Bursa Karacabeyliler Derneği’nde Erkan Bilör dönemi

Bursa Karacabeyliler Kültür Dayanışma ve Kalkındırma Derneği’nin başkanlığına Erkan Bilör seçildi.

GÜNDEM 13.11.2023 16:00:00 0
Bursa Karacabeyliler Derneği’nde Erkan Bilör dönemi

Yaklaşık 3 bin üyesiyle Bursa’nın en etkin dernekleri arasında yer alan Bursa Karacabeyliler Kültür Dayanışma ve Kalkındırma Derneği’nin 8. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Bursa’daki bir düğün salonunda gerçekleştirilen genel kurula CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, İYİ Parti İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, MHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Beygirci, CHP Genel Merkez İşveren Örgütleri ve Eğitim Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, MHP Bursa İl Başkan Yardımcısı Alican Sevdi, AK Parti İl Yöneticisi ve Karacabey Koordinatörü Erol Oruç, AK Parti İl Yöneticisi Fatih Dursun, Saadet Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı Taner Keleş, DSP Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Seskır, CHP Karacabey Belediye Meclis Üyesi Kemal Ziya Koşaner, İYİ Parti eski İlçe Başkanı Fatih Karabatı, ADD Karacabey Şubesi Başkanı Haluk Aka, bazı hemşehri dernekleri yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile üyeler katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığı’nı Dernek Onursal Başkanı Yüksel Ceylan üstlenirken, gündem gereği ilk olarak mevcut başkan Kahraman, üyelerine yönelik teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

Kahraman yaptığı konuşmada, “10 yıldır yönetimlerinde bulunduğum, 3 dönem başkan yardımcılığını yaptığım, bu son dönemde de büyük bir özveri ile üstlendiğim Bursa Karacabeyliler Derneği başkanlığına toplumun bize layık gördüğü başka görevlerden dolayı yeni dönemde aday olmadım. Görev sürem boyunca desteklerini benden ve yönetimimden esirgemeyen tüm üyelerimize teşekkür ederim. Derneğimizi bizim bıraktığımız çizgiden daha da yukarılara götüreceğine inandığım Erkan Bilör ve yeni yönetim kurulu arkadaşlarıma başarılar dilerim.” dedi.

Daha sonra okunan dernek faaliyet raporu, bütçe ve denetleme kurulu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Öte yandan Karacabeyliler Derneği’nin yeni dönemi öncesi işleyişte bazı değişiklikler de yapıldı.

Buna göre dernek yönetim kurulu yetkisinde İstişare Kurulu kurulması, 2 yılda bir yapılan genel kurulun 3 yıla çıkarılması, yine 13 asil ve yedek olan yönetim kurulunun 15 asil-yedek üye olarak belirlenmesi yönündeki divana sunulan öneriler de oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra seçimlere geçildi. Mevcut başkan Hasan Kahraman’ın yeni dönemde aday olmadığı ve tek listeyle girdiği seçimde, kongreye katılan üyelerinin desteğiyle oy birliğiyle dernek başkanlığına Erkan Bilör layık görüldü.

2018 yılından bu yana kurucu başkanlığını da üstlendiği Subaşı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde oldukça başarılı çalışmalar gerçekleştiren 1977 doğumlu Erkan Bilör, Karacabeyliler Derneği’nde iki dönemdir yönetim kurulunda yer almasının yanı sıra, son dönem başkan yardımcılığı görevinde de bulundu.

Bilör ayrıca, Bursa Kanser Derneği’nde iki dönemdir başkan yardımcılığı görevini sürdürürken, Bursa’daki Madde Bağımlılarıyla Mücadele Derneği’nde de bir dönem yönetimde yer aldı. Dernekçilik konusunda oldukça tecrübeli olan evli ve üç çocuk babası Bilör, 25 yıldır Bursa’da ikamet ediyor. Bir süre özel bir firmada yöneticilik yapan Bilör, şu an inşaat ve gayrimenkul sektöründe kendi işine devam ediyor.

Bursa Karacabeyliler Derneği’nin yeni Başkanı Erkan Bilör, göreve seçilmesinin ardından gerçekleştirdiği ilk konuşmasında “Öncelikle Karacabeyliler Derneği kurucu üyelerine ve kurucu başkanımız sayın Yüksel Ceylan’a ve yine yönetiminde görev aldığım bir önceki dernek başkanımız sayın Mehmet Levent Siber’e, mevcut döneminde başkan yardımcılığı görevini bana layık gören değerli başkanım sayın Hasan Kahraman ve Karacabeyliler Derneği’nde bugüne kadar görev yapmış tüm yönetimlere hizmetlerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında sizlerle bu kongreyi yapmanın heyecanı, mutluluğu ve azmi içerisindeyiz. Bizi bu göreve layık gören siz değerli üyelerimize çok teşekkür ediyorum.İçimden geldiği gibi samimiyetle sizlere duygularımı paylaşmak istiyorum. Çünkü siz Karacabeylileri ve değerli misafirlerimizi bir aile olarak görüyorum. Kutsal bir görev için yepyeni yönetimle bu sancağı devralarak yeni bir yola çıkmış bulunmaktayız. İlk önce doğup büyüdüğümüz memleketimiz Karacabey ve daha sonra da doyduğumuz ve yaşadığımız ulu şehir Bursa’mızın gelişmesine ve kalkınmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Samimi ve iyi niyetle bu göreve talip olduk. Siz değerli üyelerimizin desteği ile bugünden itibaren Bursa Karacabeyler Derneği için yönetim kurulu arkadaşlarımla gece gündüz demeden çalışacağımızdan kuşkunuz olmasın. Her zaman söylediğimiz gibi ben değil biz olacağız, birlik olacağız ve Karacabeyliler Derneği’ni en yüksek mertebeye taşıyacağız” ifadelerine yer verdi.

 

Genel olarak Bursa’da ikamet eden ancak ilçenin tanınmış ve oldukça başarılı simalarıyla yola çıkan Erkan Bilör başkanlığındaki yeni dönem Bursa Karacabeyliler Derneği Yönetimi’nde şu isimler yer aldı:

“Uğur Ulu, Armağan Elçin, Yasin Gök, Alev Türkan Açıkgöz, Erkan Elveren, Huriye Yalın, Resmiye Ataman, Mümin Ereselli, Şeyma Başaran, Gürsel Arslan, Emin Özgeç, Rıdvan Demirtaş, Mustafa Boz ve Engin Özdemir.”

Denetleme Kurulu ise Hasan Kahraman, Aylin Yıldız ve Vural Mutiş’ten oluştu.


Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 0 (Maç devam ediyor)

Tekirdağ’da silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Aşere, Takrip ve Tayyibe İcazetnamesini alan kursiyer hocalar, kurra hafız oldu

CHP PM Üyesi Umut Dikili’nin nikahını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı

Bisikleti ile Moğolistan’a giden İtalyan fizyoterapist Havran’da kayboldu

İsmail Yüksek’in ayak bileği bağında kopma tespit edildi

İstanbul Havalimanı 15-21 Nisan tarihlerinde Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

Türkiye oynayarak büyüyecek

Şampiyon Inter, Torino’yu Hakan Çalhanoğlu’nun golleriyle mağlup etti

Korhan Berzeg’e ait yeni bulgular dere yatağında aranıyor

Ticari taksi ile motosikletin çarpıştı: 4 yaralı

Önce zile bastı, sonra tetiğe

Yükleniyor