BTSO, BURSA´NIN ÖNCÜ ROLÜNÜ GÜÇLENDİRİYOR

(FOTOĞRAFLI)

EKONOMİ 31.12.2015 13:34:09 0
BTSO, BURSA´NIN ÖNCÜ ROLÜNÜ GÜÇLENDİRİYOR

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, hayata geçirdiği örnek projelerle Bursa´nın Türkiye ekonomisinin kalkınmasındaki rolünü güçlendirmeyi sürdürüyor. 
Gerçekleştirdiği çalışmalar ve projeleri ile Türkiye´ye rol model olan BTSO, şehir ve ülke ekonomisi için öncü adımlar atmaya devam ediyor. Türkiye´nin ilk organize sanayi bölgesini kuran Bursa´yı yüksek teknolojili yatırımların merkezi haline getirmek için çalışmalarını sürdüren BTSO, TEKNOSAB Projesi´ni hayata geçirmek için gerekli adımları kısa süre içerisinde attı. BTSO meclisinin kararı ile kurulma işlemleri tamamlanan Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) projesi modern altyapısı, lojistik imkanları, üretim modeli ve uydu kentleri ile Bursa´nın gelecek 100 yılına yön verecek çapta.
BTSO´DAN DEV YATIRIMLAR
Bursalı iş dünyasını Ar-Ge yatırımlarına teşvik etmek, vasıflı iş gücünü arttırmak için örnek projelere imza atan BTSO, Türkiye´de ilk defa Bursa´da hayata geçecek Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi´nin (MESYEB) yeni binasının temelini attı. Tekstil ve teknik tekstilin inovasyona dayalı ve katma değerli üretiminin güçlenmesi için hayata geçecek ?Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile Bursa´da nitelikli iş gücünün uluslararası standartlara taşımak için hayata geçirilen MESYEB´in hizmetlerini etkin ve verimli bir şekilde sürdürebilmesini sağlayacak yeni merkez binası Bursa ve ülke ekonomisine değer katacak. 25 milyon TL bütçeli iki dev yatırım 2016 yılında hizmete açılacak.
BURSA´YA ENERJİ VERİMLİLİĞİ MERKEZİ
Türkiye ekonomisi için stratejik bir öneme sahip olan enerji sektöründe de ciddi bir adım atan BTSO, Yeşil Büyüme Projesi kapsamında ?Enerji Verimliliği Merkezi´ni hayata geçirdi. DOSAB´da 1 milyon 250 bin TL bütçe ile hizmete açılan Enerji Verimliliği Merkezi, Türkiye´de gelişmekte olan enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji piyasasının sanayici için doğurduğu ihtiyaçlara çözüm getirecek. Sektörde yaşanan problemleri ve tespit edip çözüm önerileri getirecek olan Enerji Verimliliği Merkezi, sanayiciler için küresel rekabette avantaj sağlayacak.
2015 YILINDA 32 FUAR ORGANİZASYONU
Türkiye´nin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda Küresel Fuar Acentesi projesini tüm hızıyla sürdüren BTSO, üyelerini 2015 yılında da dünyanın dört bir yanındaki fuarlarına taşıdı. Yıl boyunca 32 fuar organizasyonu düzenleyen BTSO, bu fuarların 5´ine Yenişehir Havaalanı´ndan özel uçak kaldırdı. Bin 500´den fazla BTSO üyesi Amerika´dan Fransa´ya, Dubai´den İtalya´ya kadar dünyanın farklı coğrafyalarında gerçekleştirilen fuar organizasyonlarına katılarak sektörlerindeki yenilikleri yakından inceleme fırsatı yakaladı. BTSO, yurt dışı programları kapsamında Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB destekleriyle üyelerine ikili iş görüşmeleri fırsatları da sundu.
BURSA FUARCILIĞIN MERKEZİ OLUYOR
BTSO, 2015 yılında Türkiye´nin üretim ve ihracat merkezi olan Bursa´ya sektörlerin ihtiyacı olan nitelikli fuarlar kazandırdı. Türkiye´de ilk olma niteliğindeki ?Ev&Stil Fuarı´, otel, hastane, restoran ve iş kontratları alanında hayata geçirilen ?Contract Hotel Expo Fuarı´, Körfez ülkelerinden gayrimenkul yatırımcılarının ilgisini çeken ?İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı´ ve dünyanın kapalı alandaki ilk ?Blok Mermer Fuarı´nı Bursa´ya kazandıran BTSO, Bursa´yı fuarcılığın merkezi haline getirmek için önemli adımlar attı.
Küresel Fuar Acentesi Projesi ile üyelerini önemli fuar organizasyonlarına taşıyan BTSO, Ticari Safari Projesi ile yurt içinden ve yurt dışından önemli alım heyetlerini Bursa iş dünyası
ile bir araya getirerek kentin ticaret hacminin artmasına ve yeni işbirliklerinin gelişmesine olanak
sağladı. BTSO öncülüğünde gerçekleştirilen fuarlar için Bursa´ya gelen 70´den fazla ülkeden 3 bini aşkın işadamı, BTSO üyeleri ile işbirliği masasında buluştu.
BTSO AKADEMİ İLE 100´DEN FAZLA EĞİTİM
Ekonomik kalkınmanın mihenk taşını oluşturan insan kaynağına yatırımlarını 2015 yılında da sürdüren BTSO, üyelerine ve iş dünyası profesyonellerinin ihtiyaçlarına dönük olarak geliştirdiği BTSO Akademi kapsamında, alanında uzman isimlerle düzenlediği 100´e yakın eğitim programlarında 4 bin 500 kişiye eğitim verdi. Payitaht Çarşı Projesi ile Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi´ni yeniden Türkiye´nin en önemli alışveriş ve yaşam merkezi haline getirmek için çalışmalarını sürdüren BTSO, bu kapsamda Kapalı Çarşı esnafına yönelik ?Kurumsal Gelişim Programları´nı gerçekleştirdi. Yıl boyunca kurumsallaşmadan, marka ve mağaza yönetimine kadar birçok farklı eğitim programlarına bine yakın esnaf katıldı.
Türkiye´ye örnek projelerin merkezi olan BTSO, kent ve ülke ekonomisine katkı sağlayan Bursa iş dünyası temsilcilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da katıldığı ?Ekonomiye Değer Katanlar 2015´ töreninde ödüllendirdi. 42´nci kez gerçekleştirilen törende 7 kategoride toplam 72 ödül dağıtıldı.
GÖKMEN UZAY HAVACILIK VE EĞİTİM MERKEZİ´NİN TEMELİ ATILIYOR
2015 yılında başarılı çalışmalara imza atan BTSO 2016 yılında da Bursa´ya ve Türkiye´ye değer katacak projelerini hayata geçirmeye devam edecek. BTSO´nun gelecek yıl da gerçekleştireceği önemli projeler hakkında bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ?BTSO Türkiye´deki oda ve borsalara model olan çalışmalarıyla kentimizin ve ülkemizin kalkınmasında öncü rolünü sürdürecek? dedi.
Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi´nin DOSAB´taki yeni binasının ve Türkiye´de ilk kez hayata geçirilen Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi´nin önümüzdeki yıl hizmet vermeye başlayacağını söyleyen İbrahim Burkay, ?TÜBİTAK´tan aldığımız 52 milyon dolarlık destekle Bursa´ya kazandıracağımız Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merezi´mizin temelini de 2016 yılının başında atacağız? açıklamasını yaptı.
BURSA´YA 22,5 MİLYON DOLARLIK YENİ KAYNAK
Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında yaklaşık 60 fuar organizasyonunu 2016 takvimine aldıklarını ifade eten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, 2016 yılına ilişkin yürütülecek çalışmalar hakkında şu açıklamaları yaptı: ?Fuarcılık alanında Bursa´yı önemli bir merkez haline getirmek için nitelikli fuar organizasyonlarına imza atacağız. 13-17 Ocak 2016 tarihleri arasında bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörüne yönelik Junioshow Fuarı´nı gerçekleştireceğiz. BTSO olarak Ekonomi Bakanlığı´nın 4,5 milyon dolara kadar destek sağladığı Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) Projesi kapsamında şimdiye kadar 5 alandaki başvurumuz onaylandı. Bursa ekonomisine 22,5 milyon dolarlık yeni kaynak kazandırdık. Şirketlerin dünyaya açılması ve rekabetini arttırması konusunda büyük güç katacak olan Ur-Ge projelerimizin sayısını 2016 yılında 10´a çıkarmayı hedefliyoruz. ?


Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar

Kadıköy’de narkotik köpeği "Giz" ile ’Huzur ve Güven İstanbul’ uygulaması yapıldı

Ayvacık açıklarında 29 kaçak göçmen yakalandı

Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç sonucu)

Beşiktaş 5 maç sonra galibiyetle tanıştı

Beşiktaş’a teknik direktör değişiklikleri yarıyor

Muleka 5 ay sonra golle tanıştı

Ernest Muçi 3. golünü attı

Beşiktaş’ta Svensson, Fenerbahçe derbisinde yok!

Tayyip Talha Sanuç 3 ay sonra geri döndü!

Önce kardeşleri sonra kendisi: Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

Sadettin Saran: "Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız"

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı)

İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO görevine Selahattin Bilgen atandı

Hakan Şehirli’den Mansur Yavaş’a ziyaret

Yaralı leyleğe jandarma şefkati

Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi

Emine Erdoğan: "Şifanın arandığı en kadim kaynaklardan biri hiç şüphesiz hala keşfedilmemiş bitkiler alemidir"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “101 milyar 745 milyon TL yatırım yaptık”

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç devam ediyor)

Serdar Topraktepe’den 4 değişiklik

İstanbul Valiliğinden kuvvetli yağış uyarısı

Hentbol Erkekler 1. Ligi’nde Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu

Eyüpsultan’daki trafik kazasında ölen zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

Otomobil köprü ayağına çarptı: 1 Yaralı

Ambarlı Liman Yolu’nda oluşan tır kuyruğu havadan görüntülendi

Ümraniye’de iki katlı ev alev alev yandı

Yalova’ya 2024’ün ilk 3 ayında 233.8 milyon liralık yatırım

Vize’de kavga ihbarına giden polis uyuşturucu buldu

Yükleniyor