BİR BABANIN YÜREK YAKAN DRAMI!

ENGELLİ OĞLUNA YARDIM EDECEK BİR EL BEKLİYOR

GÜNDEM 9.07.2016 17:24:05 0
/kanal16haber.com/2016-7/9/181350270b.mp4
BİR BABANIN YÜREK YAKAN DRAMI!

 

Cemal Şahin, 21 yaşındaki engelli oğlu Emre Şahin´e tek başına evde bakıyor. Epilepsi hastalığı da bulunan engelli genci zapt edemeyen baba, evde yatağa bağlamak zorunda kalıyor. Etrafında saldıran ve yanındaki kişilere zarar veren Emre Şahin´in tedavisi için çalışan babası Cemal Şahin, tükenmiş durumda. Şahin, yetkililerden yardım istiyor.

Televizyonumuza açıklamalarda bulunan Şahin; ?Oğlum 10-12 yıldır hasta. Bakım merkezilerine verdik. Attılar. Hastaneye götürüyoruz, 10 gün yatıyor geri çıkartıyorlar. Çıkartmayın diyorum; biz bakamıyoruz diyorum anlamıyorlar.  Manisa´ya götürdüm. 1 gün kaldı geri gönderdiler. Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi´ne götürdüm. Gel çocuğunu al dediler. Savcılığa dilekçe veriyorum, benim işim değil diyor. Kaymakamlığa gittim. Babamın bakım merkezi mi var, ne yapayım dedi. Sekreterin masasını dağıtıp; bilgisayarını devirince anladılar durumun vahim olduğunu. Birkaç yeri aradı kaymakam bey. Polisle gönderiyorlar. Acile gidiyoruz. İğne vuruyorlar; 15 dakika sonra etkisi geçiyor. Senelerdir bekliyorum. Benim hiçbir imkanım kalmadı. Devlet bir kişiye sahip çıkamıyor mu? Bir bakım merkezine yerleştirsinler? dedi.

Çocuğunu bağlamak zorunda kaldığını aktaran baba Şahin; ?Kapı pencere koymuyor ki. Tek başıma da bağlayamıyorum. Bağlamak da zor. Evimin geçimi var işe gidemiyorum. Aile üyeleri de kalamıyorlar. Korkusundan kalamıyorlar. Annesi dolabın içine girip saklanıyor. Defalarca anlattım. Her yere gittim. Bir yazı yazıp gönderiyorlar. Bir karar verip de alın bu çocuk uzun vadeli tedavi verilsin demiyor. Sağlık Bakanlığı´nı aradım. Adalet Bakanlığı´nı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığını aradım. Bana Muğla Fethiye´ye vermişler çocuk orada görülüyor diyorlar. Çocuk yanımda. Alsınlar bir bakım merkezine götürülsün. Masrafını da ben karşılayayım? ifadelerini kullandı.

21 yaşındaki engelli Emre´nin kendisine ve aile bireylerine zararlar verdiğini aktaran baba Şahin; ?Bıçağı alıyor, karşımıza çıkıyor.  Zor alıyorum elinden bıçağı. Omzumu zor oynatıyorum. Onun yumrukları bu hale getirdi. Gözümü çıkartacaktı. Her yerimden kan geldi. Televizyonu attı aşağıya. Hiçbir şey bırakmıyor. Eline geldiğinde siniri geldiğinde hiçbir şey bırakmıyor. Vitrin, televizyon ne geçse eline atıyor?

?Aileden sadece benim gücüm yetiyor. 3 kardeşi var. Biri asker eve gelemedi. Komşuda kaldı. Saldırıyor, dövüyor. Annesi de yaklaşamıyor. Devlet bir yardım edecek. Şu hastanede tam bir tedavi görsün. Muğla´ya gidene kadar orada kalacak. Muğla´daki yer de inşaat halinde. 2 ay sonra açılacak da ben 2 saat idare edemiyorum. Bir vatandaş sigortamı yatıyor. Sağlıktan yararlanayım diye. Çalışamıyorum?

Oğlu Emre´nin kaldığı yerlerde rahatsızlık çıkardığını vurgulayan baba Cemal Şahin, şöyle devam etti: ?1,5 sene bir bakıjm yerinde kaldı. Orada birini merdivenden aşağı atmış. Kalçasını kırmış. Yatalak hastalara vurmuş. Çocuğunu al dediler. İzine geldi. Baktım bir gün. Bedre deresine doğru gidiyor. Atmış kendini suya. İnsanlar da seyrediyor. O engelli çocuk neden bakmıyorsunuz dedim. Aldım kendim çıkarttım. Götürdüm tekrar engelli merkezine. Ben çok müşkül bir durumdayım. Bütün mahalleli biliyor. 15 kişi imza topladı savcılığa verdi. Çocuklarımıza saldırıyor, rahatsız ediyor diye. Gelen kağıt, kovuşturmaya gerek yok bilgisi. Ben tekrar kendim verdim bu çocuk bizi öldürecek diye kağıt verdim. Savcı bu benim görevim değil dedi. Yardımcı olurum dedi. Kaymakamlığa gönderdi. Kaymakamlık arayınca da Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi´ne yatırıldı. Ameliyat olacaktım. 12 gün yattı. Babası gelsin alsın dediler. Getirdim metroya bindirdim ortalığı birbirine kattı. Acile götürdüm. Yapılan iğnelerin, ilaçların hiçbir faydası yok. İlacı da kesemiyorum. Doktorlar ne dese yapıyorum. Bakım merkezi açılana kadar 2 ay bize bir yer göstersinler. Çok perişan durumdayım?


Jandarmadan huzur uygulaması: 25 kişi yakalandı

Galatasaray, Pendikspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (İlk yarı)

Aston Villa penaltılarla yarı finalde

UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (Maç devam ediyor)

İsmail Kartal’dan Olympiakos maçında 3 değişiklik

Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe - Olympiakos maçını tribünden takip etti

Sakarya’da dehşete düşüren olay

Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı

A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu

Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın

Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı’na iki ödül

Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı

Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı

Bursaspor’da hazırlıklar devam ediyor

Sultanlar Ligi: Eczacıbaşı Dynavit: 3 - Fenerbahçe: 0

Bakırköy’de kuyumcuya silahlı saldırı: Saldırganın kaçış anı kamerada

Sarıyer’de taksiciler öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için eylem yaptı

Pendik’te hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Edirne Balkanların ticaretin merkezi oluyor

Ataşehir’de tır yan yattı, cadde trafiğe kapatıldı

Türkiye’de artış hızı Avrupa’nın 3 katından fazla

Beyoğlu’nda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

JASAT hırsızı kıskıvrak yakaladı

Hayır çeşmesi yapmak isterlerken hayatlarını kaybettiler

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Keşan’da trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

Sultangazi’de ‘5. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’ düzenlendi

Yükleniyor