Bilişim Vadisi ve Bebka güçlerini birleştirdi

BEBKA – Bilişim Vadisi İş Birliği Protokolü İmza Töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşti.

GÜNDEM 25.05.2023 16:57:00 0
Bilişim Vadisi ve Bebka güçlerini birleştirdi

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi arasında Bursa’yı teknoloji girişimciliğinin önemli merkezlerinden biri haline getirmek ve girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak amacıyla bir iş birliğine imza attı. “BEBKA – Bilişim Vadisi İş Birliği Protokolü İmza Töreni”, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşti.

 

BEBKA-Bilişim Vadisi iş birliği kapsamında BEBKA hizmet binasında ‘Oyun ve Animasyon Geliştirme Kampı’ düzenlenecek. Kısa süre önce açılan TechINBursa Girişimcilik Merkezi’nde faaliyetlerini sürdüren girişimcilere fiziki alanların kullanımı ve tesis hizmetlerini sunulması yanında çeşitli teşvik, destek ve muafiyetlerden yararlanma hakkı sağlanacak.

 

BURSA, DİJİTAL AĞA EKLENDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren BEBKA ve Bilişim Vadisi arasındaki iş birliği, ‘Dijital Oyun ve Animasyon Merkezi DIGIAGE İş Birliği Protokolü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın imza refakati ile hayata geçti. BEBKA Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Zeki Durak ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu arasında imzalanan protokol ile Bilişim Vadisi, dijital ağına Bursa’yı da ekledi. TechINBursa Girişimcilik Merkezi’nde faaliyetlerini sürdüren girişimciler, gerekli şartların sağlanması sonrasında çeşitli teşvik, destek ve muafiyetlerden yararlanma imkânı bulacak.

 

2 YILDA 1,5 MİLYAR DOLARI AŞAN YATIRIM

İmza törenindeki konuşmasında Ar-Ge, inovasyon, tasarım merkezlerine, teknoparklara, araştırma altyapılarına ve üniversitelere çok ciddi destekler sağladıklarını kaydeden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Tüm bunların geri dönüşlerini alıyoruz. Türkiye’deki teknoloji tabanlı girişimcilik, dünyada ses getiriyor. Girişimcilerimiz, son iki yılda dünyadaki farklı fonlardan 1,5 milyar doların üzerinde yatırım almayı başardı. Yapacağımız yatırımlar ve atılan imzalarla birlikte önümüzdeki dönemde çok daha büyük başarılar yakalayacağımıza inanıyoruz. Girişimcilerimiz, teknoloji tabanlı girişimcilik yazılım ve oyun sektöründe oldukça başarılı.

 Türkiye’nin ilk milyar dolar değerlemeye ulaşan ‘Turcorn’ları oyun sektöründen çıkmıştı. Türkiye’de bu anlamda farklı kümelenmeler yer alıyor, farklı şehirlerimizin önemli kabiliyetleri var. İstanbul, Ankara ve Eskişehir oyun ve animasyon tasarımı geliştirilmesi noktasında önemli şehirlerimiz. Bu listeye önümüzdeki dönemde Bursa’yı da katmak istiyoruz. Bursa, Türkiye’de potansiyeli en yüksek şehirlerden biri konumunda… Genç nüfusu, üniversiteleri, üretim ekosistemiyle kabiliyetlerinin ne kadar yüksek olduğunu hepimiz görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

DIGIAGE OYUN KAMPI BURSA’DA DA DÜZENLENECEK

Bilişim Vadisi’nin yıllardır sürdürdüğü başarılı programları DIGIAGE Oyun Geliştirme Kampları ve DIGIAGE Oyun Geliştirme Kümelenmesine de dikkat çeken Bakan Varank, “Gerçekten gelecek vadeden genç kardeşlerimize destek olmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz kamplarla mentorluk destekleri veriyoruz, potansiyel yatırımcılarla buluşturuyoruz. Bu kamplar sayesinde bugüne kadar 70’ten fazla şirketin kurulmasını sağladık. Gençlere yatırım yapınca katma değerin ne kadar yükseldiğini görüyoruz. Bu bağlamda TechINBursa Girişimcilik Merkezi’ni teknopark destekleriyle buluştururken, Bursa’daki genç ve parlak beyinlerimizi oyun sektöründe ileriye taşımak için DIGIAGE Oyun Kamplarının bir ayağını da bundan sonra Bursa’da gerçekleştireceğimizin müjdesini vermek istiyorum. Bursa’nın ilk unicornlarını da belki oyun sektöründe buradan çıkarmış olacağız. Katma değerli üretimin önünü açacak bu imzalar sayesinde Bursa yüzyılını önümüzdeki dönemde genç kardeşlerimizin katkılarıyla inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.


Nilüfer Belediyesi’nde işçi kıyımı iddiası

Bursa'da aniden başlayan sağanak yağış ve dolu hayatı felç etti

Starbucks'ın değeri İsrail saldırıları protestolarında eriyor

Endüstriyel yemek sektöründen kırmızı ve beyaz et fiyatlarına tepki

Osmangazi Çağrı Merkezi 7/24 hizmette

İnegöl'de yeni yaşam alanı Nöbetçi Kitaphane yoğun ilgi görüyor

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, polis aracına çarptı

Karacabey’de şampiyona yakışır karşılama

Bursa’da silahlı kavganın sebebi ortaya çıktı...6 şüpheli 4 silahla yakalandı

Karacabey’de kaçak sigara operasyonu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Haluk Levent ile 19 Mayıs coşkusu Osmangazi'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel’le görüşmesine ilişkin konuştu

Vicdansızlığın görüntüsünü güvenlik kamerası işte böyle kaydetti

Silivri’de kan donduran cinayet: Babasını boğazından bıçaklayarak öldürdü

RTÜK'ten kişisel verileri ihlal eden televizyonlara ceza

Irak'ın kuzeyinde PKK'lılara büyük darbe: 32 terörist etkisiz hale getirildi

Beyoğlu’nda inşaat alanında askeri mühimmat bulundu

Yıldırım’da temizlik seferberliği

Orhaneli ormanlarında çöpler toplandı

Naipli leylek, 20 yıldır bu köyde yuva yapıyor

Yıldırım Belediyesi Ortaokul Sporları Şenliği devam ediyor

Orman Benim etkinliği ile Bursa'da yangına karşı önlem alındı

Son dakika: Bursaspor - Vanspor maçı seyircisiz oynanacak!

Başkan Ferhat Erol, mahalle mahalle geziyor

Ümraniye'de otobüs şoförüne silahlı saldırı

Pendik’te genç kadını bıçak zoruyla taksiye bindirip kaçırdı, o anlar kamerada

Fatih Sultan Mehmet vefatının 543’üncü yılında kabri başında anıldı

BUÜ, patent şampiyonları listesinde bir kez daha zirvede

Vali Demirtaş, Bursa'daki güvenlik güçlerinin moralini yükseltti

Yükleniyor