BURSA´NIN ÇEVRECİ TESİSLERİNE ÖDÜL

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 15 SANAYİ TESİSİNE ÇEVRE ÖDÜLÜ VERDİ

GÜNDEM 6.06.2017 16:43:36 0
/kanal16haber.com/2017-6/6/171204743b.mp4
BURSA´NIN ÇEVRECİ TESİSLERİNE ÖDÜL

 

Bursa´da çevre dostu üretim yapan, çevreye duyarlı ve yasal yükümlülüklerini yerine getiren 15 sanayi tesisi, Büyükşehir Belediyesi tarafından ödüllendirildi. ?5 Temmuz Dünya Çevre Günü´ nedeniyle yapılan törenle ödüllerini firmalara takdim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tüm insanlığın sorumlu olduğu ortak yaşam alanı olan çevreyi korumak için Büyükşehir Belediyesi ile sanayicilerin işbirliği yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu sanayi için farkındalık sağlamak ve sanayicilerin çevreye olan duyarlılığını artırmak amacıyla 15 sanayi kuruluşunu ?çevreci tesis´ ödülüne layık gördü. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Yıldırım Beyazıt Salonu´nda yapılan törene katılan firma temsilcileri, ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTSO Başkanvekili Cüneyt Şener´in elinden aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ödül töreninin başlangıcında yaptığı konuşmada, hızlı nüfus artışı ve sanayileşmenin çevrenin kirlenmesini gün geçtikçe artırdığını ifade etti. Bu sebeple çevre ve çevre konularının hızla değişen dünyanın ana gündem maddelerinden birini oluşturduğunu söyleyen Başkan Altepe, çevrenin bir kurum ya da kuruluşun değil tüm insanlığın ortak yaşam alanı olduğunu kaydetti. Çevre kirliliğiyle mücadele etmenin ve doğayla uyum içerisinde yaşamanın her bireyin asli görevleri arasında bulunduğunu belirten Başkan Altepe, her insanın günlük hayatta alacağı küçük tedbirlerle kirliliğe karşı mücadele edip gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabileceğini ifade etti. Bursa´nın tarih, turizm, tarım, ticaret ve sanayi açısından çok şanslı bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, ?Dolayısıyla Bursa´daki sanayileşmenin çevreyi gözeten, gelecek nesillerimizin yaşam alanlarını yok etmeyen, hava, su ve toprağımızı kirletmeyerek koruyan, teknolojisi yüksek bir planlama anlayışıyla yönlendirilmesi en büyük hedefimizdir. Çevreyi korumak için Büyükşehir Belediyesi ve sanayici işbirliği içinde olmak zorundadır? dedi.

Başkan Altepe, konuşmasında, ödül töreninin ?çevrenin korunmasına katkıda bulunmak ve sanayicilerin çevrenin korunması yönünde farkındalıklarını artırmak´ amacıyla düzenlendiğini belirtti. Organizasyon kapsamında Büyükşehir Belediyesi´nin yetki ve sorumluluk alanında yer alan, çevre ve imar kanunuyla ilgili gerekli belgelere sahip, çevreye duyarlı 15 firmanın ödüle layık görüldüğünü vurgulayan Başkan Altepe, ?2016 ve 2017 yılları arasında belediyemizden ruhsat almış olan 49 adet işyeri, bu amaçla değerlendirmeye tabi tutuldu. Ödül alacak firmalarda aranan kriterler; 1. sınıf gayri sıhhi müessese ruhsatına sahip olmak, imar mevzuatına ve imar planlarına uygunluk, çevresel etki değerlendirmesi uygunluğu raporu, çevre izin belgesi, itfaiye raporu, geçiş yolu izin belgesi, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uyum, son 1 yıl içerisinde herhangi bir çevre cezası almamış olmak, çevreyi koruyan ve doğaya katkı sunan herhangi bir proje yapmış olmak olarak belirlendi. Değerlendirme aşamasında işyerleri ile birebir görüşmeler yapıldı ve gerekli kriterleri sağlayıp sağlamadıkları incelendi. Ayrıca işyerlerinin yasa ve yönetmeliklere uyum konusunda gösterdikleri hassasiyet ve yükümlülükleri zamanında ve işbirliği içinde yerine getirmede istekli olmaları, yapılan değerlendirmede etkili oldu? diye konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Altepe, BTSO Başkanvekili Cüneyt Şener´le birlikte firma temsilcilerine ödüllerini takdim etti. Tören başlangıcında, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı´nın faaliyetlerini konu alan film davetlilere gösterildi. Törenin sonunda Başkan Altepe, ödül alan firma temsilcileriyle toplu fotoğraf çektirdi.

Büyükşehir Belediyesi´nin ?çevreci tesis´ ödülüne layık gördüğü firmalar şu şekilde;

Akyapak Dış Ticaret A.Ş, Altınsu Tekstil, Armacell Yalıtım A.Ş, Asa Plastik, Elringklinger Otomotiv A.Ş, Günbatılı Boya A.Ş, Hünkar Sınai ve Tıbbi Gazlar, Laspar Endüstriyel Çözümler A.Ş, May Fren Sistemleri A.Ş, Orh-Mek Mekanik, Penelope Dokuma, Pres Metal Otomotiv A.Ş, Sebahattin Akyıldız Tekstil, Tat Gıda A.Ş ve Yusufoğlu Tekstil.


Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar

Kadıköy’de narkotik köpeği "Giz" ile ’Huzur ve Güven İstanbul’ uygulaması yapıldı

Ayvacık açıklarında 29 kaçak göçmen yakalandı

Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç sonucu)

Beşiktaş 5 maç sonra galibiyetle tanıştı

Beşiktaş’a teknik direktör değişiklikleri yarıyor

Muleka 5 ay sonra golle tanıştı

Ernest Muçi 3. golünü attı

Beşiktaş’ta Svensson, Fenerbahçe derbisinde yok!

Tayyip Talha Sanuç 3 ay sonra geri döndü!

Önce kardeşleri sonra kendisi: Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

Sadettin Saran: "Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız"

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı)

İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO görevine Selahattin Bilgen atandı

Hakan Şehirli’den Mansur Yavaş’a ziyaret

Yaralı leyleğe jandarma şefkati

Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi

Emine Erdoğan: "Şifanın arandığı en kadim kaynaklardan biri hiç şüphesiz hala keşfedilmemiş bitkiler alemidir"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “101 milyar 745 milyon TL yatırım yaptık”

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç devam ediyor)

Serdar Topraktepe’den 4 değişiklik

İstanbul Valiliğinden kuvvetli yağış uyarısı

Hentbol Erkekler 1. Ligi’nde Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu

Eyüpsultan’daki trafik kazasında ölen zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

Otomobil köprü ayağına çarptı: 1 Yaralı

Ambarlı Liman Yolu’nda oluşan tır kuyruğu havadan görüntülendi

Ümraniye’de iki katlı ev alev alev yandı

Yalova’ya 2024’ün ilk 3 ayında 233.8 milyon liralık yatırım

Vize’de kavga ihbarına giden polis uyuşturucu buldu

Yükleniyor