?BİR BİLENLE BİLGE NESİL? PROJESİNDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube, Bursa Genç Memur Sen ve Milli Türk Talebe Birliği Bursa?nın hayata geçirdiği ?Bir Bilenle Bilge Nesil? projesi kapsamındaki kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler Bursa Merinos AKKM?de düzenlenen törende ödüll

KÜLTÜR SANAT 12.05.2019 10:24:49 0
12052019_3f97090ce996f52002cb.mp4
?BİR BİLENLE BİLGE NESİL? PROJESİNDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Bursa’da bulunan tüm liselerde uygulanan ‘Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi’ ödül töreni gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören organizasyona Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Genç Memur Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Sayılgan, Memur Sen İl Temsilcisi Gökhan Yünkül, Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Milli Türk Talebe Birliği İl Başkanı Enes Öztürk, Genç Memur Sen İl Başkanı Yunus Emre Altuntaş, Bayındır Memur Sen İl Başkanı Mustafa Uçmaz, Büro Memur Sen Adliye Şube Başkanı Mustafa Aksu, Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, BBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Numan Şeker, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mustafa Kahya ve Ekrem Koz, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, BKM Bursa adına Kutbettin Bingölballı, Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu, STK temsilcileri, okul müdürleri, danışman öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ve BKM’nin sponsorluğunu üstlendiği proje kapsamında her ay dağıtılan kitapları okuyup kompozisyon yazan öğrencilerden her ayın dereceye girenlerine birbirinden değerli hediyeler takdim edildi.

BAŞKAN AKTAŞ’TAN ÖĞRENCİLERE TAM DESTEK

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kendi öğrencilik yaşamını anımsadığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Eminim ki hepinizin aklında, yüreğinde farklı bölümler farklı üniversiteler var. Türkiye bu konuda çok zengin bir ülke ve 200’ü aşkın üniversitesi var. Moralinizi motivasyonunuzu devamlı yüksek tutun. Türkiye 82 milyon nüfuslu çok dinamik bir ülke. Akıllı, yetişmiş, çevik, pratik ve günün şartlarında iyi okuyabilen beyinlere ihtiyaç var. Kendinizi iyi yetiştirmeniz lazım. Bugün Eğitim Bir Sen, MTTB ve Genç Memur Sen sayesinde bir araya geldiniz. Benim naçizane tavsiyem bundan sonraki süreçte hep hedefleriniz ve hayalleriniz olsun. Özellikle tecrübe dünyanın en pahalı şeylerinden bir tanesidir.”

RAMAZAN ACAR: BİLGİ GÜÇTÜR

Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi ödül töreninde konuşan Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, başta yarışmaya katılan her okulun birincisi 50 kişiye mansiyon ödülü olarak bisiklet hediye eden Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bilgi güçtür adamım diyordu fen lisesinden bir biyoloji öğretmeni arkadaşım. Gerçekten bilgi güçtür. Ama bilgiyi nasıl kullanacağını öğrenme noktasında egzersiz anlamına gelebilecek olan kitap okumadır. Bu düzenlenen yarışma bunu sağlamaktadır”dedi.

“BAŞARI İÇİN BIKMADAN USANMADAN ÇALIŞIN”

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Genç Memur Sen İl Başkanı Yunus Emre Altuntaş “Genç Memur Sen olarak kurulduğumuz 2013 yılından bu yana Bursa’mızın kültür, fikir ve sanat ortamına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalarımızla kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, ilim ve irfan meclisleri yoluyla gençlerimize yol göstermek, burs çalışmalarıyla maddi destek sağlamak ve düzenlediğimiz yarışmalarla başarıyı teşvik etmek için gayret gösteriyoruz. Her ay düzenlediğimiz kitap meclisleri, konferanslar, seminerler, çalıştaylar, yarışmalar ve sosyal faaliyetler bunun birkaç örneğidir. Sizler şehrimizin, ülkemizin geleceğisiniz. O yüzden bu programı gerçekleştirmekten çok büyük onur duyuyoruz. Eğer siz şahsi hayatınızda başarılı olmak istiyorsanız bıkmadan usanmadan çalışın” diyerek okul müdürlerine ve öğretmenlere desteklerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

BONUS HOCA’DAN DİKKAT VE MOTİVASYON SEMİNERİ

Sosyal medyada Bonus Hoca olarak bilinen TRT Eğitim Danışmanı Süleyman Beledioğlu da program dahilinde eğitimin üç temel unsuru olan öğretmen, öğrenci ve velilerle buluştu. Bursa Merinos AKKM Osmangazi Salonu’nda öğrencilere yönelik dikkat ve motivasyon konulu bir seminer gerçekleştiren Süleyman Beledioğlu  “Stres, kaygı, heyecan, dikkatsizlik, motivasyon gibi kavramlar birbirlerine karışmış durumdalardır. Bunlardan bir tanesine yoğunlaşıp, diğerlerini umursamamak mümkün değildir. Özellikle sınavlarda oluşan bu psikolojik haller, siz öğrencilerin başarısını fazlasıyla etkilemektedir. İçsel hedefler duygusal enerjiyi; duygusal enerji motivasyonu; motivasyon ise yüksek konsantrasyonu getirir. Bu da başarıya ulaşmada önemli rol oynar. Siz aileler çoçuklarınıza yeterince güven ve destek verirseniz, çocuklarınızın da duygusal enerjisi çoğalacaktır” diye konuştu.

Programda Milli Türk Talebe Birliği İl Başkanı Enes Öztürk ve Memur Sen İl Temsilcisi Gökhan Yünkül de kısa birer konuşma yaparak projede emeği geçenlere teşekkür ettiler. Memur Sen İl temsilcisi Gökhan Yünkül yaptığı konuşmada Genç Memur Sen’in yaptığı nitelikli faaliyetlere vurgu yaparak Memur Sen’in sadece sendikal alanda değil sosyal-kültürel sahada da varlığını bu kanalla etkin şekilde gösterdiğini belirtti. Genç Memur Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan da yaptığı konuşmada Türkiye çapında gerçekleştirilen Bir Bilenle Bilge Nesil Projesinin “İlim ve İrfan yolunda çağın şuurlu gençliğinin” yetiştirilmesinde büyük bir katkısı olduğunu vurguladı.

 Konuşmaların hemen ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ve projeye destek veren öğretmenlere plaket ve ödüller verildi.

Yarışmada üçüncü olan öğrencilere ödülleri Genç Memur Sen İl Başkanı Yunus Emre Altuntaş, Milli Türk Talebe Birliği İl Başkanı Enes Öztürk ve Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı tarafından verildi. Üçüncü olan öğrencilere bisiklet ve 300 TL alışveriş çeki hediye edildi. Yarışmada üçüncü olan okullar ve öğrenciler şöyle: Kaşgarlı Mahmud Anadolu Lisesi/ Şule Akyol, Ahmet Erdem Anadolu Lisesi/Damla Hancıoğlu, Nuri Nihat Aslanoba Anadolu Lisesi/Emir Erüngörmez.

Yarışmada ikinci olan öğrencilere ödülleri AK Parti İl Başkan yardımcısı Mustafa Sayılgan, Memur Sen İl Temsilcisi Gökhan Yünkül ve Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar tarafından takdim edildi. İkinci olan öğrencilere tablet bilgisayar ve bisiklet hediye edildi. Yarışmada ikinci olan okullar ve öğrenciler şöyle: Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi/Rümeysa Arıcıoğlu, Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi/Yunus Şahin, Ali Osman Sosyal Bilimler Lisesi/Yağmur Şahin

Yarışmada birinci olan öğrencilere ödülleri AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Genç Memur Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan tarafından takdim edildi. Birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar ve bisiklet hediye edildi. Yarışmada birinci olan okullar ve öğrenciler şöyle: Ahmet Erdem Anadolu Lisesi/Yasemin İşöz, Şehit Onbaşı Hakan Yutkun Anadolu Lisesi/Ayşegül Demirören, Nilüfer İMKB Fen Lisesi/Berna Orhan.


Nilüfer Belediyesi’nde işçi kıyımı iddiası

Bursa'da aniden başlayan sağanak yağış ve dolu hayatı felç etti

Starbucks'ın değeri İsrail saldırıları protestolarında eriyor

Endüstriyel yemek sektöründen kırmızı ve beyaz et fiyatlarına tepki

Osmangazi Çağrı Merkezi 7/24 hizmette

İnegöl'de yeni yaşam alanı Nöbetçi Kitaphane yoğun ilgi görüyor

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, polis aracına çarptı

Karacabey’de şampiyona yakışır karşılama

Bursa’da silahlı kavganın sebebi ortaya çıktı...6 şüpheli 4 silahla yakalandı

Karacabey’de kaçak sigara operasyonu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Haluk Levent ile 19 Mayıs coşkusu Osmangazi'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel’le görüşmesine ilişkin konuştu

Vicdansızlığın görüntüsünü güvenlik kamerası işte böyle kaydetti

Silivri’de kan donduran cinayet: Babasını boğazından bıçaklayarak öldürdü

RTÜK'ten kişisel verileri ihlal eden televizyonlara ceza

Irak'ın kuzeyinde PKK'lılara büyük darbe: 32 terörist etkisiz hale getirildi

Beyoğlu’nda inşaat alanında askeri mühimmat bulundu

Yıldırım’da temizlik seferberliği

Orhaneli ormanlarında çöpler toplandı

Naipli leylek, 20 yıldır bu köyde yuva yapıyor

Yıldırım Belediyesi Ortaokul Sporları Şenliği devam ediyor

Orman Benim etkinliği ile Bursa'da yangına karşı önlem alındı

Son dakika: Bursaspor - Vanspor maçı seyircisiz oynanacak!

Başkan Ferhat Erol, mahalle mahalle geziyor

Ümraniye'de otobüs şoförüne silahlı saldırı

Pendik’te genç kadını bıçak zoruyla taksiye bindirip kaçırdı, o anlar kamerada

Fatih Sultan Mehmet vefatının 543’üncü yılında kabri başında anıldı

BUÜ, patent şampiyonları listesinde bir kez daha zirvede

Vali Demirtaş, Bursa'daki güvenlik güçlerinin moralini yükseltti

Yükleniyor