BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ´NE YENİ FAKÜLTE

?SEKTÖRÜN EN İYİ SAĞLIKÇILARI BU FAKÜLTEDEN ÇIKACAK?

EĞİTİM 5.08.2016 12:16:37 0
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ´NE YENİ FAKÜLTE

 

Uludağ Üniversitesi yönetiminin 3. Nesil Vizyonu ile yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Sağlık Yüksekokulu´nun Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak değiştirilmesi talebine YÖK olumlu yanıt verdi. Üniversite tarafından yapılan müracaatı incelemeye alan YÖK, dört yıllık eğitim veren Sağlık Yüksekokulu´nun yine dört yıllık eğitim verecek olan Sağlık Bilimleri Fakültesi´ne dönüştürülmesine onay verdi.

Eğitim ve öğretime 2002-2003 yılında başlayan Sağlık Yüksekokulu, 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak hizmet etmeye devam edecek. Uludağ Üniversitesi´ni gelecek yıllara en iyi şekilde hazırlamak isteyen üniversite yönetimi, önümüzdeki dönem sadece Hemşirelik Bölümü ile eğitim verecek olan Sağlık Bilimleri Fakültesi´nde yeni bölümlerin açılması için de girişimlere başladı.

"Sektörün en iyi sağlıkçıları bu fakülteden çıkacak"

Göreve geldikleri ilk günden itibaren Uludağ Üniversitesi´ni geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için çalıştıklarını kaydeden UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Üniversitemizi sadece teorik eğitim veren bir kurum olmaktan çıkarıyoruz. Uludağ Üniversitesi, 3. Nesil Üniversite vizyonu ile hem kendisini hem akademik kadrosunu hem de öğrenci seviyesini yenileyen ve geliştiren bir üniversite olma yolunda ilerliyor. Yaklaşık 15 aydır tüm planlamalarımızı ve projelerimizi buna göre hazırladık. Bir yandan da gençlerimizi iş hayatına en iyi şekilde hazırlayacak eğitim fırsatları oluşturmaya gayret ediyoruz. Sağlık, sektörel anlamda bakıldığında nitelikli personele en çok ihtiyaç duyulan alanların başında geliyor. Bizler de sektöre en iyi sağlıkçıları yetiştirebilmek amacıyla daha kaliteli akademik eğitimlerin verileceği bir Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulması gerektiğine karar verdik. Yüksek Öğretim Kurulu ile gerekli süreçleri başlatmıştık. Yüksek Öğretim Kurulu´muz da bu talebimizi yerinde buldu ve Sağlık Yüksekokulu´nun, Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak dönüştürülmesine onay verdi. Önümüzdeki dönem ilk etapta sadece Hemşirelik Bölümü´ne öğrenci alacağız. Ancak daha sonraki yıllarda yeni bölümler açmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra burada dileyen öğrencilerimiz yüksek lisans veya doktora yapma şansına sahip olabilecekler. Ayrıca Sağlık Yüksekokulu´na göre çok daha fazla öğrenciyi fakültemize kabul edebileceğiz. Aynı oranda da öğretim görevli sayısında artış olacak" diye konuştu.

Son teknoloji fakülte binası

Yeni kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi´nin inşaatının da hız kesmeden devam ettiğini açıklayan Rektör Ulcay, "Geçtiğimiz yıl Sağlık Yüksekokulu´na tahsis etmek üzere binamızın temellerini atmıştık. Ancak YÖK´ün bizim isteğimiz üzerine Sağlık Yüksekokulu´nu Sağlık Bilimleri Fakültesi´ne dönüştürmemize izin vermesi ile çok yakında tamamlayacağımız inşaatımızı doğrudan fakülte binası olarak kullanmaya başlayabileceğiz. 3 bin metrekarenin üzerinde bir kullanım alanına sahip olan yeni Sağlık Bilimleri Fakültesi binasının zemin katında 81 kişilik dört adet dershane, 2 adet uygulama salonu, 5 adet idari büro ve 315 kişilik amfi yer alacak. Binanın birinci katında ise 27 adet yönetici ve akademisyen odası bulunacak. Yeni yapılan binanın derslik ve ofisleri değişken debili merkezi klima ile soğutulacak. Teknolojik gelişmelere uygun olarak planlanan binanın su tesisatı ise tasarruf sağlayacak şekilde tasarlandı. Her iki katında da engelli tuvaletleri bulunacak olan binanın iki duraklı engelli asansörü de bulunacak. İnşaatının yüzde 50´den fazlası bitirilen binayı önümüzdeki yıl eğitim ve öğretim yapabilecek şekilde hizmete açmayı hedefliyoruz" diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Dündar, Çivili köylü vatandaşlarla oruç açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşlara seslendi

Karacabey’de anlamlı iftar buluşması

Kredi kartıyla otomatik ödeme yapanlara faiz şoku

Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu

Dışişleri Bakanlığı: "Avrupa'da PKK'nın Türk toplumuna yönelik saldırıları artıyor"

Çanakkale'de karaya oturan teknedeki 3 kişi kurtarıldı

Büyükşehir'den engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım

Bursa'da emeklilere bayram müjdesi

Bursa'da freni boşalan otobüs kazaya karıştı

Yükleniyor