BURSA ULAŞIM ANA PLANI KAMU KURUMLARIYLA PAYLAŞILDI

Bursa Ulaşım Ana Planı (BUAP), kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birim amirleriyle paylaşıldı.

ÇEVRE 10.01.2019 18:27:41 0
BURSA ULAŞIM ANA PLANI KAMU KURUMLARIYLA PAYLAŞILDI

Büyükşehir Belediyesi´nin şehrin ulaşım sıkıntısını ortadan kaldırmak için planladığı ve hazırlık çalışmaları tamamlanan Bursa Ulaşım Ana Planı (BUAP), kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birim amirleriyle paylaşıldı.

Ocak ayında onay için belediye meclisine gelecek planda trafik ile ilgili tüm risklerin değerlendirildiğini ve çözüm yollarının oluşturulduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Göreceksiniz. Hizmete alacağımız uygulamalarla birlikte Bursa, ulaşım ve trafik sıkıntılarını bertaraf etmiş olacak" dedi.

Yoğun katılım

BUAP, düzenlenen toplantı ile Bursa´da görev yapan ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine tanıtıldı. Aynı zamanda istişare niteliğini de taşıyan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın da katıldığı program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Muradiye Salonu´nda gerçekleştirildi.

Sokak sokak planlama

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa´nın en önemli ihtiyaçlarının başında ulaşımın geldiğini belirterek, "Ulaşım, günlük hayatımızda yürüdüğümüz yolu, kullandığımız toplu taşıma aracını, otobüs durağını, metro istasyonunu, özel araçları, kavşakları, yolları, meydanları ve otoparkları içeren, daha birçok noktada karşımıza çıkan bir hizmettir. Bu çerçevede şehrimizi sokak sokak planlamaya yönelik kapsamlı bir çalışma oluşturduk" dedi.

Adım adım sonuca

Bir yandan kent genelinde çevre düzeni planı ve nazım imar planı çalışmalarını yürütürken, diğer yandan kentin ulaşım probleminin giderilmesi yönünde oluşturulan master planın revize edilmesine yönelik faaliyetlere ağırlık verdiklerini belirten Başkan Aktaş, "BUAP´ın önümüzdeki 15 yılı kapsayan bir zaman dilimi için yenilenmesine karar verildi ve 2035 yılı hedef alındı. 2018 Mart ayında startı verdik. Projenin danışmanlığını Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Fakültesi Ulaştırma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökmen Ergun yürütüyor. 15 Mayıs 2018 tarihinde, STK ve ilgili kurumlara ana plan hakkında sunumlar yapıldı. BUAP teknik ekibi, her hafta bir araya gelerek çalıştaylar organize etti. 2 Eylül 2018 tarihinde ise Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü teknik heyeti ile saha gezisi gerçekleştirildi. 13 Aralık´ta Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü´nden üst düzey görüşler alındı" diye konuştu. 

Çevreci, sürdürülebilir çalışma

2035 yılında il genelinde 4 milyon 55 bin, kent merkezinde ise 3 milyon 98 bin kişilik bir nüfus yoğunluğunun beklendiğini kaydeden Başkan Aktaş, "İnsan öncelikli, toplu taşıma odaklı, sürdürülebilir, çevreci ve motorsuz ulaşım öncelikli bir plan hazırladık. Çevresel değerleri içeren, sürdürülebilir nitelikte bir proje. 18 farklı senaryo denemesi ile sonuçlar analiz edilerek karşılaştırıldı. Tüm bu faaliyetlerin ardından, raylı sistemler-toplu taşıma sistemleri-servis taşımacılığı-taksi işletmeleri-transfer merkezleri-yaya düzenlemeleri-bisiklet altyapısı-karayolu sistemi-otopark sistemi ve yük taşımacılığı başlıklı planlama kararları oluşturuldu" şeklinde konuştu.

Ocak´ta onay için mecliste

BUAP´ın ocak ayı meclisine geleceğini ve onaylanarak yürürlüğe alınacağını vurgulayan Başkan Aktaş, "Şehrimizin gerçeklerini doğru analiz ederek, yol haritası belirledik. Bursa´nın trafik sıkıntısını kökten çözecek planı, en ince ayrıntısına kadar kamuoyuna açıklayacağız. Bu çalışma, Bursa´nın daha güzel yarınlara gitmesine dair yapılmış bir çalışma. Yol haritamızı plan doğrultusunda belirleyeceğiz ve adımlarımızı atacağız" ifadelerini kullandı.


Adalet Bakanı Tunç CHP'de ki para sayma görüntülerine dair konuştu

İnegöl'de gaziler ve şehit aileleri iftar sofrasında buluştu

Nilüferli minikler de artık ‘Ana Kucağında’

Görükle Kampüsü'ne 3 spor salonu ve 2 yüzme havuzu kazandırıldı

Bursa'da ulaşımda dev yatırım

Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale Zaferi, şanlı bir destan

Yükleniyor