her alanında büyük bir seferberlik başlattıklarını, okulların bakımından spor araç ve gereçlerinin teminine, bahçe düzenlemesinden ek bina ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar birçok çalışma yürüttüklerini kaydetti.

?Eğitime hizmetin sonu yok´

Bugüne kadar 65 okulun bakım ve onarımını yaptıklarını dile getiren Başkan Kurtulan, 13 okulun parke ihtiyacını karşıladıklarını, Atatürk ve Yalıntaş okullarına da ek binalar kazandırdıklarını ifade etti.

20 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü Mustafakemalpaşa´daki okullarda kendilerine ulaşan her eksiği tamamladıklarını söyleyen Başkan Sadi Kurtulan; ? Kaliteli eğitimin kaliteli mekândan geçtiğinden hareketle kırsal ve merkezdeki tüm okullarımıza el uzatıyoruz. Fiziki çalışmaların yanı sıra öğrencilerimizin spor, kitap, teknolojik eğitim ve sınav çalışmalarına da desteğimiz sürüyor. 11 bin öğrencimizi yeni eğitim müfredatına uygun olarak online eğitimle buluşturduk. Kitap kampanyalarıyla 150 sınıf kütüphanesini donattık. 1.500 öğrencimize sınavlar öncesi soru kitaplarını teslim ettik. Ayrıca kitap günleri ve yazar buluşmalarıyla öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırdık. Eğitime hizmetin sonu yok. Okullarımızdan bize gelen tüm taleplere cevap vermeye devam edeceğiz ? dedi.

?Gençlik Merkezi, eğitimle anılacak´

Mustafakemalpaşa´da devam eden projeler hakkında okul idarecilerine bir sunum yapan Başkan Kurtulan, Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri´nin tüm yaş gruplarını içine alan faaliyet alanlarıyla bir eğitim merkezi olarak hizmet vereceğini kaydetti.

Başkan Sadi Kurtulan; ? Kültür merkezinden, konferans, sinema ve tiyatro salonlarına, eğitim merkezlerinden kapalı yüzme havuzu, tenis kortları, voleybol ve basketbol sahalarına kadar bir çok aktivite merkezini içinde barındıran prestij projenin tamamlanmasıyla birlikte gençlerin kendilerini yetiştirebileceği, ailelerin çocukları ile birlikte güzel zamanlar geçireceği nitelikli bir tesise kavuşacağız? dedi.

?Altyapı hamlesi hızla sürecek´

Mustafakemalpaşa´nın çözülmesi gereken başlıca sorunlarından biri olan altyapı için son yıllarda büyük yatırımlar yapıldığını belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; ? BUSKİ ile birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. 40 yıllık, artık ihtiyaca cevap vermeyen bir altyapı var. Mustafakemalpaşa´da daha sağlıklı bir yaşam için özellikle altyapı ve çevre yatırımları tüm mahalleri kapsayan bütünleşik projelerle hayata geçiriliyor. BUSKİ aracılığıyla 2014-2017 dönemini kapsayan yıllar içerinde; içme suyundan su depolarına, kanalizasyon kolektör çalışmalarından sulama göletlerine kadar 85 milyon TL değerinde toplam 180 yatırım gerçekleştirildi. Yeni dönemde altyapıda çözüm odaklı hizmetler hızla sürecek. Ayrıca Atık Su Arıtma Tesisi tamamlanma aşamasına geldi. Katı Atık Tesisleri ile de çöp sorunu tarih oldu. 2 adet içme suyu deposu inşaatı bitirilerek, test aşamasına geldi. Bu yatırımlar da önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Bunların yanı sıra 3. köprü inşaatı hızla sürüyor. Yeni otopark alanlarıyla beraber ulaşım rahat bir nefes alacak ? dedi.

?Esnafa destek, vatandaşa kalite´

Semt pazarlarının sosyal yaşam alanlarıyla bütünleştirilmesi için önemli bir adım attıklarını kaydeden Başkan Sadi Kurtulan, inşaatı hızla yükselen 3 katlı Yunus Emre Kapalı Pazaryeri´nin hem esnaf hem de vatandaşlar için kaliteli bir merkez olacağını dile getirdi.

Başkan Kurtulan son olarak Dere Boyu Rekreasyon Projesi´nin ihalesinin tamamlandığını, Yalıntaş´ta kurulan yeni hayvan pazarını da faaliyete açmak için gün saydıklarını sözlerine ekledi.

Toplantının ardından Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, okul idarecilerine Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri´ni gezdirdi.


Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahıslar gözaltına alındı

UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (Maç sonucu)

İsmail Kartal: “Turu geçmek adına her şeyi hak etmiştik”

Jose Mendilibar: "Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık"

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Jandarmadan huzur uygulaması: 25 kişi yakalandı

Galatasaray, Pendikspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (İlk yarı)

Aston Villa penaltılarla yarı finalde

UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (Maç devam ediyor)

İsmail Kartal’dan Olympiakos maçında 3 değişiklik

Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe - Olympiakos maçını tribünden takip etti

Sakarya’da dehşete düşüren olay

Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı

A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu

Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın

Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı’na iki ödül

Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı

Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı

Bursaspor’da hazırlıklar devam ediyor

Sultanlar Ligi: Eczacıbaşı Dynavit: 3 - Fenerbahçe: 0

Bakırköy’de kuyumcuya silahlı saldırı: Saldırganın kaçış anı kamerada

Sarıyer’de taksiciler öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için eylem yaptı

Pendik’te hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Edirne Balkanların ticaretin merkezi oluyor

Ataşehir’de tır yan yattı, cadde trafiğe kapatıldı

Türkiye’de artış hızı Avrupa’nın 3 katından fazla

Beyoğlu’nda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

Yükleniyor