Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar Görevden Uzaklaştırıldı

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil görevden uzaklaştırıldı.

GÜNDEM 4.01.2018 18:00:45 0
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar Görevden Uzaklaştırıldı

 

İçişleri Bakanlığı, CHP´li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile iki belediye meclis üyesini görevden uzaklaştırdı. 

Hazinedar´ın mal varlığına yönelik yürütülen soruşturma, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruşturma ile görevi kötüye kullanma niteliğindeki eylemlerinden dolayı hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Görevden uzaklaştırılan belediye meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil´in de aynı gerekçelerle görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DA UZAKLAŞTIRILMIŞTI

Daha önce CHP´li Ataşehir Belediyesi´nin Belediye Başkanı Battal İlgezdi de 9 Aralık 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı. İlgezdi´nin "Mülkiye Müffetişlerinin raporları ve adli soruşturmalar ve kovuşturmalar nedeniyle" görevden uzaklaştırıldığı açıklaması yapılmıştı. 

CHP´li İlhami Yılmaz 16 Aralık´ta Ataşehir Belediye Meclisi tarafından yapılan seçimde yeni Belediye Başkanvekili olarak seçilmişti.

MURAT HAZİNEDAR KİMDİR?

Beşiktaş Belediyesi´nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre; 1971 İstanbul doğumlu olan Av. Murat Hazinedar, ilköğrenimini Fatsa´da, ortaöğretimini Ankara Yükseliş Koleji´nde, lise öğrenimini ise Bolaman, Fatsa ve Kabataş Erkek Liseleri´nde tamamladı. Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi´nde tamamlayan Hazinedar, 1997 ? Nisan 2014 yılları arasında; aynı zamanda kurucusu olduğu Hukuk Bürosu´nun Başavukat´lığını yürüttü.

Ülke ekonomisine olan tutkusu ile genç yaşta iş hayatına atılan; 1989-1995 yılları arasında çeşitli tekstil ve ihracat firmalarında yönetici olarak görev yapan HAZİNEDAR, aynı zamanda iş adamıdır. Or-Gi Taşıt Muayene İstasyonları A.Ş.´de kurucu ortak olup, Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.´de Yönetim Kurulu Üyesi´dir.

Uzun yıllar siyasetin pek çok kademesinde etkin görevlerde yer alan Av. Murat Hazinedar, 1987 yılından itibaren gençlik kollarında siyasi hayatına başlamış, 2000 yılında CHP Kurultay Delegeliği yapmıştır. 2009 yılından itibaren siyasi mücadelesini TDH´de sürdüren Hazinedar, 2011 Yılı Genel Seçimleri´ne Ordu´dan Bağımsız Milletvekili Adayı olarak seçime katılmış, 2013´te Mustafa Sarıgül ile birlikte CHP´ye yeniden üye olmuştur.

10.02.2014 tarihinde CHP Parti Meclis Kararı ile Beşiktaş Belediye Başkanlığı´na aday gösterilen ve Mart 2014 Yerel Seçimleri´nde %77´lik rekor oyla Beşiktaş Belediye Başkanlığına seçilen Hazinedar, Cumhuriyet Halk Fırkası´nı Ordu ilinde kuran ve başkanlığını da yapan Hazinedarzade Mustafa Bey´in torunlarındandır.

Birçok sivil toplum kuruluşuna ve sosyo-kültürel derneklere kurucu başkan, onur kurulu üyesi ve yönetim kurulu üyesi olarak destek veriyor olmasının yanı sıra ?Temiz Hava ve Temiz Su? projesini geliştirmek, desteklemek ve bilinçlendirmek amacıyla; Karbon (Sera Gazı) Emisyonu Düşürme ve Kontrol Derneğinin Kurucu Üyeliği´ni yapmıştır. Halen aynı derneğin Başkan Yardımcısı olarak görev almaktadır.

Av. Murat Hazinedar çevresinde hayvansever kişiliğiyle tanınır, spor ve ileri teknolojiyle yakından ilgilenir, iyi derecede İngilizce bilmektedir, evli ve bir çocuk babasıdır.


Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2023 Faaliyet Raporunu kabul etti

Odun keserken 2 ayağını ve elini kesti

Osmangazili muhtarlar mazbatalarını aldı

Büyükşehir'den Bursa'ya su müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten dezenformasyon uyarısı

Bursa’da baraka alev alev yandı

Bursa’da otomobilin çarptığı bisikletli kız yaralandı

Prof. Dr. Naci Görür: "İstanbul için depreme hazırlık zamanı"

Zeytin Sütü büyük ilgi görüyor

6. İnegöl Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Kur'an kursları hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı'nın Danışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD heyetini kabul etti

Marmara'da muhteşem yunus gösterisi! Moths'tan belgesel tadında görüntüler

Fırtına kapıda! Edirne, Tekirdağ ve İzmir'e dikkat

Şişli’deki Cevahir AVM’de intihar şoku

Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e ihracat kısıtlaması açıklaması

Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarını sürdürdü

Bayram trafiğinde can kaybı 75'e çıktı!

TSK, Gara'da 5 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi

Otomotiv sektöründe yeni işbirlikleri

Tekirdağ’da feci kaza: 1 ölü, 1 firar

Devlet Bahçeli: "Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindedir"

Bursa'da Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Us'un alkış tartışması sürüyor

İnegöl'de ahşap kulübede yangın

İstanbul operasyonuyla Kazakistanlı uluslararası suçlu yakalandı

Bursa’da aksı yamuk tırı görenler gözlerine inanamadı

Geri viteste unuttuğu aracıyla kaza yaptı, o anlar kamerada

Reşit olunca ilk işi uyuşturucu satmak oldu

İstanbul’da işi bırakan DJ’ye silahlı saldırı kamerada

İstanbul’da balkonda genç kızı kurtarma operasyonu

Yükleniyor