Bursa'da Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstilde yeni dönem

Bursa'da Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstil Prototip Üretim ve Uygulama Merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla açıldı.

BURSA HABER 26.01.2024 18:47:00 0
Bursa

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstil Prototip Üretim ve Uygulama Merkezi'nin açılışına katıldı. DOSAB içinde yer alan BUTEKOM bünyesinde kurulan merkez, kompozit malzeme ve teknik tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin prototipleme, tasarım ve modelleme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Bursa'da sanayiye yeni bir kommpozit merkezi

Açılış programında konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, merkezin Türkiye'nin bu iki önemli sektöründe rekabet gücünü artıracağını söyledi. Burkay, "Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ülkemizin uzay, havacılık çalışmalarının kazandığı ivmeyi hep birlikte gururla izliyoruz. Bizler de on bir yıl önce Türkiye'nin Gökmen'i Bursa'dan niçin çıkmasın iddiasıyla Bursa Gökmen projemizi hayata geçirmiştik. Bugün alanında dünyanın sayılı merkezlerinden biri olan bu projenin en önemli çıktılarından bir tanesi de bu merkezdir. Bursa Ticaret Sanayi Odası olarak ülkemizin uzay ve havacılık alanındaki hedeflerine desteğimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek" dedi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş:
"Geçmişten geleceğe emin adımlarla ilerleyen Bursa'mız her devirde bir cazibe merkezi olmuştur. Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, İpek Yolu ve Baharat Yolu'nun kesişme noktasında yer almıştır.

Bursamız verimli toprakları, coğrafi konumu, iklim özellikleri, ham madde çeşitliliği ve ulaşım imkanlarıyla da ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Her ne kadar gecikmiş olsa da hızlı tren projesiyle beraber ben Bursamızın çok daha önemli gelişmelere ev sahipliği yapacağına yürekten inanıyorum.

Tabii bugün sanayi ve teknoloji uyumunu başaran dünyanın sayılı şehirlerinden birisi olan Türkiye'nin büyümesinde Bursa önemli bir rol üstleniyor. Bursa'nın lokomotif sektörleri içerisinde yer alan tekstil, hazır giyim, mobilya, otomotiv yan sanayi, gıda, tarım ve hayvancılık, makine ve teçhizat ile metal sektörlerimizin sanayi içindeki payı sürekli artıyor.

Bugün de açılışını yaptığımız kompozit malzeme ve teknik tekstil prototip üretim ve uygulama merkezi, Bursa'mızın sanayi ve teknoloji alanındaki potansiyelinin bir göstergesidir. Bu merkez sayesinde Bursa'mız kompozit malzeme ve teknik tekstil alanındaki Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını daha da ileriye taşıyacaktır.

Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Bakanlığımıza, Bursa Ticaret ve Sanayi Odamıza, Bursa Teknoloji Koordinasyon AR-GE Merkezimize teşekkür ediyorum.

İnşallah yeni dönemde de Bursa'mızın kalkınması ve gelişmesi için birlikte daha çok çalışacağız. Kısa bir süre önce sanayide yaptığımız toplantıda Bursa'da kentsel dönüşümü konuşmuştuk. Bursa'da insanlarımıza çok özel kentsel dönüşüm projeleri hazırladık. Son iki yıldır önemli çalışmalar yapıyorduk ama inşallah bu çalışmaların daha da ivme kazanacağı hem konutta hem de sanayide dönüşümle alakalı çok önemli projeleri hayata geçireceğiz.

Öncelikle bir bölü yüz binlik birlik anlayışıyla kentsel dönüşümü başlatacağız. Bu projenin startını hep birlikte vereceğiz.

Sayın Bakanımız, Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, Sayın Bursa Teknoloji Koordinasyon AR-GE Merkezi Başkanımız, Değerli Misafirler,

Bir kez daha merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bursa'mızın kalkınması ve gelişmesi için birlikte çalışacağız.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın konuşması şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye, milli teknoloji hamlesi doğrultusunda her geçen gün yeni adımlar atıyor.

Bu kapsamda, Bursa'da açılışını yaptığımız Teknik Tekstil ve Kompozit Uygulama ve Araştırma Merkezi, firmalarımıza rehberlik edecek ve ticarileştirme odaklı üniversite-sanayi iş birliğini sağlayacak.

Aynı zamanda, Bursa sanayisinde teknik tekstil ve kompozit sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin dönüşümüne destek olunacak.

Küme yaklaşımıyla KOBİ'lerin yatay ve dikey entegrasyonu sağlanacak.

Burada yüksek teknolojik değerlere sahip ürünler ortaya çıkacak ve ilgili alanlarda nitelikli iş gücün yetiştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülecek.

Bu çalışmalarla, ülkemizin milli teknoloji geliştirme ve sanayi hamlesine ivme kazandırılacaktır.

Türkiye'nin insanlığı ilk uzay misyonunu gerçekleştirmek üzere halihazırda Uluslararası Uzay İstasyonunda Türk bilim faaliyetlerini sürdüren astronotumuz Alper Gezeravcı'yla Türkiye'de ilk ve tek uzay ve havacılık temalı bilim merkezimiz olan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi üzerinden canlı bağlantı gerçekleştirmek, bizim için ayrı bir iftihar vesilesi oldu.

Ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milli teknoloji hamlesinde her geçen gün yeni adımlar atıyor.

İnanıyoruz ki, bu insanlığı ilk uzay misyonumuz, uzay bilimi ve teknolojileri alanında önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz nice büyük projenin ilk adımı olacaktır.

Son yirmi iki yılda bilime ve teknolojiye yaptığımız yatırımlarla güçlü bir sistem inşa ettik.

Bin altı yüzden fazla AR-GE ve tasarım merkezi, iki yüz sekiz üniversite, iki yüz yetmiş iki binden fazla AR-GE personelimizle kurduğumuz yüz bir teknoparkta yer alan on binden fazla teknoloji girişimimizle ülkemizin teknoloji ve yenilikçilik alanında küresel düzeyde rekabet edebilir bir konuma gelmesini sağladık.

Yatırım teşvik sistemimizde katma değeri ve yüksek teknoloji üretimini önceledik.

Son beş yılda düzenlediğimiz teşvik belgelerinin yüzde kırk dördünü orta yüksek ve yüksek teknolojili yatırımlar oluşturdu.

Sadece dört yıl içinde milyar dolar değeri geçen Türk şirketi sayımızın yediyi bulması tesadüf değil.

Tüm bunları araştırmacılarımıza, sanayicilerimize, girişimcilerimize velhasıl insanımıza güvenerek başardık.

Biz insanımızın fırsat önündeki engeller kaldırıldığında kaynak ayrıldığında neler yapabileceğini biliyoruz.

Bu anlayışla, nitelikli insan kıymetimizin sanayicilerimizle, yatırımcılarımızla ve girişimcilerimizle birlikte çalışması için modern altyapılar inşa ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milli teknoloji hamlesini kararlılıkla sürdüreceğiz.

Ülkemizi, dünyanın teknoloji üreten ve yöneten ülkelerinden biri haline getireceğiz.

Bu hedefe ulaşmak için, hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz."


İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

Yükleniyor