BURSA´DA ?İPEK ÇAĞI´ BAŞLIYOR

BURSA İPEĞİ YENİDEN HAYAT BULACAK

GÜNDEM 17.01.2017 17:35:39 0
/kanal16haber.com/2017-1/17/190228185b.mp4
BURSA´DA ?İPEK ÇAĞI´ BAŞLIYOR

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje kapsamda ?Bursa İpeği´ yeniden hayat bulacak.Büyükşehir Belediyesi´nin ?Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak´ projesi kapsamında hazırlanan ürünlerin yer aldığı ?Bir Şehir, Bin Emek; Bursa İpeği´ adlı sergi, Umurbey ipek üretim ve tasarım merkezi´nde yapılan törenle izlenime açıldı.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa İpeği´nin tarihi değerini anlattı.

 

Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak´ 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa İpeği´nin tarihi değerini anlatırken, ipeğin bir kent markası olarak canlandırılmasını hedeflediklerini söyledi. Başkan Altepe, kozasından ipliğine, kumaşından son ürününe dek her aşamada uygulamalar yapıldığını belirterek, ?Büyükşehir Belediyesi olarak, hem somut hem de somut olmayan kültürel miras çalışmaları kapsamında kent belleğindeki tüm değerleri gelecek nesillere aktarmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda başlattığımız ?Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak´ projesi ile Bursa İpeği´ni yeniden üretmeye başladık? dedi.
İpek Şehri Bursa´da ipek tarihine yönelik araştırmalar gerçekleştirildiğini anlatan Başkan Altepe, ?Bursa´da öncelikle geçmişte ipek üretimi yapan aileleri tespit ederek, onların yeniden ipekle ilgili çalışmalara başlamasını sağladık. Bu alanda tespit edilen Muradiye İpek Fabrikası kentimize kazandırıldı. Aynı zamanda Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi´ni kentimize kazandırdık. Kırsal alanların gelişimini desteklemek amacıyla Orhaneli, Keles, Harmancık, Büyükorhan ve İnegöl ilçelerimizde ipek halı, ipek dokuma ve ipek triko atölyeleri açıldı? dedi.
Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi´nde özel bir çalışma ekibi oluşturularak ipek ürünlerin ortaya çıkarıldığını anlatan Başkan Altepe, bu kapsamda koza üretimi yapan çiftçilerin de desteklendiğini, koza üretimin sağlıklı koşullarda yapılabilmesi adına dut bahçelerinin bakımının dahi yapıldığını, öğrencilere ?İpek böceği besleme seti´ dağıtılıp kendi kozalarını üretmelerinin sağlandığını vurguladı.

?Üretimin sürdürülebilir olması için çalışıyoruz?
Başkan Altepe, Uludağ Üniversitesi ile de ipekle ilgili çalışmalar yapıldığını belirterek, ?Üretim şehri Bursa, tarihi ve kültürel birikimiyle yaşayan müze bir kent kimliğini taşıyor. İpek şehri Bursa´da ipeğimiz yeniden canlanıyor, ipek çağı başlıyor. İpeğimizin korunarak üretiminin sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm bu koruma ve geleceğe taşıma süreçlerinin sonunda elde edilen ürünleri de Bursalılarla paylaşıyoruz. Kozasından ipliğine, kumaşından son ürününe kadar artık Bursa´da yeni bir ipek çağı başlıyor. ?Bir Şehir, Bin Emek; Bursa İpeği´ adlı ipek ürünleri sergimiz, ipekböcekçiliğine desteğimizin, açtığımız atölyelerin doğal bir sonucudur. Burada 100´ü aşkın tasarım sergileniyor? diye konuştu.

Bursa Valisi İzzettin Küçük´de Bursa´nın bir markasını daha yeniden gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´yi tebrik etti.Bursa Valisi İzzettin Küçük De Bursa´nın bir markasını daha yeniden gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´yi tebrik ettiği konuşmasında, kentin değerlerinden ipeğin, çağın gereklerinde uygun şekilde stilize edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Altepe İle Vali Küçük, açılış kurdelesini kestikleri sergiyi gezdi, ipek ürünleri ilgiyle inceledi, sanatçılarından çalışmalarına dair bilgiler de aldı. ?bir şehir, bin emek; bursa ipeği´ sergisi, umurbey ipek üretim ve tasarım merkezi´nde görülebilir.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor