BTSO MART AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

(BTSO) MÜŞTEREK MESLEK KOMİTELERI TOPLANTISI VE MART AYI MECLİS TOPLANTISI ODA HİZMET BİNASI´NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GÜNDEM 28.03.2018 19:46:18 0
/kanal16haber.com/2018-3/28/200024408b.mp4
BTSO MART AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ?Bursa büyürse Türkiye büyür´ sloganıyla 5 yılda 40´a yakın makro projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, ?Üreterek büyüterek 39 bin tek yürek´ anlayışıyla birçok kesim tarafından hayal gibi görünen makro projeleri hayata geçirdik. Bursa iş dünyamızdan aldığımız güçle ülkemizin hedeflerine liderlik eden bir Bursa´yı hep birlikte inşa etmeye devam edeceğiz? dedi. 


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Müşterek Meslek Komiteleri toplantısı ve mart ayı meclis toplantısı oda hizmet binasında gerçekleştirildi. BTSO Başkanı Burkay, 39 bin üyenin desteğiyle Bursa´yı daha güçlü bir geleceğe taşımak adına çıkılan yolda 5 yıllık süreci geride bıraktıklarını söyledi. Dünya genelinde birçok zorluğun yaşandığı bu dönemde Türkiye´nin benzeri görülmemiş ihanetler ve sıkıntılarla mücadele ettiğini dile getiren Başkan Burkay, ?Bütün engellere rağmen Bursa´mız Türkiye´nin büyüme yolculuğunda lokomotif oldu? dedi. 
Enerji Verimliliği Merkezi´nden Mutfak Akademi´ye, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi´nden Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri´ne´, Uludağ Hayat Boyu Eğitim Merkezi´nden Bursa´nın ekonomi tarihine geçecek olan TEKNOSAB´a kadar tüm projelerinin üyelerinin beklentileri ve Türkiye´nin hayalleri doğrultusunda hayat bulduğunu belirten Burkay, ?KOBİ OSB, Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi, Model Fabrika gibi projeler de Bursa´da hayata geçiyor. BTSO, kısır çekişmeler ve popülist yaklaşımlar yerine ortak akıl ve istişare kültürünü benimseyerek projelerine odaklanan bir oda kimliğine büründü? şeklinde konuştu 


360 milyon liralık bütçe desteği kazandırdık 
Bursa´nın 5 yıllık sürecinde devlet teşviklerinden en fazla faydalandığı dönemi yaşadığını kaydeden Burkay, şöyle konuştu: 
?Öz kaynaklarımızı üyelerimizin hizmetine en verimli bir şekilde sunduk. BTSO´nun gücünün ve proje üretim kabiliyetinin kasasındaki paradan çok daha fazla olduğunu ortaya koyduk. Yaptığımız anlaşmalarla üyelerimize 170 milyon TL´lik finasman desteği, ürettiğimiz makro projelerle de kent ekonomisine 360 milyon TL´lik bütçe desteği kazandırdık.? 
Şehir ekonomisini ve ticaretini artırmak adına sürdürdükleri projelerin meyvelerini toplamaya başladıklarını belirten Başkan Burkay, ?Ülkemizin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz Küresel Fuar Acentesi Projemiz ile 5 yılda 150´ye yakın uluslararası fuar ve iş gezisi organizasyonu düzenledik. Bu fuarlara birçoğu yeni pasaport çıkaran yaklaşık 5 bin 500 üyemizi taşıdık. Yurt içinden ve yurt dışından iş insanlarını Bursa´da firmalarımızla buluşturduğumuz Ticari Safari ile 80´i aşkın ülkeden yaklaşık 16 bin kişiye ulaşan alım heyetlerini ağırladık. Fuarlarla Bursa´mızın ticaret hacminin artmasına katkıda bulunduk. Bursa, üreten Türkiye´nin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor? diye konuştu. Bursa´nın ihracatta 14 milyar dolar barajını aşarak yeni bir eşiğe ulaştığını vurgulayan Burkay, ?Son 5 yılda 920 yeni ihracatçı kazandık? şeklinde konuştu. 


?Bursa büyürse Türkiye büyür, inancıyla çıktığımız bu yolda, artık Türkiye´ye büyük hayaller kurduran ve ülkemizin hedeflerine liderlik eden bir Bursa var? diyen Burkay, ?Mazisinden aldığı güçle hayalleri hedeflere, hedefleri ise projelere dönüştüren Bursa´mızın başarısında iş dünyamızın saygıdeğer temsilcilerinin ortak imzası bulunmaktadır. BTSO olarak ülkemizin aydınlık geleceği için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz? dedi. 
İhracatı artırmak ve yerli teknolojiyi işletmelerin girişimcilik ekosistemlerine dâhil etmek maksadıyla kurgulanan Kuluçka, İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi´nin kısa süre içinde hayata geçeceğini ifade eden Burkay, ?Model Fabrika projemizi de BUTGEM yerleşkesinde kuruyoruz. Ülkemizin uzay temalı ilk eğitim merkezi olacak GUHEM Kasım ayında faaliyete geçecek. Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi´ni de yıl sonuna kadar hizmete açacağız. Oda ve borsalar arasında bir ilke imza atarak kuracağımız Ülke Masaları ve İş Konseyleri, uluslararası alanda büyüme hedefleyen firmalarımız için önemli fırsatlar sağlayacak. Başta Rusya, İngiltere, İran ve Balkan ülkeleri olmak üzere toplamda 10 farklı ticaret merkezimizi Bursa iş dünyamızın hizmetine sunmak için hazırlıklarımızı sürüyor? ifadelerini kullandı. 


Bakan Bolat: “Yıl sonuna kadar hedefimiz 110 milyar dolar hizmet ihracatına ulaşmak”

Şehit infaz koruma memuru Cengiz Yiğit şehadetinin 2’nci yıldönümünde anıldı

Gemlik Belediye Başkanı Deviren: "Sorumlular cezalandırılacak"

Trendyol Süper Lig’e veda eden ilk takım İstanbulspor oldu

1969 Bilecik Spor Kulübü zorlu maçın hazırlıklarını tamamladı

Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 1 - Fatih Karagümrük: 2 (Maç sonucu)

Sakarya’da orman ürünleri fabrikasında korkutan yangın

Kapıdağ’da su baskınları

Şiddetli rüzgara dayanamayan ağaç otomobilin üzerine düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe’de Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye’yi kabul etti

Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 1 - Tuzlaspor: 1

Edirne’de yağmur etkili oluyor

Bursa’da CHP’den seçilen başkanlar Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı

Edirne’de AFAD gönüllüleri sertifikalarını aldı

Hizmet ihracatçıları “Strateji” belirledi

Bursa siyasetinde örnek hareket

Sokak köpeği, ziynet eşyası dolu çantayı alıp gitti

Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 0 - Fatih Karagümrük: 0 (İlk yarı)

Trabzon hurma fidanı dağıtıldı

BAREM’de 23 Nisan coşkusu

Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı

Bursa’da rüzgar etkili oldu

Bakan Fidan: “Mısır ve Türkiye’nin işbirliği halklarımızın ve bölgemizin fevkalade yararınadır”

Fenerbahçe, Sivasspor maçı hazırlıklarına devam etti

Mustafakemalpaşa’de 5 yılda 29 bin dosya soruşturuldu

Kayıp mürettebatın ailelerinin feryadı: "İhmallerin araştırılmasını istiyoruz"

Balıkesir’de 70 kişiye törenle bahçıvanlık belgesi verildi

Adalet Bakanı Yardımcısı Can: "Tutuklular, mahkumlar cezasını çekerken aynı zamanda da topluma kazandırılması lazım"

Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı: "400 bin İzmitliye hizmet edeceğiz"

Elektrikli araçların enerjisi Bursa’dan

Yükleniyor