Bozdağ: Kılıçdaroğlu´nun son kullanma tarihinin dolduğuna karar verilmiş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, ?Kaset operasyonunu yapan FETÖ ve onlarla işbirliği içerisinde olan baronlar ve karanlık güçler, Kılıçdaroğlu´nun son kullanma tarihinin dolduğuna karar vermiş durumdalar.? dedi.

GÜNDEM 4.12.2017 17:20:41 0
/kanal16haber.com/2017-12/4/180816517b.mp4
Bozdağ: Kılıçdaroğlu´nun son kullanma tarihinin dolduğuna karar verilmiş

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü´ndeki Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun geçen haftaki açıklamalarını devam ettireceğini söylediği anımsatılarak, değerlendirmelerinin sorulması üzerine Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu´nu onurlu bir insan gibi CHP Genel Başkanlığı´ndan istifa etmeye davet ediyorum." dedi.

Bozdağ, şöyle devam etti:

?Kaset operasyonunu yapan FETÖ ve onlarla iş birliği içerisinde olan baronlar ve karanlık güçler, Kılıçdaroğlu´nun son kullanma tarihinin dolduğuna karar vermiş durumdalar. Bu malzemeyle daha fazla bir fayda elde edemeyeceğini gördükleri için Sayın Kılıçdaroğlu´nu bir rezillikten öbür rezilliğe iterek toplum içine çıkamaz hale getirmek istiyorlar. Yarın da başka belgeler açıklayacağını söylüyor. Ne açıklayacak ben de merakla bekliyorum. Yine hangi yalancılığını ortaya koyacak, hep beraber göreceğiz."

"Çıkacak kararın bizim açımızdan bir kıymeti yoktur"

ABD´deki Hakan Atilla davasına dair Bozdağ, şunları kaydetti:

"Türkiye, İran ile yaptığı ticaretini ulusal ve uluslararası hukuka uygun olarak yapmıştır. Ulusal ve uluslararası hukuka aykırı herhangi bir ticaret söz konusu değildir. Türkiye, egemen ve bağımsız bir ülkedir. Türkiye hakkında herhangi bir ülkenin yargılama yapması ve Türkiye aleyhine mahkumiyet kararı vermesi söz konusu değildir, olamaz da. Türkiye bu noktada kendisine karşı yürütülen bu hadiseleri yakından takip etmektedir. Bu hadiseler Türkiye´de araştırılmış, karara bağlanmış konular. Şimdi buradan çıkacak kararın bizim açımızdan bir kıymeti yoktur."

Yapılan bu yargılamanın, 17-25 Aralık sürecinde olup bitenlerin kumpas olduğunu ispat ettiğini dile getiren Bozdağ, "Ayrıca bu kumpasın arkasında kimlerin olduğunu, FETÖ´ye kimlerin taşeronluk görevi verdiğini de aynı şekilde ortaya koymaktadır. O nedenle bu yargılama üzerinden Türkiye´yi suçlamak için büyük bir çaba var. Rıza Zarrab´ın üzerine kurulan baskı, ceza tehdidi ve dışarı çıkma ümidiyle yaptırılan iftiralar var. Bunların hiçbirini Türkiye´nin kabul etmesi mümkün değildir. Bunların tamamı bir komplonun Türkiye´ye dönük ortaya konmasından ibarettir."

"Terör örgütlerinin muhatap kabul edilmesini Türkiye reddetmekte"

Bozdağ, Afrin´e yönelik olası operasyonla ilgili bir soru üzerine, Suriye´de yaşanan her olayın Türkiye´nin ulusal güvenliğini doğrudan ilgilendirdiğini vurgulayarak, "Türkiye, bölgede çatışmaların sona ermesi, barış ortamının tesis edilmesi, Suriye´nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğini sağlayacak ve herkesin katkı sağlayacağı bir barış ortamı tesisine son derece önem vermektedir. Ancak bunu yaparken de elbette meşru olanlarla, halkta karşılığı olan Suriye´deki bütün çevrelerle birlikte yapılmasını önemsemektedir. Terör örgütlerinin bu süreçte muhatap kabul edilmesini Türkiye reddetmektedir." diye konuştu. 

"Türkiye´nin duruşu neyse bundan sonra da o olacaktır"

ABD´nin bu hafta Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıyacağına yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine Bozdağ, anlaşmalar ve BM kararlarının, Kudüs´ün statüsünü korumayı BM´ye de bir vazife olarak yüklediğini, bu statüyü korumanın BM´nin taahhüdü ve sorumluluğu olduğunu söyledi.

Türkiye´nin, herkese bu noktada sorumluluklarını ve taahhütlerini bir kez daha hatırlattığını belirten Bozdağ, "Bölgeyi lütfen yeni felaketlere, çatışmalara, kargaşalara sürükleyecek adımlar atmaktan kaçının. Türkiye´nin duruşu bugüne kadar bu konuda neyse bundan sonra da o olacaktır. Oldu bittilere karşı Türkiye´nin ´evet´ demesini kimse Türkiye´den beklememelidir." dedi. 

Bozdağ, taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye ilişkin de "Taşeron konusu, eli kulağında dersek yanlış olmaz. Çalışmalar tamamlanmış durumda. Bu hafta Bakanlar Kurulumuza gelmedi ama muhtemelen önümüzdeki hafta ya da bir sonraki hafta Bakanlar Kuruluna gelebilir. Bütçe görüşmeleri sırasında veya sonrasında Parlamentoya sevk edilecek." ifadelerini kullandı.


Bursa'da ulaşımda dev yatırım

Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale Zaferi, şanlı bir destan

Celil Çolak "Mustafa Kemal'in Kağnısı"nı seslendirdi

Karacabey 100. Yıl Sanat Galerisinde Çanakkale Zaferi sergisi

Alinur Aktaş'tan yeni evlilere düğün hediyesi

Bursa Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 3 oyun sahnelenecek

Yükleniyor