Bursa’nın Yeni Merkezinde Geri Sayım Başladı

Osmangazi Belediyesi’nin kent merkezinin çehresini değiştirecek vizyon projesi Osmangazi Meydanı, ziyaretçilerini büyülüyor.

BURSA HABER 29.12.2022 12:55:00 0
Bursa’nın Yeni Merkezinde Geri Sayım Başladı

Bursa’nın merkezinde çöküntü bölgesi haline gelmiş alanı bir cazibe merkezine dönüştürüp, Bursa’yı gerçek meydana kavuşturacak Osmangazi Meydanı inşaatında sona gelindi. Şehrin merkezinde 150 milyon lira bedel ödenerek kamulaştırılan ve 100’den fazla binanın yıkılmasıyla elde edilen 40 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen Osmangazi Meydanı, 2 bin araç kapasiteli 4 katlı kapalı otopark, nikâh salonu, millet kıraathanesi, cami ve sosyal yaşamı destekleyecek üniteleri ile bir yaşam merkezi olacak. 

Bursa’ya Yeni Yılda Yeni Meydan

Cumhuriyetin 100’üncü yılı olan 2023 yılının ilk aylarında Bursalıların hizmetine sunulacak olan Osmangazi Meydanı inşaatını yerinde inceleyen AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa’nın merkezinde çöküntü alanı haline gelmiş bölgenin, Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği proje ile bir cazibe merkezine dönüşeceğini söyledi. Santral Garaj olarak bilinen bölgede inşa edilen meydanın açılışını, Bursalılar olarak büyük bir heyecanla beklediklerini ifade eden Esgin, “Öncelikle Bursa’nın kalbi denilen bir yerde böyle bir projeyi hayata geçirdiği için Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum. Santral Garaj olarak bilinen ve yıllar içinde çöküntü bölgesi haline gelmiş bir yer, Mustafa Başkanımızın çalışmaları sayesinde meydan olarak yeniden Bursa’ya kazandırılıyor” dedi. 

Esgin: “Gurur ve Heyecan Verici Bir Eser”

Bölgenin yıllardır konuşulup tartışılan bir yer olduğuna dikkat çeken Milletvekili Esgin, “İçerisindeki sosyal yaşam alanları ile çekim merkezi olacak meydanda, gençlerimizin en mutlu anına şahitlik edecek bir nikâh dairesi var. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın da bir vizyonu olan Millet Kütüphaneleri ve Millet Kıraathaneleri de unutulmamış. Cumhurbaşkanımızın bu vizyonuna katkı sağlayacak bir Millet Kütüphanesi ve bir Millet Kıraathanesi burada hayata geçirilmiş. Beni en çok heyecanlandıran şeylerden birisi de, meydanda bulunan revaklar. Bir tarafından baktığınızda Bursa ovasını, diğer taraftan baktığınızda ise Uludağ’ı seyrediyorsunuz. Bursa’nın kalbinde, kentin sosyal yaşamının da kodlandığı çok önemli bir yaşam merkezi olmuş. Gurur verici. Bir Bursalı olarak Mustafa Dündar başkanımıza böyle bir projeyi kentimize kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Başkan Dündar’dan 2023 Müjdesi

Osmangazi Meydanı’nın, 2014 yılında açıkladıkları 16 vizyon projeden biri olduğunu ve birkaç ay içerisinde hizmete açılacağını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, “Panorama 1326 Bursa, BAREM, Osmangazi Atletizm Salonu ve Macera Bursa gibi, Osmangazi Meydanı projemiz de 16 vizyon projemizden birisi. Meydan projemiz, ilk kazmanın vurulduğu günden itibaren ilgi odağı oldu. Birçok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bugüne kadar bakanlarımız, milletvekillerimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve vatandaşlarımızdan meydanı ziyaret eden çok sayıda misafirimiz oldu. Son olarak AK Parti Bursa Milletvekilimiz Mustafa Esgin ile birlikte çalışmaları yerinde görüyoruz. Osmangazi Meydanı, uzun soluklu büyük bir proje. Birinci etabımızda yürüttüğümüz çalışmalar tamamlanma aşamasında. Meydanı birkaç ay içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz. İnşallah, 2023 yılı Bursa’mız için, ülkemiz için güzel bir yıl olacak” diye konuştu. 


İsmail Yüksek’in ayak bileği bağında kopma tespit edildi

İstanbul Havalimanı 15-21 Nisan tarihlerinde Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

Türkiye oynayarak büyüyecek

Şampiyon Inter, Torino’yu Hakan Çalhanoğlu’nun golleriyle mağlup etti

Korhan Berzeg’e ait yeni bulgular dere yatağında aranıyor

Ticari taksi ile motosikletin çarpıştı: 4 yaralı

Önce zile bastı, sonra tetiğe

Balıkesir’de Briçte Egemenlik Turnuvası yapıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Biz hala Türkiye’yi yöneten partiyiz

Eyüpsultan’da otomobillere rastgele silahla ateş açan şüpheli 6 aracı kurşunladı

Osman Aşkın Bak: "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ile Türkiye’nin turizm bölgelerini tanıtıyoruz"

AB Büyükelçisi Türkiye Delegasyon Başkanı İstanbul Yarı Maratonu’na katıldı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ödül töreni yapıldı

59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu Frank van den Broek kazandı

Keşan’da kamyonetin çarptığı yaya yaralandı

Sınır ötesi e-ticarette hedef "bir numara" olmak

Etiler’de Nusret’e silahlı saldırı: Kurşun bankaya isabet etti, polisler kovalayıp ateş açtı

Lastiği patlayan otomobil bariyerlere çarptı

Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta yapılacak

Ünlü sanatçılar Altıeylül ve Balıkesir’in tanıtımı yapıldı

Esenyurt’ta veteriner hekimler unutulmadı

Ayvalık turizm sezonuna hazırlanıyor

Beşiktaş’ta feci kaza: 8 araç birbirine girdi, 8 yaralı

Beşiktaş Büyükdere Caddesi’nde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin kazaya müdahalesi sürüyor.

İBB çukurunda hayatını kaybeden minik Edanur’un acılı annesi konuştu

Bozüyük Belediye Tiyatrosu 2023-2024 tiyatro sezonunda 11 bini aşkın seyirciye ulaştı

Buda seyyar demirci: İlçe ilçe dolaşıp tamirat yaparak geçimini sağlıyor

Türk kadın boksörlere Arnavutluk’tan teklif geldi

Ailenin yaşadığı baraka yanarak kül oldu

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu’nu erkeklerde Hicham Amghar, kadınlar Sheila Chelangat kazandı

Yükleniyor